15 cadeaus om te ontspannen in de blok

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Elise
15 cadeaus om te ontspannen in de blok

sinterklaas

Klimt de goede man met zijn entourage nog op jouw dak? Dan heb je geluk. Misschien heeft hij wel wat nuttige geschenken voor jou in petto om die vervelende blok draaglijker te maken. 

  1. Virtual Reality bril

durovis_dive_1

Knijp er even tussenuit met de Virtual Reality bril. Het idee achter virtual reality is eigenlijk heel simpel: een bril (een zogeheten head-mounted display) omsluit je ogen volledig, waardoor je geen afleiding van buitenaf hebt en de indruk krijgt in een jungle/computerspel/slagveld/... (naargelang het gekozen programma) te zijn terechtgekomen. Het speelgoed van de toekomst! Durovis, €59,50

dive5-2

2. Andy Warhol Barbie

warholdoll

Nadat Mattel eerder al een Karl Lagergfeld, Moschino en Katniss Everdeen-pop uitbracht, lanceert het merk net voor de feestdagen een Andy Warhol Barbie. Voor 100 dollar is dit kleinood all yours. Bestellen kan via The Barbie Collection.

3. Escape hunt - box

Escape-Hunt-

Wat dacht je van een portie avontuur om die examenstress de kop in te drukken? Escape Hunt - overgewaaid vanuit Japan, where else? - is eigenlijk een online game in real life. Kan je volgen?

Neem vijf vrienden mee naar een van de Escape Hunt boxen in België en doe onderzoek naar de mysteries in de box. Om de raadsels op te lossen moet je beschikken over observatietalent, redeneringsvermogen en deductievaardigheden. Als dit je gedachten niet even kan verzetten, weten wij het ook niet meer.

Meer informatie via escapehunt.com, €99

1/

4. Massage

wheeme1

Zware dag achter de rug? Vergeet je lief en doe een beroep op technologie. Met de automatische rugmasseur ben je één knop verwijderd van een heerlijke rugmassage (zonder dat je moet smeken voor een slachtoffer).

Tip: het kleine robotje is alleen in staat om zacht te masseren, verkies je een ruwe Thaïse aanpak, draai dan beter het nummer van de plaatselijke masseuse.

5. Kleurboek voor volwassenen

kleurboek

Kleuren zou een goed alternatief zijn om aan mindfulness te doen. Nood aan een moment van pure ontspanning? Neem je kleurpotloden erbij.

Kleurboek voor volwassenen, €9,95.

6. Bop it Beats

bobit

Bob It voegt een spannende dimensie toe aan zijn collectie speeltjes. De Bob it Beats daagt je uit en test je reactievermogen met vier populaire songs. Laat Nicki Minaj maar door je kamer galmen.

7. Blokkendoos

base.jpg_71319

Blokken in de blok. Yes. Je hoeft geen studies burgerlijk ingenieur te volgen om deze blokken vakkundig op elkaar te plaatsen. Vergeet al je wiskundig inzicht en geef je ogen de kost: de blockitechture is vooral een leuk hebbeding.

d3.jpg_55432

2/

8. Air Board

segway

Een handsfree segway! Het lijkt op skiën of snowboarden wat gewichtsverdeling betreft, na een halfuurtje ben je er mee weg. Het maakt dat tripje naar de supermarkt of IKEA net dat ietsje avontuurlijker. Bovendien trek je veel bekijks! €649,95

9. Shapemaker schuifpuzzel

base.jpg_65803

Soms koop je iets voor je neefje en wil je het eigenlijk zelf bijhouden. De shapemaker is zo'n object. De set van 25 rubberen blokjes, handgetekend met leuke vormen, kan je volledig herschikken naar eigen smaak, op elke mogelijke manier. Het helpt de motorische ontwikkeling van kinderen, maar dit aantrekkelijke cadeau inspireert ook de creatieve skills van volwassenen.

In realiteit dus voor kiddo's, maar deze - tot kunstzinnig deco-object verheven - versie is ook een musthave voor volwassenen. Monoqi, €75

10. Audioboek

mockingjay

Geen tijd voor cinema, geen zin in een boek? Ontdek de wondere wereld der audioboeken en geniet van je favo roman achter het stuur, je bureautje, eender waar.

The Hunger Games: Mockingjay audioboek, €18

11. De Mol-bordspel

9200000024240286

De spanning begint te stijgen. Binnenkort zitten we opnieuw aan ons televisietoestel gekluisterd voor een nieuw seizoen van De Mol. Geen geduld? Probeer alvast het mysterie te ontrafelen met het De Mol Bordspel (€21,99).

3/

12. Drone

drone

Geen zin om even de beentjes te strekken tijdens een welverdiende studiepauze? Blijf gerust op je bureaustoel kleven en bespioneer je buren vanop afstand met deze drone. €118

13. Dior & I dvd

dior&i

De film ontroert jong en oud. Je krijgt (inmiddels ex-) artistiek directeur van Dior Raf Simons te zien als menselijke ontwerper achter het enorme modehuis. Van schets tot uiteindelijke modeshow, prachtig in beeld gebracht. €13,99

14. Een bakje troost

Schermafbeelding 2015-12-03 om 11.31.39

Off day? Drake voelt met je mee. Rad, $10.90

15. Het Thuis gezelschapsspel

00834049_002

Last but certainly not least, het Thuis quizspel. Onderwerp je vrienden aan een zenuwslopende vragenronde over het indrukwekkende plot en de acteurs van ieders favoriete soap. €19,99