De coolste nachtclubs ter wereld

Gepubliceerd op 9 december 2015 door Elise
De coolste nachtclubs ter wereld

canevas_7photos

Zeg niet zomaar discotheek tegen een van deze exclusieve nachtclubs. Met hun eigen unieke x-factor lokken ze jaarlijks miljoenen levensgenieters van over heel de wereld. 

  1. Elrow, Barcelona

11552-20150124170219-elrow

Als je hier komt feesten, is de kans dat je een verdwaalde dino of anders beest tegen het lijf loopt tamelijk groot. Een opgeblazen exemplaar uiteraard. Elrow staat namelijk bekend om zijn hoge funfactor met dank aan de steltenlopers, opblaasbare speelgoeddieren en glitterkanonnen. Deze club wordt dag en nacht in grote getallen bemand door excentrieke feestgangers uit alle uithoeken van de wereld. Haal je meest extravagante feestlook uit de kast want cirque du soleilpakjes, drag queens en lycra niemendalletjes zijn er geen uitzondering.

1/

2. Privilege, Ibiza

privilege

Agorafoben opgelet, Privilige is de grootste club ter wereld en staat daarmee opgelijst in het Guinness Book of World Records. Deze wereldberoemde discotheek biedt ruimte voor 10.000 gasten. Naast vele podia en bars huist er een loungetuin, een souvenirwinkel en zelfs een enorm zwembad waar duchtig in geplonst wordt tijdens het feesten. Vroeger stond de club bekend om zijn seksshows maar die zijn sinds 1998 verboden. Nu treden er vaak bekende artiesten op met meer om het lijf zoals Armin van Buuren, Paul Kalkbrenner en Tiësto

2/

3. Berghain Panorama Bar, Berlijn

berghain

De nachtclub Beghain is exclusief in alle betekenissen van het woord. Gsm's zijn niet toegelaten en de policy aan de deur is enorm strikt. Eens binnen geniet je van een perfecte geluidskwaliteit. Deze club wordt dan ook met ontzag aanzien door de bekendste DJ's. Hier draaien, is een hele eer.

3/

4. Halikarnas, Bodrum (Turkije)

Halikarnas-Bodrum

Deze outdoor club aan het strand kan zo'n 10.000 feestvierders onderbrengen. Lasershows en metershoge fonteinen zijn dagelijkse kost. Geen zin om tussen zwetende danspartners te wriemelen in overvolle clubs? Met zijn reusachtige afmetingen is de kans klein dat je in Halikarnas tegen iemand aanschuurt.

4/

5. SubSix, Malediven

maldives0615-underwater

Hier geraken, vereist een diepe duik in de Indische oceaan. Maar die afdaling wordt genereus beloond met een uniek onderzees avontuur en een panoramisch uitzicht op de Maledivische blauwe diepten. Zelfs de koraalriffen en zeepaardjes aan het raam lijken mee te dansen. Gerenommeerde dj's krijgen zelfs fossiele tooghangers aan het dansen.

5/

6. Guacara Taina (The Cave), Santo Domingo, (Dominicaanse Republiek) 

GUACARA-TAINA-THE-CAVE-Santo-Domingo-Dominican-Republic

Zoals zijn bijnaam al doet vermoeden, huist deze uitgaansgelegenheid op een originele plek, namelijk zo'n zestig meter onder het aardoppervlak. Betreed de magische dansvloeren waar je met zo'n 3.000 mensen tot in de vroege uurtjes feest kan vieren. De eeuwenoude discogrot straalt een authentiek sfeertje uit.

6/

7. Chlösterli, Gstaad (Zwitserland) 

Chlosterli-Club-Switzerland

Feesten met uitzicht op de bergtoppen? De Zwitserse club Chlösterli is overdag een high end restaurant maar wordt 's avonds omgetoverd tot fancy nachtclub. De discotheek heeft een oplichtende vloer net als in "Saterday Night Fever".

7/

8. Skye, San Paulo (Brazilië)

sky-bar

Zin om eens van de grond te gaan… vanop het achtste verdiep? Sleep je dansbenen richting nachtclub Skye. Deze club is gevestigd op het dak van een hotel. Geniet van het prachtig verlichte uitzicht vanop de dansvloer of vanuit het zwembad.

8/
 9. Cocoon Club, Frankfurt

Cocoon-Club-Germany

De Duitse stad Frankfurt doet niet meteen aan clubbing denken. Het tegendeel is echter waar, partypeeps kunnen er naar hartelust fuiven in de Cocoon Club. Zelfs met zijn capaciteit van 1.200 mensen, hanteert de club een streng deurbeleid: je geraakt er absoluut niet zomaar binnen. Extra touch: de club is ontworpen op basis van een honingraat, in allerlei leuke kleurtjes.

cocoon

9/

10. Club Aquarium, Londen

aquarium

Ga los op de dansvloer, spring in de jacuzzi of geniet van een cocktail in het zwembad. Het meest unieke aspect van deze nachtclub is toch de jaren zeventig en tachtig sfeer die doorsijpelt in de muziek, outfits en andere features.

10/

11. XS Club, Las Vegas

XS-700x392

Hier kosten drankjes meer dan de designertas onder je arm. Deze club is het topje van de extravagante Vegasijsberg. De eyecatcher is het glinsterende zwembad dat omgeven wordt door vergulde interieurs, rijkelijk bevoorrade bars en een enorme dansvloer. 's Werelds meest gegeerde dj's reizen hier maar al te graag naartoe. Wees voorbereid op onheuse wachttijden, terwijl je vaste klanten als Paris Hilton voorbij ziet struinen.

11/

12. Pangea, Singapore

Pangea-700x467

Het gerucht doet de ronde dat als je je drankje niet binnen de drie minuten in je hand hebt, de desbetreffende ober wordt ontslaan(!). Voor deze peperdure club betaal je een klein fortuin om binnen te geraken (€18.000 voor een tafel, anyone?), maar de granieten danspodia, de barkrukken uit duizendjarige boomstammen, het Ralph Lauren meubilair en de krokodillen-, struisvogel-, en pythonbekleding maken veel goed. Leonardo Di Caprio, Gisele Bunchen, Prins Harry, ze kwamen allemaal eens een kijkje nemen.

Tip: neem eens een nipje van de Pagaeacocktail. Met zijn $25.000 is deze mix van Hennesey, goudvlokjes en Vintage Krug champagne uit 1985 het meest kostbare drankje in Azië. De cocktail wordt geserveerd met een karaat diamanten ring.

12/

13.  Raspoutin, Parijs

Paris_Club_Chez-Raspoutin-708x320

Dit voormalig bordeel maakte plaats voor een trendy Russisch getinte nachtclub. Waar vroeger vooral de beaumonde van Parijs underground feestjes hield, prijkt er vandaag een jonger en vermogend publiek op de gastenlijst. Het eerste deel van de avond ontsnap je niet aan de typisch Russische flair: cabaret en burleske spektakels worden gevolgd door een menu met traditionele gerechten (Stroganoffbiefstuk, kaviaar en wodka). Vanaf 23u wordt de Russische jukebox vervangen door electrosets gedraaid door internationale DJ's. Tip: dress up! De bouncers bij Raspoutine zijn erg selectief.

13/

14. Womb, Tokyo

Womb Tokyo - 3

Voor wie akoestiek belangrijk vindt, is dit de place to be. Womb huist de grootste glitterbal ter wereld, die de kleurige verlichting op elke hoek van de zaal reflecteert. Check zeker even de agenda alvorens de club te bezoeken, vaak draaien er dj's met internationale faam.

14/

15. Club Space, Miami

LIV-Miami

A-listers met een zwak voor electro, techno of house halen hier hun hartje op. Deze dansoase is een bezoekje waard als je in Miami bent. In tegenstelling tot de pretentieuze en prijzige megaclubs van South Beach, is Space het epicentrum van de voetschuifelende celebs die simpelweg van de muziek houden.