Hoe zou het nog zijn met de meisjes van Topmodel?

Gepubliceerd op 15 maart 2016 door Elise
Hoe zou het nog zijn met de meisjes van Topmodel?

De ultieme sprinkplank? Of de grootste misstap? Wij vroegen ons hoe de Topmodelkandidaten op het avontuur terugkijken en waar ze nu staan.

1/

  1. Ine Nijs (27)

ine

Finaliste seizoen 1

Ervaring: "Ik was pas 18 jaar tijdens de opnames van Topmodel en heb er veel over mezelf bijgeleerd. Ik deed er ervaring op en leerde belangrijke influencers uit de modewereld kennen. Na Topmodel combineerde ik ijverig modellenwerk met mijn studie Communicatiemanagement. Toen die afgerond was, heb ik de wereld rondgereisd en werden Milaan, Parijs en New York mijn vaste werkbasis. Modelleren in het buitenland was voor mij een droom die ik kost wat kost zou najagen. Na enkele fijne opdrachten, besloot ik toch naar mijn veilige modellenbestaan in België terug te keren.", aldus Ine. "Ik kijk met veel plezier terug op het Topmodelavontuur. Met enkele meisjes uit mijn seizoen heb ik nog steeds goed contact, het is altijd fijn om elkaar op een modellenopdracht tegen te komen".

Huidige job: Ine is tot op heden nog steeds aan de slag als professioneel model. Ze werkt vooral op freelance basis, maar ook via Jackie Lee (een gerenommeerd modellenbureau uit Antwerpen).

Een tweede keer Topmodel? Als ik terug kon gaan in de tijd zou ik het sowieso opnieuw doen. Het is absoluut een boeiende wereld met veel afwisseling, je ziet en leert veel over de mensen en het leven om je heen".

2/
2. Virigine Bleyaert (26)

12310595_10153377651282989_7231537796322537057_n

Finaliste seizoen 2

Ervaring: "Topmodel heeft heel wat kansen gecreëerd die ik met beide handen gegrepen heb. Ik heb rustig de tijd gehad om te groeien als model en een paar jaar modellenwerk gecombineerd met mijn eigen schoonheidssalon".

Huidige job: Virginie is professioneel model en wordt ook nog steeds vertegenwoordigd door het Belgische modellenagentuur Dominique Models. Na een hele resem buitenlandse jobs bleef ze hangen in Zuid-Afrika, waar ze sinds vier jaar woont met haar Belgische vriend. Naast model is Virignie ook make-upartieste, modellenscout én booker bij Boss Models in Durban.

Een tweede keer Topmodel?: "Ik ben nu 26 en voel me super. Mijn Topmodelavontuur was een springplank en een confidence booster waar ik nog steeds de vruchten van pluk".

3/

3. Tess Gonnissen (25)

1958251_10152209145019487_767079318_n-2

Finaliste seizoen 1

Na Topmodel: "Na mijn deelname aan Topmodel tekende ik een vast contract bij Dominique models en werkte een viertal jaar fulltime als model. Topmodel was een fijne ervaring waarbij ik bijzondere mensen heb ontmoet".

Huidige job: Tess is niet meer bezig met modellenwerk, maar heeft wel een job in de modewereld als shopmanager bij multibrandboetiek Renaissance.

Een tweede keer Topmodel? Ze zou vriendelijk bedanken. Het televisiebestaan spreekt haar niet aan en ze herinnert zich vooral hoe vervelend het was om voortdurend omringd te worden door camera's.

4/

4. Elisa Guarracci (24)

1175043_10151821610054400_98159885_n

Finaliste seizoen 1

Ervaring: "Door Topmodel leerde ik op eigen benen te staan. Ik leerde zélf keuzes maken en kreeg een olifantenhuid. Voor het eerst durfde ik op mijn strepen staan".

Na Topmodel: "Ik ben na Topmodel even gestopt met modellenwerk omdat ik destijds wat overweldigd was door het format (de camera's, het eenzame bestaan, enz.), maar ik besloot daarna toch mijn kans te wagen op het grote scherm." Met succes, je herkent haar waarschijnlijk als vj van Jim TV of als actrice van onder andere Familie en Verbist. Verder sierde ze de cover van talrijke magazines (P, Ché, enz.).

Huidige job:  Elisa is naast model en presentatrice ook aan de slag als illustratrice en copywriter.

Voor herhaling vatbaar? "Ik ben de mensen van Kanaal 2 erg dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb. Ze hebben me vooruitgeholpen als mens en als mediafiguur. Daarbovenop heb ik aan Topmodel ook vriendinnen voor het leven overgehouden".

5/

5. Daisy Olie (25)

404418_10150552356379730_37063696_n

Finaliste seizoen 2

Ervaring: "Topmodel heeft deuren opengedaan, maar ook vele deuren gesloten. Feit is: je hebt een 'bekend' gezicht wat enorm in je voordeel kan spelen maar dan ook vele nadelen heeft. Sommige mensen werken juist liever niet met je samen omdat je te sterk met een programma als Topmodel gelinkt wordt. Andere vonden het dan weer de max en maakte hiervan gebruik voor de publicatie".

Huidige job: "Ik ben na Topmodel verder blijven werken als model, waarvan één jaar fulltime. Momenteel heb ik een nieuwe, fijne voltijdse job (als onsite consulente voor uitzendkrachten) waardoor ik minder shoot. Omdat ik beperkt ben in tijd, neem ik enkel opdrachten aan die me écht aanspreken!"

Zou je het een tweede keer doen? Topmodel was een verrijkende ervaring, ik leerde boeiende mensen kennen en bezocht één van de mooiste landen ter wereld. De enige bedenking die ik me maak, is dat ik eigenlijk toentertijd wat te jong was (17 jaar nvdr.). Nu ik erop terugkijk besef ik pas hoe kinds ik toen nog was. Moest ik nu opnieuw deelnemen, zou ik het spel harder spelen".

6/

6. Yana Hermans (24)

1604532_1383381961920388_620371888_n

Finaliste seizoen 2

Ervaring: "Topmodel heeft vele deuren geopend. zelfs nu - bijna acht jaar later - word ik hier en daar nog herkend. Dankzij het programma ben ik sneller zelfstandig geworden en leerde ik mijn eigen boontjes doppen."

Huidige job: "Ik combineer mijn vaste job als kinderverzorgster met zo'n 1 à 2 modellenjobs per maand. Een goed gemiddelde, lijkt mij."

Een tweede seizoen Topmodel? "Het was een enorm fijne ervaring, maar ik ben ervan overtuigd dat ik net iets te jong was om aan zo'n programma deel te nemen. Het ontbrak me toen aan het doorzettingsvermogen dat ik nu wél heb. Toch zou ik iedereen die modellenambities koestert, aanraden om die kans te grijpen. Je kan er alleen maar uit leren".

7/

7. Michèle Vanhooren (25)

michelle

Finaliste seizoen 1

Ervaring: "Topmodel heeft destijds mijn carrière een serieuze boost gegeven. Ik heb het modellenwerk vier jaar gecombineerd met de studies geneeskunde en gelukkig hield mijn modellenbureau daar rekening mee. Ideaal om als student een stevig zakcentje te verdienen! Ik deed onder meer campagnes voor G-star, Rodania, New Man, Ambre Solaire, ICI paris xl en enkele spotjes voor C&A, sinutab, noem maar op. Gezien ik niet ontzettend groot ben (1,76m) - in modellentermen - was ik eerder een commercieel model dan een catwalktype. Ik heb veel rondgereisd, zowel in Europa als daarbuiten (Shanghai, Hongkong, Tokyo, Dubaï, Marrakech, Zuid-Afrika, New York …)".

Huidige job: "Drie jaar geleden ben ik bewust gestopt met modellenwerk. Ik begon dan immers met een voltijdse stage in het ziekenhuis, waardoor een combinatie niet meer mogelijk was. Binnen drie maanden studeer ik af als dokter en start ik een specialisatie van patholoog. Autopsieën uitvoeren, doodsoorzaken achterhalen en biopsieën analyseren, dat is wat ik wil doen! Bovendien ben ik recent gestart met een blog over Brussel, food en reizen. Die probeer ik wel nog tecombineren met mijn studie.
Nog een seizoen Topmodel?: "Het zou beslist fijn zijn om nog een deel te nemen aan Topmodel, maar ik moet eerlijk zijn: de eerste keer was mijn jeugdige onbezonnenheid mijn grootste troef. Ik heb er een mooi zakcentje eraan over gehouden, ben redelijk snel volwassen geworden, ontmoette veel mensen en heb veel mogen reizen. Er is een wereld voor mij opgegaan die ik anders nooit had ontdekt".

8/

8. Ann Voorhoof

12642977_10208620800228108_5845564497757053995_n-2

Finaliste seizoen 1

Ervaring: "Topmodel heeft voor mij niet veel veranderd, mijn deelname was dan ook vrij kort. Ik was voorheen al aan de slag als model en door het programma is er niet plots meer werk bijgekomen. Ik heb vooral leuke meisjes leren kennen, hoor af en toe nog eens iets van Kelly (Colman nvdr.) en zie ik Ine (zie #1) en Elisa (zie #4) af en toe op catwalkshows".

Huidige job: Ann is make-up artist en klust af en toe bij als model.

Een tweede keer Topmodel? Zij zelf niet, maar ze wil later wel duimen voor haar dochtertje. Die is op haar zes jaar al verschillende keren geboekt voor shoots en shows en treedt maar al te graag in moeders voetsporen.

9/

9. Barbara VandenBussche (26)

Barbara08_389_550shar_s_c1

Finaliste seizoen 2

Ervaring: "Topmodel heeft me enorm geholpen omdat ik toen nog maar enkele maanden als model aan het werken was. Ik kreeg al meteen een prachtige portfolio en waardevol advies.Zo leer je super snel bij in een kort tempo en dat heeft me goed geholpen. Ik kreegdaarenboven een contract bij Dominique models en kon zo mijn carrière uitbouwen".

Huidige job: Barbara werkt nog steeds voltijds als model. Ze is aangesloten bij twee agentschappen in Belgie. "Ik reis al twee jaar de wereld rond - op ontdekkingsreis - en probeer dan ook op verschillende haltes modellenwerk te doen als reizend".

Een tweede keer? Zonder twijfel!

10/

10. Stefanie Broes (25)

10277478_10154046932405366_4331719114847110070_n-2

Finaliste seizoen 2

Ervaring: "Na het hele avontuur ben ik gaan studeren aan de universiteit in Leuven en daar heb ik mij intens op gefocust. Na Topmodel heb ik nog met een paar modellen contact gehad. Allemaal heel fijne mensen. Aan het programma zelf heb ik ook enkel fantastische herinneringen, de reis naar Kaapstad, de defilé op Fashion week, allemaal mooi meegenomen!"

Huidige job: "Ik doe nu geen modellenwerk meer. Ik doctoreer momenteel aan de KU Leuven en doe onderzoek naar samenwerkingsstrategieën van patiëntendata en -stalen in de klinische oncologie. Super interessant. Soms vraag ik me af waar ik had gestaan moest ik het modellenwerk hebben voortgezet, maar ik ben heel blij met hoe mijn leven er nu uitziet.

Een tweede keer?: "Als ik er de tijd voor zou hebben, graag. Je leert leuke mensen kennen en komt op plaatsen die je anders niet snel ontdekt".