Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Brussel

Gepubliceerd op 9 december 2015 door Elise
Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Brussel

brussel

Bescheiden boetiekjes of royale winkelpanden, voor elk wat wils in deze fonkelnieuwe adresjes in onze hoofdstad:

1. NordiKk

nordikk

Scandinavisch shoppen doe je bij NordiKk. Op een steenworp van het Brugmannplein kan je terecht voor een gepersonaliseerde en professionele shopervaring. Naast de pareltjes van kledingmerken en accessoires reflecteert de NordiKk shop ook het interieur en de sfeer van het noorden: een trendy, stijlvol kader met Scandinavische meubels. Eigenares Caroline verloor haar hart aan een Deen en zorgt er voor dat haar klanten hetzelfde doen.

Doorheen het jaar is de winkel enkel open op afspraak. Er worden echter geregeld ‘Open Door Days’ georganiseerd waarbij de winkel permanent open is. Naast het winkelgegeven fungeert NordiKk ook als start-up agentschap waarbij het merken van over de landsgrenzen heen in Belgische winkels verdeelt.

Praktisch

Berkendaelstraat 104
De winkel is open op afspraak via caroline@nordikk.eu of via: +32 (0)474 27 17 94
De maandelijkse opendeurdagen worden telkens aangekondigd op Facebook en Instagram.

1/

2. Komono

komono

Na een succesvolle editie in Antwerpen, opent Komono een tijdelijke zaak in Brussel. Net op tijd dus voor some serious holidayshopping. Het horloge- en brillenlabel sloeg de handen in elkaar met de hippe kledingzaak Mr. Ego.

Praktisch

Léon Lepagestraat 37, 1000 Brussel
Elke dag geopend van 12u tot 19u

2/

3. Ba&sh

bash-lookbook-fall-winter-2015-2016-4

Barbara Boccara en Sharon Krief, designers van het Parijse label Ba&sh, openen een tweede boetiek in onze hoofdstad. De collecties zijn steeds tijdloos en comfortabel: van opgewekt geel tot Maya prints, van imposant breiwerk tot superlicht kasjmier, de iconische basics zijn essentieel in de garderobe van elke vrouw.

Praktisch

Louizalaan 88

3/

4. Cos

151030_COS6961ret

Het kostte Cos wel wat moeite om een plaatsje in onze hoofdstad te bemachtigen. De bouwvergunning werd niet meteen geaccepteerd in de Dansaertwijk en uitbreiding van de modeketen ging gepaard met veel perikelen. Het label zocht intensief verder en streek uiteindelijk neer in de Waterloosesteenweg: 351 vierkante meter aan minimalistische stukken, in een helder en fris interieur zoals we dat van Cos gewoon zijn.

Praktisch

Waterloosesteenweg 939-940, Ukkel

4/

5. Swatch

swatch

Het Zwitserse horloge merk Swatch opende in november een pop-upstore in hartje Brussel. Deze voorlopige store wordt over enkele maanden omgetoverd tot Mega Swatch store van maar lieft 150 vierkante meter. Het concept achter de winkel heet "Tetris" en is gebaseerd op het spelletje uit de jaren negentig.

Praktisch

Boterstraat 42
1000 Brussel
02 289 54 00

5/

6. Repetto

Repetto-Bxl

In november opende het Franse label Repetto een boetiek in hartje Brussel. Het is niet enkel een schoenenwalhalla, want naast hun signature ballerina’s vind je er ook kleding en parfum.

Praktisch

Koningsgalerij 36, 1000 Brussel

6/

7. Designmuseum

atomium_expo_OrangeDreams_cmyk
Plasticaria

Vanaf 11 december krijgt het Brusselse Atomium er een trekpleister bij. Nee, geen extra bol maar wel een gloednieuw Art & Design Museum. In ADAM huist onder meer één van de grootste collecties plastiekdesign van Europa.

7/

8. Pinko

pinkobrussel

Een Italiaanse invasie in Brussel, Pinko opent er maar liefst twee winkels. Begin november was de Louizalaan aan de beurt. De fleurige wintercollectie met bloemenprints, kant en glitter wordt gepresenteerd over twee verdiepingen in een prachtig interieur van Italiaans jaren vijftig design. Begin alvast te sparen voor je droomoutfit tijdens de feestdagen.

pinko brussel

Praktisch

Louizalaan 47, 1060 Brussel