7 trucjes om te stoppen met snoepen

Geüpdatet op 22 mei 2019 door ELLE België
7 trucjes om te stoppen met snoepen

Heb je voor de middag al een doos pralines op? Tijd om in te grijpen. Deze 9 trucjes zullen je helpen om minder te snoepen.

1/

giphy healthy

1. Poets je tanden

Als je maag schreeuwt om zoetigheid, ren je naar de badkamer en poets je tanden. De muntsmaak en de frisheid van de tandpasta doet de drang om te snoepen drastisch verminderen. Bovendien is een extra keer poetsen - in tegenstelling tot een suikerige snack - heilzaam voor je gebit.

2. Drink

Voedingsdeskundigen raden aan om zo'n 1,5 à 2 liter water per dag te drinken. Water hydrateert niet enkel je lichaam, het is ook een efficiënte hongerstiller waardoor je minder cravings zal voelen doorheen de dag.

Tip: Voeg citroensap toe om je water een smaakje te geven.

Weetje: De drang naar een vettig comfortfood (hamburgers!) tijdens een katerdagje is veelal te wijten aan uitdroging. Drink liever een liter water in plaats van te zwichten voor fastfood.

Ontdek hier het aantal kilometer je moet joggen om die hamburger eraf te krijgen.

3. Fruit

Als je dan toch snackt, neem dan een stuk fruit. Kies bij voorkeur voor fruit met weinig calorieën zoals appel en ananas, in plaats van bananen en druiven die boordevol suikers zitten.

2/

Giphy

4. Eet een volwaardige maaltijd

Zin in zoetigheid wordt vaak veroorzaakt door té lichte maaltijden. Vermijd een knorrende maag om 11u door gezond en stevig te ontbijten. Sla geen maaltijden over en bewaar een lichte maaltijd voor 's avonds. Voorkom dat je je frigo leegrooft om 18u door een gezond vieruurtje te eten.

Lees ook: Gedaan met die grommende maag: 5 anti-snack foods

5. Afleiding

Hou je druk bezig, ga eens een luchtje scheppen, maak een wandeling, telefoneer naar een vriendin… Elke activiteit is goed om niet aan eten te denken.

6. Lak je nagels

Doe je nagels en geef ze een mooi kleurtje. Met de (natte) lak op je nagels zal je even niet naar de zak chips kunnen grijpen. Tegen de tijd dat je nagels droog zijn, zal je vergeten zijn dat je zin had in iets lekkers.

3/

Giphy

7. Kauwgum

Kauwgom helpt om jouw maag 'bezig te houden' tot etenstijd. Wanneer je kauwt, denken je hersenen dat je aan het eten bent.

Opgelet: neem enkel een kauwgum wanneer het bijna etenstijd is. Wanneer je hersenen beseffen dat het kauwen bedrog is, zal de honger terugkeren.

8. Teatime

Drink kruidenthee of groene thee à volonté! Het is een uitstekende hongerstiller en de ultieme bondgenoot als je wil vermageren.

9. Een licht tussendoortje

Uiteraard zijn tussendoortjes als Griekse yoghurt zonder suiker of een rijstwafel wel toegestaan. Ook havermout is een goed alternatief en zorgt voor een verzadigd gevoel in enkele minuten. Tot slot zijn ook wortels ideaal als tussendoortje: arm aan calorieën, maar het stilt de honger en zorgt voor een stralende huid.

 

(Stagiaire Laura Vermeire via Elle Belgique)