Publireportage: Thee, de gezondheidsdrank bij uitstek

Geüpdatet op 22 november 2013 door ELLE België
Publireportage: Thee, de gezondheidsdrank bij uitstek
Lipton

Sachet

Wat smaakt er heerlijker dan een kopje geurige thee? Je voelt je meteen een stuk vitaler, helemaal één met de natuur. Druk dus op de pauzeknop, vergeet alles om je heen - het werk, de stress ... - en geniet van een welverdiende break met een heerlijk theetje. Traditionele thee of infusies, droom even weg met jouw lievelingssmaken.

Thee: meer en meer Belgen ontdekken de voordelen van de gezonde drank. Iedereen vindt wel trouwens wel een soort naar zijn smaak in het grote aanbod. Je hebt de keuze tussen echte thee en infusies. Welke soort je kiest, hangt af van het gewenste effect. Om de dag in topvorm te beginnen, drink je het beste echte thee (zwarte, groene of witte thee, of thee met vruchten), die theïne bevat, een derivaat van cafeïne. Wil je je daarentegen volledig ontspannen, dan ga je beter voor een infusies, zoals een infusie, gemaakt van planten of vruchten zonder theïne. Infusies is dan ook de gezondheidsdrank bij uitstek.

Daarnaast is er ook ijsthee, een drank die alle voordelen van thee combineert met het verfrissend effect van een softdrink. IJsthee is verkrijgbaar zonder en met bubbels en bevat minder calorieën dan de meeste andere frisdranken.

Tot slot heb je nog keuze tussen verschillende smaken. Bij de infusies kun je opteren voor kamille, munt, rozenbottel, morocco of linden ... Een ruim aanbod dus. Naast de klassieke theesoorten, die altijd al populair waren, zijn er vandaag ook heel wat nieuwe aroma's verkrijgbaar - en het gamma blijft zich maar uitbreiden. Het mag duidelijk zijn, je vindt altijd wel een theesoort die het beste bij jou past en die een weldaad vormt voor je geest en voor je lichaam.

En jij? Welke thee kies jij?

Sachet

Tot 8 december houdt Lipton in samenwerking met Psychologies een grote enquête op Facebook, met als doel de gewoontes van de Belgen te belichten op het vlak van het theedrinken. De enquête stelt vragen als hoeveel kopjes drink je per dag? Wat is je ideale theemoment? Kies je voor echte thee of voor infusies? Wat zijn je favoriete smaken? Wie deelneemt, maakt kans op prachtige prijzen: 2 weekends kerstshopping voor 2 personen in Londen (van 20 tot 22/12) en 2 wellnessweekends voor 2 personen in de Martin’Spa in het Château du Lac in Genval. Jouw cup of tea?

Participez