Dit moet je weten over de nieuwe Matthias Schoenaerts

Geüpdatet op 28 januari 2019 door ELLE België
Dit moet je weten over de nieuwe Matthias Schoenaerts

tomvermeir

De trailer van Belgica - de hotste film van het voorjaar - is eindelijk te bewonderen. Read our lips: hoofdrolspeler Tom Vermeir is de nieuwe Matthias Schoenaerts! Vijf dingen die je absoluut moet weten over dit aanstormend talent: 

As a matter of fact: hij vervangt Matthias die wegens verplichtingen in buitenland afzag van de hoofdrol. Belgica is de langverwachte vijfde langspeelfilm van Felix van Groeningen. Bekijk de trailer hier. Vijf redenen waarom we gek zijn op hem:

1/

  1. Tom Vermeir studeerde af aan het conservatorium in Gent en heeft als acteur vooral ervaring op de theaterplanken bij verschillende gezelschappen zoals Compagnie Cecilia, het KIP, HETPALEIS, enz. Daarnaast was hij te zien in heel wat televisieseries, waaronder Rang 1 (2011) en Zuidflank (2013).
tomvermeire
VRT 2012

2/

2. Naast acteur is Tom bovendien een succesvol muzikant. Hij is zanger en gitarist van de rockband A Brand.

abrand
Hammerhead, hammerhead!

3/

3. Tom speelt naast Stef Aerts en Charlotte Vermeersch de hoofdrol in Belgica. Hij is gecast als Frank, de oudste van de twee broers.

acteursbelgica

4/

4. In zijn vrije tijd doet Tom niets liever dan reizen. Enkele jaren geleden nam hij de trein tot in Thailand. Hij plant een trip met een containerschip over de Atlantische Oceaan. "Die afstand, dat verruimt je blik. […] Te lang met hetzelfde bezig zijn werkt altijd vernauwend", getuigde de acteur in De Standaard. 

tomvermeirbelgica

5/

5. De voorbije jaren werkte hij onder meer als duikinstructeur in Azië, schreef hij lifestylereportages over reizen en eten, en wisselde voortdurend het theater af met de muziek.

tomvermeir