Must see: nieuwe Vlaamse televisieshows in 2016

Gepubliceerd op 7 januari 2016 door Elise
Must see: nieuwe Vlaamse televisieshows in 2016

friends

Voor wie zich nog niet tot Netflix heeft bekeerd, zijn er altijd nog de reguliere TV-programma's op de lineaire - bijna old school - televisie. Benieuwd welke kijkkanonnen 2016 voor jou in petto heeft? 

Voornemens om minder series te kijken? Zeer goed, want daar horen deze TV-shows niet bij, toch?  En je hebt geluk: 2016 wordt een verrijkend jaar als het van de televisieshows afhangt. Moeilijk om te zeggen naar welke we het meest uitkijken. Couch potatoes for the win!

  1. De Mol

wie-is-de-mol

Wat: Dit najaar vertrekt Gilles De Coster samen met tien Vlamingen op avontuur naar een onbekende bestemming. De kandidaten worden fysiek en mentaal op de proef gesteld. Ze moeten in opdrachten slagen om geld te verdienen en daarvoor zijn ze op elkaar aangewezen. Tot daaraan toe... Mààr onder hen zit een verrader, een saboteur, de MOL.

Doel: Zo snel mogelijk de mol ontmaskeren. Want hij of zij die op het einde van de reis het meeste weet over de identiteit van de mol wint de volledige geldprijs.

Voor wie: Zij die graag complottheorieën verzinnen en mysteries ontrafelen.

Wanneer: Februari 2016

1/

2. Wij zijn K3!

wijzijnk3

Wat: Nòg een show over het nieuwe trio. VTM heeft er blijkbaar alle vertrouwen in het kindergroepje onstuitbaar blijft bekoren (ons alleszins!).

Voor wie: Jong en alsmaar ouder

Wanneer: Vanaf 20 januari

2/

3. Temptation island

gringo

Wat: Doet het stemmetje "la isla de la tentación" een belletje rinkelen? Het zou ons verbazen van niet. De ultieme relatietest is terug! Zet een dozijn vrijgezellen op een feesteiland met enkele trouwe koppels, en je krijgt gegarandeerd heerlijk kijkplezier.

Voor wie: Zij die op zoek zijn naar een surrogaat Gringo en koppels die graag hun grenzen aftasten.

Wanneer: Vanaf februari op VIJF

3/

4. Blind getrouwd 

blindgetrouwd

Wat: Zes singles ontmoeten hun toekomstige partner voor het eerst aan het huwelijksaltaar. Geen dates vooraf, meteen the real thing. Ze vertrouwen op wetenschappers om hun ideale partner te vinden. Dit sociaal experiment volgt prille koppels in de eerste weken na hun jawoord. Grijpen de koppels de kans om de liefde te laten groeien en leven ze nog lang en gelukkig? Of geven ze elkaar meteen de bons?

Voor wie: Ramptoeristen die zich verheugen in het hopeloze liefdesleed van anderen.

Wanneer: Ergens in 2016

4/

5. Dansen met Ish

Ish

Wat: Een dansprogramma op één, wie had dat kunnen denken. Choreograaf/Schrijver Ish Ait Hamou presenteert een nieuw, hartverwarmend dansprogramma waarin twee uiteenlopende teams in een bedrijf de strijd met elkaar aangaan. Kandidaten met amper danservaring zullen op enkele weken tijd worden klaargestoomd tot begeesterde performers.

Voor wie: Mensen met danskriebels, losse heupen en gefrustreerde ex-ballerina's.

Wanneer: Later dit voorjaar

5/

6. Eurosong 2016

eurosong2016

Wat: Vijf jonge artiesten Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden tonen hun kunnen aan de Vlaamse kijkers in drie spetterende liveshows, met Peter Van de Veire als gastheer. Het publiek kiest de winnaar van Eurosong in de laatste liveshow.

Voor wie: Mensen die wakker liggen over wie wij naar Stockholm sturen.

Wanneer: Vanaf 3 januari

6/

7. Copy Beest

copybeest

Wat: In Copy Beest (werktitel) neemt Dieter Coppens een aantal straffe beesten met een bijzonder talent onder de loep. Dieren hebben namelijk bepaalde kwaliteiten waar mensen alleen maar van kunnen dromen. Dieter daagt in elke aflevering een straf beest uit en legt zijn lot volledig in diens pootjes.

Voor wie: Mensen die graag eens het beest uithangen.

Wanneer: Ergens in 2016 op één

7/

8. Voedingsprogramma met Kobe Ilsen

kobe

Wat: De criticus in Kobe Ilsen komt weer boven in een nieuw voedingsprogramma waarin hij antwoorden probeert te vinden op de voedingsvragen die ons bezighouden.Bestaan er gezonde suikers? Leef je langer door vegetarisch te eten? Zijn lightproducten heilzaam? En klopt het dat twee glazen alcohol per dag best oké zijn?

Voor wie: Foodies die hun vingers aflikken voor gezonde voeding (en Kobe)

Wanneer: Ergens in 2016 op één

8/

9. Over 5 jaar

overvijfjaar

Wat: Vijf jaar geleden interviewde Wim De Vilder zeven bekende mensen: Goedele Liekens, Alexander De Croo, Wouter Vandenhaute, Marleen Temmerman, Jef Vermassen, Rudi Vranckx en Monseigneur Leonard. Hij stelde hen de vraag: "Hoe zal de wereld er over vijf jaar uitzien?". In het driedelige Over 5 jaar confronteert hij hen met hun toekomstvoorspellingen.

Voor wie: Nostalgische zielen en filosofen

Wanneer: Vanaf 6 januari op één

9/

10. Hollywood in 't echt

13

Wat: Ons favoriete TV-duo Staf en Mathias Coppens trekken naar Hollywood om na te gaan in hoeverre de beelden die wij in films zien, ook écht kloppen. Bestaan er bijvoorbeeld krachtpatsers zoals in The Wrestler of cowboys zoals in The Good, The Bad and The Ugly? We zullen de broers zien worstelen tegen spierbundels, oog in oog zien staan met "de echte Jaws" en ze zien assisteren bij een duiveluitdrijving.

Voor wie: Fans van de olijke broertjes Coppens

Wanneer: Ergens dit najaar op VTM