Hotspot: citysurfshop in Antwerpen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Elise
Hotspot: citysurfshop in Antwerpen

Filip Van Moerkercke en John Roan - respectievelijk manager en frontman van Arsenal - openen samen de eerste Belgische stadssurfshop. Surf 'n turf shop!  

Na een surftrip in het Baskenland, besloten oprichters John Roan, Julie Grangé en Filip Van Moerkercke een conceptstore te openen, gewijd aan surfen en de surfcultuur. Met Haven volgen ze het voorbeeld van surfshops in New York en Tokio, waarin surfbenodigdheden met mode-, design en kunstobjecten worden aangevuld. "We verkopen niet alleen surfmateriaal maar ook mode, kunst, muziek, magazines en boeken", aldus Filip.

haven

Op de Nationalestraat 162 in Antwerpen opent 3 maart de eerste citysurfshop in België. "Het is te weinig geweten dat je hier bij ons ook perfect kan surfen", vertelt Filip, al vijftien jaar manager en vriend van John. "We willen de surfcultuur van hier tonen. Niet die van Californië".

Haven

Vraag aan surfers wat ze zo fantastisch vinden aan de sport, ze zullen het ongetwijfeld hebben over het meditatieve karakter van de sport en de rijke natuur. Je geeft je over aan je omgeving en de natuur, maar toch voel je je beschermd, als in een cocon. Dat is ook waar de naam van hun winkel Haven naar verwijst: Engels voor 'schuilplaats'. Hetzelfde geldt voor Haven: de thuishaven voor surfers in België.

Praktisch

Nationalestraat 162-164, 2000 Antwerpen
Opening 3 maart

Haven