Hoe zou het nog zijn met Matilda?

Gepubliceerd op 29 januari 2016 door ELLE België
Hoe zou het nog zijn met Matilda?

Geen boek zo snel verslonden, geen film zo vaak afgespeeld. Herinner jij je de pientere en schattige Matilda uit Roald Dahls gelijknamige roman?

Wij zijn de schrijver nog steeds dankbaar voor zijn fantasierijke hersenspinsels en in het bijzonder die over Matilda. Met haar paranormale krachten nam het hoogbegaafde meisje wraak op het gemene schoolhoofd en op haar bekrompen ouders. De rol van Matilda werd destijds ijzersterk vertolkt door Mara Wilson. Hoe zou het zijn met dit toenmalige kindsterretje?

Mara is inmiddels 28 jaar. Na Matilda (1996) acteerde ze in drie andere films, waarvan de laatste Thomas and the Magic Railroad in 2000 was. Daarin speelde ze de rol van kleindochter van Peter Fonda. Helaas bleek de film een flop en betekende dit het symbolische einde van Mara's filmcarrière als kindsterretje.

matilda

Mara beëindigde met glans - Matilda style - een studie Toneeltechnieken aan de New York University, maar meldde in 2012 op haar blog dat ze niet meer zou acteren in films. Vandaag is Mara wél nog te bewonderen in het theater, spreekt ze stemmetjes in voor filmproducties en schrijft ze kinderboeken en toneelstukken. Ze geniet naar eigen zeggen enorm van het anonieme leven in the Big Apple.

Mara hield een beste vriendin over aan Matilda. Benieuwd wie tot op heden haar bestie is?

1/

Lavender (aka Kiama Davael)

lavender-from-matilda-feat

Sinds de opnames in 1996 is dit duo onafscheidelijk!

(stagiaire Sarah Van Damme)