5 x originele logeeradresjes voor Valentijn

Gepubliceerd op 8 februari 2016 door ELLE België
5 x originele logeeradresjes voor Valentijn

Last minute op zoek naar een romantische verrassing voor je lief? Exit zeemzoete pralines, rode rozen of fles bubbels. Enter: een romantisch nachtje op een bijzondere plek! 

De website BijzonderPlekje.be verzamelt de meest unieke logeeradressen van Europa. Speciaal voor Valentijn verklapt hotspot-experte Joke Groffils haar 5 favoriete romantische adresjes: van strohotel tot loft met privébutler.

1/

Schermafbeelding 2016-02-03 om 15.36.07

Loft aan het Water 

Wat? Logeer in een fonkelnieuwe en exclusieve loft - ingericht als passiefwoning - en geniet van het ongekend zicht op het Albertkanaal. Dit adresje biedt een totaalpakket: wellness, privédiner en een luxueuze overnachting. Daarbovenop kan je gebruik maken van de privébutler, infrarood-sauna en de privé cinema!

Tip voor Valentijn: Wil je je vriend(in) verrassen met een leuke extraatje? Kies dan voor een privédiner of duo-massage in je kamer. Hoe romantisch!

Meer info vind je hier.

2/

csm_Droomsuite_bed_WLS426x426_03_9b98ee23e4

Hoeve de Witte Gans

Wat? B&B Hoeve de Witte Gans ligt in de Belgische Voerstreek, net over de grens. De charmante zestiende-eeuwse vakwerkhoeve bezit alles wat een perfect gastenverblijf nodig heeft: een ontspannen sfeer, oog voor detail, authenticiteit, optimale privacy en uiteraard gastvrijheid. Eigenaars Raymond en Pauline weten namelijk als geen ander hoe ze hun gasten kunnen verwennen.

Tip voor Valentijn: Romantiek met een grote 'R' in de Droomsuite. Een badkamer met inloopdouche in de vorm van een hart, kleine natuurstenen hartjes in de vloer en een bad op pootjes.

Extra: Wil je net dat ietsje meer? Reserveer de Hooischuur erbij met een heus snoepwinkeltje, een bioscoop voor twee, een tweede zitkamer met houtkachel, bibliotheek… Bovendien kan je er genieten van de sauna en hot tub! Za-lig.

Meer info vind je hier.

3/

basic-00000327197

Les Cabanes de Rensiwez

Wat? Les Cabanes is een top pick wanneer je op zoek bent naar een gezellig huisje voor een weekendje Ardennen. Je verblijft er in romantische, schattige houten “cabanes” of megagezellige hutjes midden in de natuur. To do: vooral cocoonen en genieten van de rust en het getsjilp van de roodborstjes.

Tip voor Valentijn: Reserveer een ontbijtmand en stel deze zelf samen. Beter nog: voor een kleine meerprijs wordt ze zelfs op bed geleverd. Het standaard ontbijt bevat zoete broodjes, croissants, chocoladebroodjes, koffie of thee, fruitsap en confituur. Vul aan met warme choco, charcuterie, kaas enzovoort.

Meer info vind je hier.

4/

2085_1_huis voor hoofdfoto

De Weide Wereld

Wat? De Weide Wereld is de charmante B&B van Bruno en Petra op een steenworp van Brugge. Het koppel heeft in het verleden veel gereisd en gaven hun ervaringen vorm in een op en top ecologische B&B.

Het gastenverblijf bevindt zich op het platteland, midden in een weids (hence the name) natuurgebied. De kamers zijn uiteenlopend ingericht en verwijzen naar drie steden. Kamer 1 is vernoemd naar Aleppo, een stad in het noorden van Syrië. Kamer Cochin is ontworpen naar een vissersdorpje in het zuiden van India en tot slot vormde de afgelegen Egyptische oase Siwa de inspiratie voor de 3-persoons kamer Siwa.

Tip voor Valentijn: Geniet 's morgens van een uitgebreid gezond ontbijt met eerlijke producten. Op het menu: zelfgebakken brood, melk, yoghurt en kaas van de boer in de buurt, eieren van eigen kippen, jam van fruit uit de boomgaard en honing van een bevriende imker. Bij mooi weer wordt al dat lekkers geserveerd op één van de terrasjes of in de tuin bij de vijver.

Meer info vind je hier.

5/

Schermafbeelding 2016-02-03 om 16.30.44

Hayema Heerd

Wat? Bij Hayema Heerd (NL) kan je overnachten op de Hooizolder, in het Strokasteel of in een echte Stro-iglo! Voor je spontaan een jeukaanval krijgt: het stro kriebelt niet! Je slaapt namelijk in een groot bed op een dik pak stro met daarop een comfortabel matras en zacht beddengoed. Onder de klamboe lijkt het net of je in een hemelbed slaapt.

Tip voor Valentijn: Verblijf met Valentijn in de stro-iglo middenin het weiland. Staar 's avonds met z'n tweetjes vanuit je bed door de koepel naar de sterren.

Meer info vind je hier.

Ben je op zoek naar een ander leuk logeeradres? Breng dan zeker een bezoek aan de website van BijzonderPlekje.be.

(stagiaire Sarah Van Damme)