Top negen leukste hostels ter wereld

Geüpdatet op 3 maart 2016 door ELLE België
Top negen leukste hostels ter wereld

Van sterrenhotels met kamermeisjes in overvloed naar het gezellige groepsgevoel in de hostels. Roadtripper, lifter hipster of rondtrekkende ziel, wij nemen jullie mee op wereldreis naar de leukste hostels:

De eerste halte:

#1: "Les Piaules", Parijs

8-Les-piaules

Deze drie jonge mannen openden recent een hostel in de wijk Belleville. Op het concept: aan enorme tafel (die zich omtovert tot een bar s' avonds) kan je samen met andere gasten én de eigenaars genieten van een lekkere maaltijd, clubzetels, oosterse tapijten of kan je gezellig een boek lezen bij het haardvuur. Voor een scherpe prijs heb je een flinke portie design, zeker in de slaapkamers. Iedereen beschikt over een eigen leeslamp, gordijnen en stopcontacten. Zo bieden de uitbaters de gulden middenweg aan tussen het groepsgevoel en de privacy.

8-Les-piaules-2

Prijskaartje: Vanaf €25 per persoon in kamers van 4, 6 of 8.
Les Piaules

1/

#2: Manhattan, bij "The Jane"

1-hotelthejane

Een hostel met een geschiedenis. Oorspronkelijk was deze hostel een nautisch hotel voor zeevaarders en matrozen, wat nog altijd sporen achter laat in het interieur. In 2008 werd het gebouw gerestaureerd maar de stijl bleef steeds dezelfde: simpel maar comfortabele. De kamers doen cabine-achtig aan.

Interessant weetje: in 1912 verbleven de overlevenden van de Titanic in dit hotel.

1-THE-JANE-HOTEL-NY-cabin-room

Prijskaartje: Vanaf €75 euro voor een éénpersoonskamer.
The Jane

2/

#3: Berlijn, "Michelberger"

6-MICHELBERGER-Bar

In deze hostel staat ontspanning op nummer één. Deze oude fabriek omgebouwd tot een lobby is het resultaat van een groep vrienden en de Duitse top designer Werner Aisslinger. Met twee of met acht, slapen doe je samen in mooi gedecoreerde kamers.

6-MICHELBERGER-Berlin-HD

Prijskaartje: Vanaf €123 per nacht voor een tweepersoonskamer. Michelberger

3/

#4: Hamburg, "Superbude"

4-SUPERBUDE-HAMBOURG

Superbude bevindt zich in dé wijk voor alternatievelingen. Origineler kan het niet zijn: ondergronds, een kanariegele gang, kruiwagens als stoelen en kranten als behangpapier. Opstaan en eten doe je hier wanneer je wilt.

Prijskaartje: Vanaf €57 voor een tweepersoonskamer. Superbude.

4/

#5: Istanbul, "Mama Shelter"

5-MAMA-SHELTER-ISTANBUL

In dezelfde lijn van de eerste Mama Shelter in Parijs, dekt ontwerper Starck nu ook de tafel in Istanbul. Een grote lichtgevende bar (met zwembandjes als decoratie), tafels voor acht en design kamers voorzien van maskers van je favoriete striphelden. Last but not least zijn er iMacs ter beschikking en natuurlijk gratis wi-fi.

Vanaf €69 voor een tweepersoonskamer. Mama Shelter

5/

#6: Brooklyn, "The Wythe"

3-WYTHE-Williamsburg

In hartje Williamsburg, steekt deze oude fabriek gedoopt tot hostel er met kop en schouder bovenuit door de leuke combo van gebruiksvriendelijkheid samen met design. Een groot pluspunt: vanuit de kamers kan je de skyline van New York zien! Deze hostel is zeker een aanrader voor muziekbands die on tour zijn want er zijn namelijk oefenruimtes voorzien.

3-THE-WHYTE-HOTEL-Williamsburg

Prijskaartje: Vanaf €135 voor een tweepersoonskamer.
The Wythe

6/

#7: Lissabon, "The Independente"

0-THE-INDEPENDENTE-Lisbonne

Chic maar toch goedkoop en momenteel hét gespreksonderwerp van Lissabon. Geen viersterrenhotel maar wel een hostel die 90 slaapplaatsen aanbiedt en waar je gezamenlijk doucht in stijl.

Prijskaartje: Van €9 tot €25 per persoon per nacht, ontbijt inbegrepen.
The Independente

7/

#8: Miami, "Freehand"

2-FREEHAND-MIAMI-Dortoir-1-640x335

De Art deco stijl van deze hostel is te danken aan het duo Roman en Williams. We vinden er vintage, tropisch hout, Scandinavische meubels en zelfs oude nummers van National Geographic. De gasten kunnen kiezen uit gezamenlijke kamers van 4 tot 8 personen maar ook uit een leuke bungalow en een privékamer. Je kan ook eens een duik nemen in het zwembad, ook al is het op wandelafstand van het strand.

Prijskaartje: Vanaf €60 per persoon per nacht. 2727 Indian Creek Drive, Miami Beach.
Freehand

8/

#9: Londen, "Ace Hotel"

7-Ace-hotel

Ace Hotel imponeert de wijk Soreditch en alle wijken daarbuiten met zijn eigen stijl: kleuren, retro, bedovertrek met geometrische figuren, gele kussens op bruine zetels, een fotohokje in de lobby... Maar het zit hem vooral in de details: een rondslingerende gitaar in de gang, een stapel boeken op de toog waaronder Lolita van Nabokov en een draaitafel in elke kamer. Geniet van een Californische lokale levensstijl in deze hostel.

Prijskaartje: Vanaf €140 voor een tweepersoonskamer. 100 Shoreditch High Street.
Ace Hotel

(Stagiaire Isabeau Verbist)