Brussel Modestad: hier zijn de DS Brussels Fashion Days

Gepubliceerd op 12 oktober 2015 door ELLE België
Brussel Modestad: hier zijn de DS Brussels Fashion Days

BFD

Noteer het weekend van 16 oktober in je agenda, want dan kan je opnieuw terecht in onze hoofdstad voor de DS Brussels Fashion Days. Defilés van modestudenten, jong talent en gevestigde waarden, een pop-up shop en Fashion Talk, waar je alles te weten komt wat je altijd al over mode wilde weten, maar nooit durfde te vragen. Het volledige programma: 

DS Brussels Fashion Days: 8 euro per dag in voorverkoop of 12 euro ter plaatse. Dagprijs inclusief avonddefilé en party: 30 euro in voorverkoop of 35 euro ter plaatse.
www.squarebrussels.com, www.brusselsfashiondays.be

Vrijdag 16 oktober  - The Best of Schools 2015

BFD4

MAD, het Brussels Mode and Design Center, selecteerde uit tien (!) Belgische modescholen telkens één veelbelovende eindejaarsstudent die zijn of haar minicollectie mag tonen. De Antwerpse Modeacademie en La Cambre in Brussel zijn internationaal gerenommeerde academies, die eerste werd onlangs door mode-site Business of Fashion zelfs als derde beste modeschool ter wereld opgelijst. Maar er zijn ook de academies van Gent en Sint-Niklaas, het Brusselse Atelier Lannaux, de verschillende vestigingen van Sint-Lucas en andere kleinere modescholen. Maar ook daar broeit creativiteit. Tien namen om te onthouden en later, als ze op de cover van ELLE staan, nonchalant ‘zie je wel’ bij te mompelen: 

Laure Severac - Academie Antwerpen

Delphine Baverel - La Cambre Brussel

Nele Sarens - Academie Gent

Marijke Boye - Academie Sint-Niklaas

Kathia Leroux - Château Massart Luik

Pauline Bertrand - Haute Ecole Francisco Ferrer Brussel

Valentina Tsitiridis - Helmo Mode Luik

Mathilde De Brabandere - Atelier Lannaux Brussel

Béatrice Vermeulen - Sint-Lucas Brussel

Matteo Neri-Lindfors - Sint-Lucas Doornik

Zaterdag 17 oktober - ELLE Day

BFD2

Wie zich maar één dag kan vrijmaken, stipt best de zaterdag met rode stift aan. Dan organiseert jouw lijfblad een namiddag en avond vol modieuze activiteiten en wees maar zeker dat dat de moeite loont!

15u30: Fashion Talk: Alles wat je altijd al over mode wou weten, maar nooit eerder durfde te vragen. Worden we als moderedactrice overspoeld met cadeaus? Zijn modellen wel gezond? Zijn alle ontwerpers miljonair? De vragen worden vakkundig en zonder blad voor de mond beantwoord door Béa Ercolini, hoofdredacteur van onze Franstalige tegenhanger, en onze eigen Nica Broucke.

17u & 21u30: Defilés ELLE. Onder de creatieve leiding van hoedenontwerper Elvis Pompilio en het aandachtige oog van coördinator Guillaume Joveneau en organisator Serge Vanderheyden defileren zowel gevestigde namen als opkomend talent: Natan, Veronique Branquinho, Veronique Leroy, AF Vandevorst en Carine Gilson -om maar een paar voorbeelden te noemen. 

23u: DS Brussels Fashion Days x Libertine Supersport. Party time, maar dan artistiek verantwoord. De bekende Brusselse discotheek blaast tijdens de DS Brussels Fashion Days zes kaarsjes uit en viert dat samen met hun resident dj’s Christoph, Mickey en Rick Shiver én internationale dj Jeremy Underground, een Franse artiest gefascineerd door housemuziek uit het begin van de jaren negentig.

Zondag 18 oktober - Schools Day

BFD3

Rond vijf uur mogen een tiental modestudenten, deze keer geselecteerd door de academies zelf, hun werk voor het eerst aan het grote publiek tonen. Ervoor kan je deelnemen aan de fashion brunch in samenwerking met traiteur Gusto.

Daarnaast krijg je tijdens het volledige weekend toegang tot:

De Pop-up: geen weekend vol mode zonder de mogelijkheid om een nieuwe outfit bijeen te shoppen. In de Fashion Pop-Up Store vind je merken als Conni Kaminski, Orane & Enora, Akin To... (foto) en vele, vele anderen. Ook Sarenza, dat zijn tiende verjaardag viert, houdt het hele weekend een pop-up shop open met een focus op de schoen. Omdat een outfit pas écht af is met de perfecte pump of sandaal eronder.

Voor het perfecte kapsel kan je terecht in de hairbar van L’Oréal Professionnel, de finishing touch van je make-up breng je aan in de Touch Up Stand van M.A.C. Wie daarna haar kans als model wil wagen, moet naar de casting van Dominique Models en Be Model. De ginbar is de absolute place to be als afsluiter.

BFD2014-Day1-163

3 x DS: Hoofdsponsor is ook dit jaar opnieuw DS Automobiles. Om de avant-gardevisie van het merk in de kijker te zetten, vroeg het Franse premium autobedrijf drie ontwerpers (Studio KRJST, Djanti Seda en Tom Van Der Borght) om hun visie op DS naar een silhouet te vertalen. Die laatste kennen we van zijn extravagante, fantasierijke ontwerpen en dat is hier niet anders. Hij liet zich inspireren door een cyborgvrouw uit een cyberpunkuniversum en geeft haar een sjamaankapsel en zijden gewaad. Een futuristische look, zoals we van Studio TVDB - zoals zijn merk tegenwoordig heet - verwachten.

De locatie: Square Brussels Meeting Center. De vorige drie edities vonden plaats in The Egg. De nieuwe editie van de DS Brussels Fashion Days verhuist naar Square. Van een ei naar een kubus dus. Square Brussels Meeting Center ligt op de Kunstberg, de Panoramic Hall biedt een 360° zicht op de hoofdstad. Het pand werd in 1958 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling, toen nog als het Palais des Congrès. Kunstenaars als Paul Delvaux en René Magritte fleurden de muren op met muurschilderingen. Na een grondige renovatie in 2009 werden ook artiesten als Arne Quinze en de Portugees Juan Trindade aangezocht. Een artistiek verantwoorde congresruimte dus, met ruimte voor maximum zevenduizend mensen. De Brussels Fashion Days trokken vorig jaar achtduizendvijfhonderd bezoekers verspreid over drie dagen, dat zou dus moeten lukken.

BFD6