10 x populaire modezusjes op sociale media

Geüpdatet op 27 januari 2016 door ELLE België
10 x populaire modezusjes op sociale media

zusjessocialemedia

Sisters are doin' it for themselves! Deze beroemde zusterduo's veroverden het afgelopen jaar de sociale media.

bron: www.stylelight.be

1/

  1. De Kardashians

1.Stylight-Kardashian-zussen-aantal-volgers-op-social-media-en-highlights-2015

Al enkele jaren volgen we de dagelijkse beslommeringen van deze beroemde familie. Het begon allemaal in 2007 met de eerste aflevering van de populaire reality show 'Keeping Up With The Kardashians'. Elf seizoenen later zijn de zusjes wereldberoemd en hebben ze hun eigen apps ontwikkeld, boeken geschreven en kleding en beautyproducten op de markt gebracht.

Kim kwam dit jaar wederom veel in de media dankzij haar tweede zwangerschap en de naam van haar ongeboren zoon, die uiteindelijk de verrassende naam Saint West kreeg. Net voor de kerstdagen lanceerde ze overigens ook nog haar eigen emojis, Kimojis. Voor Khloe stonden de laatste maanden van 2015  in het teken van Lamar Odom: haar ex raakte in een coma en ondanks hun problemen zagen we haar veelvuldig aan zijn ziekenhuisbed.

Wat 2016 brengt voor de Kardashians? Ongetwijfeld een heleboel.

2/

2. De Jenner zusjes: Kendall en Kylie

2.Stylight-Kendall-en-Kylie-Jenner-zussen-aantal-volgers-op-social-media-en-highlights-2015

De twee dochters van Caitlyn en Kris Jenner - en halfzusjes van de Kardashians - staan al jaren in de spotlights dankzij het succes van 'Keeping Up With The Kardashians'. Reeds in 2014 stonden ze in de top 25 met meest invloedrijke tieners dankzij hun social media gebruik en populariteit.

Kylie is het meest actief: via Snapchat, Instagram en haar eigen app houdt ze haar immer groeiende fanbase op de hoogte met selfies en videos. Zusje Kendall is meer 'low key' en deelt alleen zorgvuldig uitgezochte foto's van zichzelf en modellenvriendinnen. De foto met haar haar in de vorm van een hartje was meer dan 3.2 miljoen likes in de eerste zes maanden meteen de meest gelikete Instagramfoto van 2015/

Waar zien we de zusjes in 2016? De zusjes zijn onafscheidelijk en hebben samen collecties ontworpen voor Forever New en Topshop. Wellicht zien we Kendall dit jaar echter vaker aan de hand van Harry Styles... Het schijnt dat de twee nu echt aan het daten zijn.

3/

3. De zingende zusjes: Beyoncé en Solange Knowles

3. Stylight-Beyonce-en-Solange-Knowles-aantal-volgers-op-social-media-en-highlights-2015

De Knowles zusjes staan vooral bekend om hun muzikale talenten. Beyoncé is één van de bestverkopende muzikanten aller tijden. Zusje Solange heeft ook een gouden keeltje en kennen we natuurlijk van het liftdrama met Jay Z. Ze hielp haar grote zus overigens ook bij het schrijven van enkele van haar grootste hits waaronder 'Why Don’t You Love Me' en 'Get Me Bodied'.

De zussen delen echter ook een grote passie voor mode. In mei waren ze allebei aanwezig bij het Met Ball en Beyoncé schitterende in een schitterende 'naked dress' van Givenchy. Solange verscheen echter in een minder flatteuze creatie van Giles Deacon.

In het nieuwe jaar verwachten we het nodige: blijven Beyoncé en Jay Z samen en krijgt Blue Ivy een broertje of zusje? Uiteraard zijn we bijzonder benieuwd naar de samenwerking van Beyoncé met Topshop. En hopen we Solange in nog meer kleurrijke outfits te zien.

4/

4. De socialites: Poppy en Cara Delevingne

4. Stylight-Poppy-en-Cara-Delevingne-aantal-volgers-op-social-media-en-highlights-2015

Opgroeiend in de hogere en fashionable kringen van Londen, belandden Cara en Poppy al op jonge leeftijd in de modewereld.  Poppy als socialite, model en ambassadrice voor luxe merken. Haar zusje Cara groeide in sneltempo uit tot een veelgevraagd model en deed campagnes voor verschillende merken. Hun liefde voor mode hebben ze niet van een vreemde, mama Pandora werkte jarenlang als personal shopper bij warenhuis Selfridges en zou naar verleuidt Kate Middleton van tijd tot tijd modetips geven.

In augustus kondigde Cara aan haar carrière als model in te ruilen voor een leven als actrice. Dit jaar schitterde ze al in Paper Towns. We zien haar echter nog regelmatig op de cover van tijdschriften, front row en op de rode loper. In het nieuwe jaar zien we haar ongetwijfeld in nog meer films spelen. En Poppy? Die blijft een veel geziene gast op feestjes - al dan niet op een paar glitter sandaaltjes of kniehoge laarzen die ze ontwierp voor Aquazurra.

5/

5. Modellenzusjes: Gigi en Bella Hadid

5. Stylight-Gigi-en-Bella-Hadid-aantal-volgers-op-social-media-en-highlights-2015

De Hadid zusjes groeiden op in Malibu. Wij zagen hen voor het eerst in 'The Real Housewives of Beverly Hills'. Inmiddels zijn Gigi (20) en haar kleine zusje Bella (19) hard op weg om twee van de meest gevraagde modellen te worden. In 2015 werd Gigi's meisjesdroom werkelijkheid toen ze hoorde dat ze als één van de Angels mocht meelopen tijdens de Victoria's Secret show. Het is niet voor niks dat ze het model van 2015 was.

Haar kleine zusje Bella heeft ook weinig te klagen: ze deed verschillende modellenklussen voor grote merken én traint ook nog eens voor de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro.  Wat? Ja, Bella is niet alleen een prachtige verschijning, ze is ook een bijzonder getalenteerde paardrijdster.

Hun plannen voor 2016? Gigi siert in januari de cover van de Britse Vogue en Bella traint verder voor de Zomerspelen in Rio. En in het najaar komt de collectie van Gigi voor Tommy Hilfiger uit.

6/

6. Hollandse trots: Doutzen en Rens Kroes

6. Stylight-Doutzen-en-Rens-Kroes-aantal-volgers-op-social-media-en-highlights-2015

Als één van de meest succesvolle supermodellen schitterde Doutzen in verschillende campagnes. Ook liep de blonde Friezin meerdere keren mee tijdens de Victoria's Secret show. In februari kondigde ze echter aan dat niet meer te willen doen, om direct daarna sexy foto's van zichzelf op Instagram te delen. Op social media weet ze sowieso de gemoederen hoog te houden: haar bridezilla video kon rekenen op heftige reacties. Deze deelde ze om aandacht de vragen voor het probleem van kindbruiden, als onderdeel van haar werk als ambassadeur voor Dance 4 Life.

Haar zusje Rens - eveneens een prachtige verschijning - timmert aan de weg als voedingscoach. In 2015 kwam haar tweede boek uit, de opvolger van het succesvolle Powerfood.

Wij voorspellen dat Doutzen zich in het nieuwe jaar in toenemende mate zal richten op haar werk als ambassadeur voor Dance 4 Life. En ook al denkt ze nu anders over naaktfoto's, we zullen haar blijven terugzien op de catwalk en op covers. Te beginnen met de cover van de Japanse Vogue in februari waarvoor ze samenwerkte met fotograaf Patrick Demarchelier. En Rens? Die werkt verder aan haar missie om Nederland gezonder te maken.  Benieuwd of ze - á la voorbeeld Jamie Oliver - haar power food filosofie gaat introduceren op basisscholen in Nederland.

7/

7. Ontwerpersduo Penélope en Mónica Cruz

7. Stylight-Penelope-en-Monica-Cruz-aantal-volgers-op-social-media-en-highlights-2015

De Cruz zussen hebben niet alleen hun mooie looks gemeen. Ook zijn ze allebei actrices, ontwerpen ze kleding en hebben ze kinderen - ze waren zelfs tegelijkertijd zwanger. Wist je overigens dat Monica verschillende scenes in 'Pirates of the Caribbean' voor haar rekening nam omdat Penélope destijds in verwachting was?

Dankzij hun gezamenlijke passies hebben ze al verschillende collecties, voor Mango, Loewe en Agent Provocateur ontworpen. In 2016 zien we deze Spaanse zussen samen een nieuwe collectie voor lingeriemerk L' Agent ontwerpen en speelt Penélope de rol van Interpol-agent Valentina in de langverwachte Zoolander 2-film.

8/

8. Stijliconen: Kate en Lottie Moss

8. Stylight-Kate-en-Lottie-Moss-aantal-volgers-op-social-media-en-highlights-2015

Als één van de beroemdste supermodellen ooit, heeft Kate niet echt een introductie nodig. Dankzij campagnes voor 's werelds grootste modemerken als Dior, Burberry, Chanel en H&M, geniet Kate de status als één van de meest iconische gezichten in de modewereld.

Haar kleine halfzusje Lottie heeft dus het één en ander te bewijzen... Ondanks haar jonge leeftijd - ze is 17 - jaar wist ze dit jaar al een grote campagne voor Calvin Klein in de wacht te slepen. Precies 21 jaar na de iconische campagne met grote (half)zus Kate. Dit jaar zagen we Lottie tevens steeds vaker zonder Kate op mode events.

In 2016 komt eindelijk de langverwachte filmversie van 'Absolutely Fabulous' met een rolletje voor Kate. En Lottie? Die zien we ongetwijfeld terug tijdens Fashion Week.

9/

9. De acterende zusjes: Dakota en Elle Fanning

9. Stylight-Dakota-en-Elle-Fanning-aantal-volgers-op-social-media-en-highlights-2015

Dakota en Elle hebben al een indrukwekkend CV opgebouwd. Dakota was één van de jongste genomineerden voor een Screen Actors Guild (SAG) Award en Elle kreeg in 2011 een Actress of the Year Award bij de Young Hollywood Awards. De zusjes hebben naast grote sterren gespeeld in Hollywood blockbusters waaronder 'War of the Worlds', 'Twilight', 'Super 8' en 'Malificent'. Dit jaar verraste de jonge Elle als transgender tiener Ray in 'I am Ray'.

In 2016 zien we de zusjes veelvuldig in de bioscoop: ze spelen in maar liefst negen films!

10/

10. De rijkste onder 30: Mary-Kate en Ashley Olsen

10. Stylight-Mary-Kate-en-Ashley-Olsen-aantal-volgers-op-social-media-en-highlights-2015

De Olsen-tweeling waren er vroeg bij: ze waren nog geen negen maanden toen ze hun eerste acteerklus kregen in 'Full House' waar ze acht jaar lang samen de rol van Michelle Tanner speelden. Mary-Kate en Ashley zijn onafscheidelijk en doen alles samen.

In 2004 besloten ze samen om te stoppen met acteren en zich verder te richten op het ontwerpen van kleding. Met Elizabeth & James en The Row verdienen ze intussen hun modestrepen en hebben verschillende awards gewonnen waaronder de Womenswear Designer of the Year (CFDA) en een British Fashion Award. Ondanks de terugkeer van Full House op Netflix, bedankten de zusjes voor een rol in de vervolgserie.

Wat betreft het leven in de spotlight, ze houden hun privélevens graag privé. Mary-Kate is inmiddels getrouwd met Oliver Sarkozy. De ceremonie was echter geheim en er zijn nog geen beelden van de bruid naar buiten gekomen. We verwachten echter dat ze in een creatie van eigen hand naar het altaar liep.

En wat zijn de plannen voor 2016? Ook dat is geheim maar met een geschat vermogen van meer dan 100 miljoen dollar, zijn de zusjes - tot 13 juni, dan worden ze 30 - nog steeds de rijkste sterren onder de 30!