Deze 10 filmsterren misten de rol van hun leven

Gepubliceerd op 5 februari 2016 door ELLE België
Deze 10 filmsterren misten de rol van hun leven

Een film valt of staat met zijn cast. Beeld je in dat de rol van Rose in Titanic niet voor Kate Winslet was; of dat Jennifer Lawrence het gehaald had als Twilight hoofdrol… 

Deze 10 filmsterren grepen nét naast hun droomrol: 

1/

mrmrs

Mr. & Mrs. Smith

Wat als... Brangelina elkaar niet had leren kennen op de set van deze kaskraker? De regisseur had namelijk eerst twee andere koppels in gedachten voor de rol van sexy Mr. en Mrs. Smith. Ofwel zouden Will Smith en Catherine Zeta-Jones de rollen hebben vertolkt, ofwel Johnny Depp en Cate Blanchett.

2/

alice

Alice in Wonderland

Supermodel Cara Delevingne gaf toe aan W Magazine dat ze auditie had gedaan voor Tim Burton's Alice in Wonderland. "Mijn vertolking van Alice was een beetje over the top en ik was eigenlijk teveel mijn best aan het doen waardoor het fake overkwam. Gelukkig kreeg ik enkele weken later te horen dat iedereen dol was op mijn tape. Jammer genoeg greep ik net naast de rol, maar het gaf me wel een dosis zelfvertrouwen." Bovendien leverde het haar wél de rol van Margo in Paper Towns op.

3/

gg

Gossip Girl

We kunnen ons Gossip Girl niet voorstellen zonder Leighton Meester en toch ging de rol bijna naar Lily Collins. "Ik wou de rol zo graag dat ik dacht dat het het einde van de wereld ging zijn als ik deze niet kreeg."

4/

50 shades

 50 Shades of Grey

De Pretty Little Liars ster Lucy Hale deed enkele jaren geleden auditie voor de rol van Anastasia Steele in Fifty Shades of Grey. Jammer genoeg ging haar auditie niet erg vlotjes, vertelde ze aan MTV. "Ik moest helemaal alleen twee pagina's met monologen brengen uit het boek en ik moest het woord sperma zelfs enkele keren gebruiken. Het voelde echt heel oncomfortabel aan. Ik schaamde me dood!" Is er soms een kopie van de tape beschikbaar, Lucy?

5/

gravity

Blake Lively - Gravity

Volgens het Amerikaanse magazine Variety werd de knappe actrice gecast als astronaut Ryan Stone. Jammer genoeg vonden veel insiders haar nog ietsie pietsie te jong voor deze rol, zeker omdat het hoofdpersonage een jonge dochter had in de film. Spijtig!

6/

lesmis

Les Misérables

Scarlett Johanson deed in 2012 auditie voor de rol van Fantine. "Ik zong de longen uit mijn lijf op de auditie, maar ik leed toen net aan een ontsteking op mijn stembanden waardoor ik niet alle toonladders haalde. Wanneer ik nu terugkijk op de prestatie van Anne Hathaway ben ik blij dat ik de rol niet kreeg. Ik zou haar nooit kunnen overtreffen!"

7/

thenotebook

The Notebook

JT's vrouw Jessica Biel waagde zich aan een auditie voor The Notebook. "De auditie nam plaats tijdens de opnames van Texas Chainsaw Massacre. Helemaal onder het bloed deed ik de auditie met Ryan Gosling in mijn trailer." Maar het heeft niet mogen zijn. Bovendien kunnen we ons met Rachel McAdams ook geen andere Allie voorstellen.

8/

titanic

Titanic

Dit is toch de grootste schokker! De rol van Rose ging bijna naar Gwyneth Paltrow. Beeld je in, geen Leo en Kate?! De wereld zou er helemaal anders hebben uitgezien. #kateandleo4ever

9/

twilight

Twilight

Niemand minder dan Jennifer Lawrence zag de rol van Bella Swan aan zich voorbijgaan. Daar zat het acteertalent van Kristen Stewart voor iets tussen. Stiekem vinden we dit niet zo erg want de rol van Katniss Everdeen was op haar bevallige lijf geschreven en heeft haar alleszins geen windeieren gelegd.

10/

10things

10 Things I Hate About You

Geef toe, in deze film veroverde Heath Ledger - met zijn schattige krullen - massaal onze harten. Ook de regisseur was wild van zijn looks en accent. In eerste instantie waren alle ogen op Ashton Kutcher gericht, maar die moest zowaar onderdoen voor de krullenbol.

(stagiaire Sarah Van Damme)