Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Gent

Gepubliceerd op 3 december 2015 door Elise
Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Gent

hotspotsgent

Bescheiden boetiekjes of royale winkelpanden, voor elk wat wils bij deze fonkelnieuwe adresjes in de Arteveldestad:

  1. Pas n'importe Quoi

pnq pop-up

De conceptstore Pas n'importe quoi opent een tweede pop-up in hartje Gent. Nog een walhalla van kunst, fashion en design erbij. Ontdek er unieke labels die allemaal dezelfde bewuste lifestyle-filosofie hanteren. De creaties van deze jonge ontwerpers, designers, kunstenaars zijn stuk voor stuk high end, handmade, fairtrade en met veel vakmanschap en passie vervaardigd. Vaak Belgisch of van Gent als het even kan.

Een greep uit de samenwerkingen: Red Juliet, Bowking, Maison Mademoiselle, Tikli, Epiphany, enz.

pas nimporte quoi

Praktisch: 

Brabantdam 74 in Gent
Van 28 november tot

1/

2. rooftopbar Gaston

Palmtree under the snow

Rooftops enkel voor de zomer? Niet in Gent. Laat Bar Gaston het ultieme bewijs zijn. Gaston verwelkomt je tijdens de feestdagen op zijn winterse rooftop. De bar kijkt uit over Gent en dat uitzicht blijft ook op winterse dagen inspireren. Verder kan je in deze winterpop-up even ontsnappen aan de kerstdrukte. Geniet van een hartverwarmend aperitief, een dagverse lunch, een gemoedelijk diner of businesslunch met een impressionant zicht op de stad. Party inspo: je kan de bar ook afhuren.

Praktisch

Reservaties en meer informatie via www.gaston-gent.be.

Vanaf 15 december tot en met 9 januari
Open van dinsdag tot en met zaterdag
Vanaf 12u en op zaterdag vanaf 18u

2/

3. Manufactuur

manufactuur

Webboetiek Manufactuur opent een fysieke winkel in het Gentse. De webshop is reeds vijf jaar een vaste online waarde voor stijlvolle shoppers. De multibrand biedt een evenwicht tussen sobere en originele, veelal Franse en Belgische merken voor mode en accessoires. Met zoveel succes zelfs, dat het idee voor een offline vestiging zich al snel aandiende. En zo heeft Merelbeke er nu een verrassend shopadres bij.

Labels als Sessùn, Aymara, Les Prairies de Paris, Des Petits Hauts en zorgvuldig gekozen accessoires (juwelen, handtassen en hoeden) vullen de collectie aan.

Praktisch:

Ma-za: 10 tot 18u
Lembergsesteenweg 136, 9820 Merelbeke
Na afspraak ook ‘s avonds
www.manufactuur.be

3/

4. The Clouds Shop

cloudsshop

Na een bar, een bed & breakfast en een webwinkel opent het team achter Clouds nu ook zijn offline winkeldeuren. Op zoek naar leuke decoratie, keramiek, tapijten, originele verlichting of een leuk meubelstuk? Hier vind je gegarandeerd wat je zoekt.

clouds

Praktisch:

Dendermondsesteenweg 102, Gent
De shop bevindt zich in de kapel achter Clouds in my Coffee

4/

5. Jackie-Jane

jackiejane

De drijvende krachten achter deze pop-up zijn blogster Nanouk De Cauwer (Nanouk le blog) en fashiondesigner Kim Stumpf. Nog tot 27 december terecht kan je bij hen terecht voor unieke items van jonge Belgische designers. Naast eigen designs, biedt het duo een collectie vintage handtassen en accessoires. Verder kan je er de felbegeerde bomberjasjes van TDS scoren, juwelen van Twenty One Twelve maar ook kunst van Rombert Vandromme en luxepapierwaren van Mofelito Paperito. En dit is slechts een greep uit het aanbod…

The Design Studio
The Design Studio

Niet alleen de labels maar ook de setting is buitengewoon. Jackie-Jane is gevestigd in een beschermd monument, een prachtig pand waar wijlen Hugo Claus nog heeft gewoond. Je kan er van de grond eten. Letterlijk zelfs: koffietje en koekje bij het shoppen? Je vindt er gebak onder de naam ‘Hungry Hugo‘ (een knipoog naar zijn bekende ex-bewoner).

Praktisch:

Predikherenlei 13, 9000 Gent
Woensdag tot zaterdag van 10u30 tot 18u30.
Meer info over Jackie-Jane vind je op de Facebookpagina of de Preloved blog.

5/

6. Helen B en vrienden 

helenb

Na een succesvolle pop-up try out, besloot Helen Blanchart een permanente winkel te openen. De creatieve duizendpoot creëert in deze shop een eigenzinnig universum vol illustraties, schattige decoratie (lees: porseleinen ontbijtserviezen) en bijzondere kledij. Handgemaakt en met een vleugje humor. In de toekomst wil ze graag uitbreiden met een textiellijn.

De winkel bevat een unieke selectie aan stijlvolle objecten, sieraden, klein meubilair, verlichting en zoveel meer. Daarnaast creëert Helen b er creatieve workshops georganiseerd en gaat ze voortdurend op zoek naar samenwerkingen met ander artistiek bloed.

Praktisch:

Sint-Jacobs 6-7
Meer info op de website of de Facebookpagina.