Zuiddag: teenage kicks bij ELLE.be

Gepubliceerd op 23 oktober 2013 door Laure Vandendaele
Zuiddag: teenage kicks bij ELLE.be

favoriete droomjongen

Vorige week nam de gemiddelde leeftijd op de ELLE-redactie een flinke duik naar beneden. Naar aanleiding van Zuiddag zagen niet minder dan vijf piepjonge fashionista’s hun teenage dream in vervulling gaan: een dagje meedraaien op de webredactie van ELLE België. Tussen het snapchatten en nageltjes lakken door, ontdekten we wat anno 2013 hot & happening is in de tumultueuze wereld van tieners.

beeld: Bo Baccarne
tekst: LV

1/

Meet...Helena

zuiddag1

2/

Meet...Elena

zuiddag2

3/

Meet...Hanne

zuiddag3

4/

Meet...An-Sofie

zuiddag4

5/

Meet...Margot

zuiddag5

6/

Let's talk fashion

fashion

Het is geen geheim dat tienermeisjes hun vrije tijd het liefst winkelend doorbrengen en deze redactrices voor één dag vormen geen uitzondering. Maandelijks besteden Margot & co zo’n vijftig euro aan nieuwe kleren en accessoires. Hun shopverslaving wordt deels door het ouderpaar gefinancierd, al zorgen de meisjes ook zelf voor hun cashflow. An-Sofie: ‘Ik verdien best wat geld met babysitten, verder werk ik bijna elk weekend bij de bakker.’ Ook Helena combineert schoolwerk en vrije tijd met een bijbaantje: ‘Ik geef turnles aan kleine kindjes en ga regelmatig babysitten.’

Wat de meisjes deze winter in hun kleerkast willen? ‘Een trui van ‘Aloha From Dear’, zegt Hanne. Helena heeft haar zinnen gezet op een ‘swag muts’ met opschrift, helemaal in de stijl van topmodel Cara Delevignge.

Skinny broeken blijven razend populair en daaronder horen deze winter stevige Timberland bottines, biker laarsjes of een paar Nike Air Max’en. ‘Vooral de Timberlands zijn tijdloos’, zegt Helena, ‘ze zijn niet goedkoop maar gaan jaren mee. De investering meer dan waard, dus.’
Hoewel het merendeel van de meisjes zich zonder vriendje door de tienerjaren worstelt (die zijn zo al moeilijk genoeg) mag een beetje man is hun kleerkast niet ontbreken. Boyfriend jeans en grote jassen met mannelijke snit vinden hun weg van de grote winkelketens naar de speelplaats.

‘Die mannelijke look gaan we afzwakken met elegante, subtiele en heel erg vrouwelijke accessoires’, zegt Helena. En daarmee lijken de hoogdagen van de statement kettingen in tienerland voorbij. Fragiele kettinkjes en fijne ‘midi’-ringen (die halverwege de vinger worden gedragen) zijn musthave accessoires voor trendy teenagers.

Een trend die de meisjes niet kunnen smaken? ‘Die donsjassen van Moncler!’, klink het in koor. Vooral An-Sofie is geen fan: het lijkt alsof je allemaal vetrollen hebt’. Margot deelt haar mening: ‘het lijkt wel een zak en is niet getailleerd.’ ‘Donsjassen zijn echt niets voor mensen van onze leeftijd’, vult Hanne aan. ‘Die jassen staan echt niemand, ook op jongens zijn ze afschuwelijk!’, concludeert Elena.

7/

accesoires

8/

Let's talk...beauty

Beauty

Hoewel gezegend met jonge, frisse huidjes zijn de tieners dol op hun make-uptasjes. ‘Ik draag altijd make-up als ik de deur uit moet’, zegt An-Sofie. ‘Ik kom de deur niet buiten zonder mascara en eyeliner, maar als ik moet studeren laat ik mijn huid rusten.’, aldus Elena.

Hun make-up houden de meisjes dit seizoen neutraal, al mag het af en toe wel knallen. ‘Ik ga voor een natuurlijk opgemaakte huid maar zet mijn mond in de kijker met een donkere fuchsia lippenstift’, vertelt Hanne. De ogen krijgen af en toe een flinke streep eyeliner al blijft de nude-look dé beautytrend op de schoolbanken.

Make-uptips en – tricks vinden de ladies op het internet. ‘Er zijn heel wat leuke blogs met how to’s en eenvoudig uitgelegde tutorials’, zegt Margot. ‘Zelfs ben ik grote fan van ‘Lauren Elizabeth’, ‘Pixie Woo’ en ‘Fleur de Force’.

Hun lange haren dragen de meisjes deze winter vooral in een stijlvolle lage paardenstaart. Al is dat kapsel niet zonder gevaar. Hanne: ‘Ik combineer een lage staart altijd met opvallende kleding, anders ziet het er snel oud of saai uit. Ook leuk accessoire zoals een hair cuff maakt het kapsel helemaal af.’

9/

Let's talk...leisure

vrije tijd

Let’s talk…leisure

Een kinderhand is misschien snel gevuld, die van een tiener is pas compleet wanneer die zich rond het strakke design van een smartphone kan vouwen. De aankoop gebeurt na, alweer, hard werk en een (on)vrijwillige bijdrage van de ouders. Bellen en sms’en is voor technologische noobs, de tieners van vandaag communiceren via hippe apps zoals ‘Snapchat’, dat ze ‘het nieuwe Twitter’ noemen. Met deze mobiele applicatie stuur je foto’s door naar vrienden, 10 seconden na ontvangst verdwijnen de plaatjes voorgoed in cyberspace. (Verbaasde gezichtjes toen ik hen vertelde dat de app oorspronkelijk werd ontwikkeld om op een ‘veilige’ manier nudie pics rond te sturen.) Nog een populaire app is die van ‘De Slimste Mens’. Kwestie die door stralingen en hormonen geteisterde hersentjes in vorm te houden. Het eigenlijke televisieprogramma kan hen trouwens maar matig boeien.

Een weinig flatterende selfie gemaakt? Geen probleem. ‘Dat pas ik snel aan met de VSCO app, die is echt superhandig om foto’s te bewerken.’, tipt Margot.

Samen met moe en va televisie kijken is niet meer van deze tijd, zo blijkt. ‘Ik kijk echt zelden televisie maar ik ben wel verslaafd aan series kijken op mijn laptop’, klinkt het. Enkel voor ‘So You Think You Can Dance’ maken ze een uitzondering. Verder is het uitkijken naar het tweede seizoen van ‘The Carrie Diaries’, ook ‘The Originals’, ‘Pretty Little Liars’, ‘Games of Thrones’ en ‘The Vampire Diaries’ zijn populair.

Op de literatuurlijst van de meisjes staan alle boeken van John Green (The Fault in Our Stars) en de ‘It-Girl’-reeks van Cecily von Ziegesar.

Cd’s zijn helemaal passé, muziek wordt digitaal aangekocht en beluisterd. Op de iPod van de jonkies staan playlists van Justin Timberlake (Elena: ‘hij danst zo leuk en is bovendien heel erg knap!’), Ariana Grande  (‘Echte girly muziek’), Rihanna (‘dol op haar muziek én stijl’ en Lorde (van de hit ‘Royals’)

10/

Let's talk...boys

favoriete droomjongen

Welke jongens doen de tienerhartjes sneller slaan?

Elena: Ian Somerhalder (The Vampire Diaries) ‘beetje te oud maar zooo knap’
Helena: Austin Butler, acteert in ‘The Carrie Diaries’, een van mijn favoriete series. Hij speelt Sebastian, de ‘hot guy’.
Margot: Francisco Lachowski, een onweerstaanbare lekkere god!
An-Sofie: Ed Westwick,  ‘die heeft het gewoon allemaal: de blik, de stem, het seks-appeal’
Hanne: Alex Pattyfer ‘hij heeft schattige flapoortjes maar is vooral een goed acteur’.