10 dingen die je moet weten over Alicia Vikander

Gepubliceerd op 27 januari 2016 door ELLE België
10 dingen die je moet weten over Alicia Vikander

Het valt niet meer te ontkennen: Alicia Vikander is hot. Dit jaar is ze niet van het witte doek weg te slaan. Dat iedereen met haar wil samenwerken is vanzelfsprekend: ze kan geweldig acteren en ze is een waar stijlicoon.

Hier zijn 10 dingen die je absoluut moet weten over dit talent:

1/

erZ3xJS7

  1. Ze is een voormalige ballerina

De rijzende ster wilde als kind balletdanseres worden. Toen ze 9 jaar oud was, startte ze met lessen aan de Royal Swedish Ballet School. Op haar 18 jaar verliet ze de academie. Ze moest haar droom als prima ballerina opbergen wegens een blessure. Daarom besloot ze een andere weg in te slagen en is ze beginnen acteren.

2/

SANTA MONICA, CA - JANUARY 17: Actress Alicia Vikander attends the 21st Annual Critics' Choice Awards at Barker Hangar on January 17, 2016 in Santa Monica, California. (Photo by Mark Davis/Getty Images)

2. Ze was bijna advocate geworden

De Zweedse werd na haar balletopleiding toegelaten tot de rechtenfaculteit in Zweden. Ze is nooit aan haar opleiding begonnen omdat ze haar droom als actrice wilde nastreven.

3/

Alicia_Vikander

3. Haar mama was een actrice

Je zou kunnen zeggen dat ze het acteren met de paplepel heeft meegekregen: toen haar ouders geen babysit vonden, ging de it-girl mee naar het theater.

4/

royal-affair

  1. De film A Royal Affair zou er zonder haar nooit gekomen zijn

De film, die uitkwam in 2012, zou er niet zijn geweest indien er geen ontmoeting had plaatsgevonden tussen de regisseur en Alicia. De producers vonden eerst niemand geschikt voor de rol van Caroline. Ze hadden op een korte periode al zoveel Deense actrices gezien, dat ze stilaan de moed hadden verloren. Wanneer de makers Alicia ontmoetten, was iedereen direct enthousiast.

5/

a-royal-affair05

  1. Ze leerde Deens spreken voor A Royal Affair

De actrice deed auditie voor deze film ondanks het feit dat ze geen woord Deens sprak. Een vriend in Denemarken vertaalde enkele van haar dialogen. Al begreep ze tijdens haar auditie zelf geen woord van wat ze zei, de producers waren razend enthousiast en ze kreeg uiteindelijk de rol.  Om de Deense taal onder de knie te krijge, verbleef ze verbleef twee maanden in Denemarken.

6/

w2Me9xgp

  1. Ze geeft haar ouders steeds een kopie van de scripts

Van alle scripts die ze krijgt, geeft ze steeds een kopie aan haar ouders. Op basis van hun mening neemt ze al dan niet de rol aan. Haar papa was laaiend enthousiast over het script van The Danish Girl. De ster zal alvast geen spijt hebben van zijn beslissing, de film wordt overal ter wereld lovend onthaald.

7/

Alicia-Vikander-in-Anna-Karenina-7

  1. Ze brak internationaal door in 2012

En niet in 2015 zoals overal wordt gefluisterd. Ze kreeg in 2012 reeds internationaal lof voor haar rol in Anna Karenina. Ze werd toen genomineerd voor de BAFTA Rising Star Award in 2013.

8/

Schermafbeelding 2016-01-21 om 12.14.33

  1. Ze was het Vogue covermodel van januari 2016

Zoals we het eerder aangaven is Alicia Vikander een absolute it-girl en stijlicoon. Het verbaasde ons dan ook niet dat ze vorige maand de cover van Vogue haalde. Ook Nicolas Ghesquiere, creatief directeur bij Louis Vuitton, is al langer fan van de Zweedse schone.

9/

The 21st Annual Critics' Choice Awards - Backstage And Audience

  1. Ze eet en kookt graag

Haar favoriete gerecht? Zelfgemaakte moussaka! Een leuk weetje: na een glamoureus event gaat ze vaak rechtstreeks naar een restaurant in de buurt. ‘Mensen eten bijna nooit iets op eventsn dus ik heb nadien altijd gigantisch veel honger' verklaarde ze in een interview met People.

10/

Celebrities On The Red Bull Energy Station

  1. Ze heeft haar co-star Michael Fassbender gedatet

Tijdens de opnames van de film The Light Between Oceans werden deze twee tortelduifjes dolverliefd. De relatie heeft (jammer genoeg) maar negen maanden standgehouden.

(stagiaire Sarah Van Damme)