15 dingen die je nog niet wist over Adele

Geüpdatet op 2 november 2016 door ELLE België
15 dingen die je nog niet wist over Adele

Adele25

Tien weetjes die je nog niet wist over deze Britse nachtegaal:

1) Net zoals Justin Bieber en Carly Rae Jepsen heeft Adele haar succes te danken aan de sociale media. Nadat een vriend één van haar demo's postte op MySpace (toen dit nog een cool medium was) leidde dit tot een telefoontje van XL Recordings.

2) In 2011 onderging de ster een operatie aan de keel en werd haar afgeraden om nog te roken. Helaas kan ze tot op heden de sigaretjes niet laten. Wat dan weer haar rouwe, hese stem verklaart...

adele

3) De hitsingle “Someone Like You” is geschreven voor een ex met wie ze anderhalf jaar samen was. Adele was ervan overtuigd dat hij de ware was. Kort na hun split ontdekte ze echter dat hij op het punt stond om met iemand anders te trouwen. Nummers schrijven werkte therapeutisch en hielp haar er bovenop. Bovendien schrijft ze aan een razendsnel tempo: deze songtekst verzon ze terwijl haar bad volliep.

4) Ze heeft een miniatuur teckel genaamd Louis Armstrong.

adelehond

5) Adele was in haar jeugd een groot liefhebber van de Spice Girls. Ze imiteerde hen tijdens familiefeestjes. In een interview gaf ze toe dat de meisjesgroep haar muziek sterk beïnvloed heeft, niet qua stijl maar wel waar het gaat om passie en inzet.

1/

6) Haar lievelingskleur is groen.

7) Haar eerste nummer Hometown Glory schreef ze op de prille leeftijd van amper zestien. Het lied gaat over West Norwood, een wijk in Zuid-Londen waar Adele en haar moeder lange tijd woonden.

8) Hoewel haar familie zich steeds kostelijk vermaakte met Adeles imitaties van de Spice Girls, schaamt ze zich als ze eraan terugdenkt.

adele3

9) Als ze op tournee is, verzoekt Adele alle bezoekers van de backstage om 20 dollar te doneren voor het goede doel.

10) Zelfs na al die jaren ervaring heeft de Britste zangeres nog steeds last van podiumvrees.

2/

11) Haar celebcrush is Leonardo Dicaprio, hoewel Zach Galifianakis het ook geen twee keer zou moeten vragen.

12) De zangeres heeft al een paar wereldrecords op haar naam staan. Zo stond ze tegelijkertijd met drie singles in de Billboard Hot 100. Indrukwekkend!

adele 2

13) Adele annuleerde een belangrijke muziektournée in 2008. De reden? Ze wou liever wat tijd doorbrengen met haar toenmalig vriendje. Zou liefde dan echt belangrijker zijn dan roem voor Adele?

14) Over haar uiterlijk spreekt ze vrijuit: "ik ga liever lunchen met vrienden, dan naar de sportschool".

15) Ze zat samen achter de schoolbanken met Leona Lewis en Jessie J in de BRIT school voor performing Arts & Technology.