5 redenen om te slapen met koperen kussen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
5 redenen om te slapen met koperen kussen

Schermafbeelding 2015-10-05 om 16.30.37

De beste manier om je huid 's nachts te verzorgen is… slapen op een koperen kussen! Slaap zacht (?!). 

Dat een satijnen of zijden kussensloop beter is voor je gelaat dan een katoenen wist je waarschijnlijk al. Voor de leken: dat heeft onder andere te maken met wrijving (lees er meer over hier). Welnu, er is een nóg betere variant ontdekt: de koperen sloop. Koper is namelijk een essentieel mineraal, die de gezondheid van de huid zou bewerkstelligen.

5 redenen waarom je vannacht nog wil slapen op een koperen kussenovertrek:

1/
1. Koper werkt als anti-aging middel. Als je huid in contact komt met het koperoxide vezels in de kussensloop worden koper-ionen overgebracht in het vocht van de bovenste epidermale lagen van de huid. Zo wordt het natuurlijke vernieuwingsmechanisme ondersteund. Kortom: slapen op koper zorgt dat goede stofjes zich verspreiden over je gezicht gedurende de nacht.

2/

2. Koper heeft een helende werking. Acne en/of oneffenheden worden tegengegaan en genezen sneller.

3. No need for botox: de productie van collageen in de huid wordt gestimuleerd, waardoor je minder snel rimpels of fijne lijntjes zal krijgen. Je huid wordt gelift en de elasticiteit verbetert.

3/

4. Een natuurlijke eigenschap van koper is zijn vermogen om de natuurlijke groei van proteïnen in de huid te bevorderen.

5. De sloop is helaas niet goed-koper dan een gewoon kussentje, maar heeft een levenslange werking.

Nu kan je op je beiden oren slapen!

koper-onder

Te koop bij onder andere Sephora.