HOTELTIP: The Hoxton Shoreditch

Geüpdatet op 17 november 2015 door ELLE België
HOTELTIP: The Hoxton Shoreditch

HoxtonLondonfront
‘Sleep’, ‘eat’, ‘work’ en ‘play’, zijn de sleutelwoorden van het Londense The Hoxton hotel in Shoreditch. Niet geheel toevallig staan die vier werkwoorden ook hoog in ons lijstje van favoriete activiteiten. Het mag dan ook geen verrassing heten dat we onze hoofdjes na een lange dag in de Britse hoofdstad te rusten legden in het hippe hotel.

Een citytrip Londen is altijd een goed idee. Zeker nu de winkelstraten baden in het licht van feestelijke kerstlichtjes en het stilletje saan tijd wordt om de eerste kerstinkopen in huis te halen. En waar is het beter Christmas shoppen dan in Londen?  De stad is immers hip, cool, edgy en steeds verrassend, net als het trendy The Hoxton hotel in het hippe Shoreditch. De buurt won de afgelopen jaren flink aan populariteit en bruist van de hippe bars en restaurantjes. Dé ideale uitvalsbasis voor wie een paar dagen in de Britse hoofdstad wil verblijven, dus.

Niet onbelangrijk is dat The Hoxton Shoreditch bijzonder makkelijk te bereiken is, zelfs voor wie niet vertrouwd is met de metropool en zijn ‘underground’. Je reist in geen tijd van station St. Pancras (waar je met de Eurostar na zo’n twee uurtjes sporen vanuit Brussel arriveert) naar het hotel in de Great Eastern Street. Twee metrohaltjes en twee minuutjes wandelen later, kan je al inchecken in de fancy lobby van het hotel.

IMG_8884
Al doet het woord ‘lobby’ de ingang van dit hotel uit The Hoxton-keten (er zijn er drie, twee in Londen en eentje in Amsterdam) oneer aan. De ruimte is immers zoveel meer dan een plek waar hotelgasten ontvangen worden. Zo is er een gezellige koffiebar, internetruimte en bar waar in het weekend een dj voor extra sfeer zorgt. Je zou bijna vergeten dat je in een hotel bent! Met dat ‘eat’, ‘work’ en ‘play’ zit het al onmiddellijk goed en dan hebben we de kamer nog niet eens gezien.

Want ‘sleep’ is natuurlijk de belangrijkste pijler van een hotel. En ook hier voldoet The Hoxton helemaal aan onze verwachtingen. Het hotel biedt kamers aan in verschillende prijscategoriën, van standard rooms (die al helemaal top zijn met hun grote ronde spiegels) tot de 8 concept rooms met telkens een compleet andere inrichting.

 
Is je party dress voor een avondje ‘clubben’ in Londen tijdens de reis helemaal gekreukt? No worries, elke verdieping van het hotel heeft immers een coole ‘Iron Room’, volledig uitgerust met strijkplanken en strijkijzers. Zoveel beter dan die crappy strijkijzers waar je het in de meeste hotels mee moet doen. Hier verlaat je je kamer met je outfit on point, helemaal klaar voor een night on the town!

Uniek! Een hotel met een strijkkamer.
Uniek! Een hotel met een strijkkamer.

Wil je je moeder/vriend/oma/hond laten weten dat het eten lekker is, de mensen vriendelijk zijn en het weer best meevalt voor Engeland? Dat telefoontje hoeft je niet te ruïneren. Elke hotelgast mag immers één uur gratis bellen naar alle internationale nummers. Het zal Adele (‘Hello, from the other side’) heel wat zuurverdiende ponden uitsparen.

Te lang in de lokale pub gehangen en geen zin om ’s ochtends met kleine oogjes aan het ontbijtbuffet te verschijnen? Dan ontbijt je toch gewoon lekker in bed. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het zakje dat op de kamer aan de muur hangt invullen en je krijgt het de volgende ochtend gevuld met lekkers naar wens terug. Al kunnen we het uitgebreide ontbijt in het restaurant zeker aanraden, ze hebben immers alles om de dag goed te beginnen (of om die kater van de dag ervoor weg te werken). Pancakes, eitjes in alle vormen, verse sappen, bonen in tomatensaus, you name it, they have it. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en dat zal je bij The Hoxton geweten hebben.

IMG_8881

Of misschien is het wel je job die je richting Londen brengt. Ook dan is een overnachting in het Hoxton Hotel een goed idee. Het hotel beschikt over een ruime conference room waar er naar hartenlust vergaderd kan worden. Is het na een paar uurtjes in een meeting tijd om stoom af te blazen? Dan transformeer je de vergadertafel toch gewoon tot een ping-pongtafel? Van ‘work’ meteen naar ‘play’, ze hebben het hier goed begrepen.

Na een weekend in het hotel mogen we besluiten dat het Hoxton geeft wat het belooft, ‘eat’, ‘work’, sleep’ en ‘play’ en dat allemaal in een vriendelijk kader. We zouden er bijna de hele dag kunnen blijven rondhangen, maar daarvoor moet er natuurlijk net iets te dringend geshopt worden!

Zelf zin gekregen in een tripje Londen en een verblijf in het Hoxton Hotel? Surf dan naar www.thehoxton.com