Detoxen in het wellnesshotel van Susanne Kaufmann

Geüpdatet op 28 april 2017 door Laure Vandendaele
Detoxen in het wellnesshotel van Susanne Kaufmann

hotel-post-bezau (1) - kopie
Ook zo dol op de producten van Susanne Kaufmann? Dan is een detoxtrip naar haar wellnesshotel in de Oostenrijkse bergen vast ook iets voor jou.

‘Hier, neem dit badzout en geniet van een ontspannend bad in je hotelkamer. Ik zie je straks aan tafel voor een gezonde detoxlunch’. Zelden klonken orders meer als muziek in de oren. In de hemel gaat het er vast ook zo aan toe, maar voor ik het tijdelijke voor het eeuwige wissel, ben ik al tevreden met dit tripje naar Hotel Post, het wellnesshotel met uitgebreide spa van Susanne Kaufmann.

Susanne Kaufmann
Susanne Kaufmann

De Oostenrijkse blondine groeide op in de hotellerie en startte in 2003 met de ontwikkeling van haar eerste anti-agecrèmes en badoliën die aanvankelijk enkel voor gebruik in de spa bedoeld waren. Elk jaar kwamen er nieuwigheden bij en intussen telt het gamma meer dan 60 organische producten voor lichaam en gelaat. Onlangs kwam daar nog een holistische haarverzorgingslijn bij. Naast Europa zijn Azië en de Verenigde Staten groeiende afzetmarkten, maar het is natuurlijk het allerleukst om de producten op een steenworp van waar ze gemaakt worden uit te testen: in de Susanne Kaufmann Spa op de benedenverdieping van het hotel.

Met twee behandelingen op de agenda, een gelaatsbehandeling en een detox oil scrub kan ik uitgebreid genieten van de heerlijke geurende gezichtsoliën, milde scrubs, voedende crèmes en professionele aanpak van de masseuze Hoewel ik doorgaans niet hou van de vaak penetrante geur van essentiële oliën, kan het eerder bloemige parfum van de olie en kalmerende tonic me wel bekoren. Naast een ruim aanbod aan verzorgende en ontspannende behandelingen valt er in het hotel nog heel wat te beleven. Zo trek je de dag op gang met een lesje Qi Gong (een Chinese bewegingsleer) met indrukwekkend zicht op de bergen of ga je een eindje joggen met sportinstructeur Wolfgang. Zelf geef ik verstek voor dat laatste en dobber ik liever nog wat rond in het verwarmde buitenzwembad , daarna duik ik de sauna in.

Van al dat 'gewellness' krijgt een mens honger, gelukkig word je in Hotel Post ook op culinair gebied op je wenken bediend. Of je nu voor een gezonde detoxlunch of een schnitzel met gebakken aardappelen gaat, smaakpapillen blijven hier niet op hun honger zitten. ’s Avonds kan je heerlijk dineren in Irma, het uitstekende hotelrestaurant genoemd naar Kaufmanns dochtertje.

Ook een goede nachtrust is belangrijk tijdens een detoxtrip in de bergen. De knop van de wifi wordt elke nacht om klokslag middernacht omgedraaid waardoor geen enkele melding, van welk sociaal medium dan ook, je uit je slaap kan halen. Na twee nachten en drie dagen genieten, ben ik zo fris als een hoentje of beter, als een Susanne Kaufmann-vogel. Het vogeltjeslogo dat overal in het hotel en op de producten van Kaufmann opduikt is een knipoog naar de achternaam van Susannes echtgenoot, Vogel.

Schermafbeelding 2015-12-17 om 17.22.25

De producten van Susanne Kaufmann zijn verkrijgbaar bij Fin du Jour in Gent, Beauty by Kroonen & Brown in Brussel - Renaissance in Antwerpen, Feel Good in Roeselare; Parfumerie Dierckx in Lier en Beauty by the M.A.S, Antwerpen

www.hotelpostbezau.com
www.susannekaufmann.com