Interview. Stephanie Duval x Diamanti Per Tutti 2.0

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Christin Ho
Interview. Stephanie Duval x Diamanti Per Tutti 2.0

[caption id="attachment_99109" align="aligncenter" width="532"]dpt1 Foto's: Diamanti Per Tutti[/caption]

Blogger, journalist én kersverse mama Stephanie Duval heeft een tweede collectie 'You + Me' ontworpen voor het Belgische juwelenlabel Diamanti Per Tutti. Tijd voor een uitgebreid interview met Stephanie Duval over haar nieuwe collectie die ze opdraagt aan haar dochter #julietrabaey. 

LEES OOK: Achter de sluier: Stephanie Duval
LEES OOK: How blogs work: Stephanie Duval schrijft boek met tips & tricks

1/

dpt2

1.  Waarom heb jij een tweede collectie ontworpen voor Diamanti Per Tutti?

Stephanie: Ik vond de ervaring van een eerste collectie te ontwerpen bijzonder fijn, en nadien bleek ze ook nog eens goed onthaald te worden. Hoewel ik geen professionele ontwerper ben, was dat toch een van de meest voldoening gevende realisaties uit mijn carrière tot nu toe. Ik was dan ook bijzonder blij toen ik gevraagd werd voor een vervolgverhaal. Ik voelde ook dat ik nog iets te vertellen had, want als dat niet het geval was geweest, was ik er niet aan begonnen.

2/

dpt3

2. Wat is het verschil met jouw eerste collectie?

Stephanie: Uiteraard zien ze er erg anders uit, maar eigenlijk kwamen ze wel op een gelijkaardige manier tot stand. Ik draag zelf geen juwelen die geen speciale betekenis voor me hebben, dus ik vond het evident dat ik een zekere symboliek in mijn ontwerpen zou verwerken. Bij de eerste collectie was het mijn trouwfeest dat me inspireerde – ik droeg mijn collectie ook voor het eerst op de dag dat ik ‘ja' zei. Deze tweede collectie werd dan weer geïnspireerd door mijn zwangerschap en de geboorte van mijn dochtertje, en is dus opnieuw een weergave van een heel bijzondere en emotionele periode uit mijn leven. De tweede collectie is wel een stuk soberder en minimalistischer dan de eerste, en is ook maar in één kleurencombinatie te verkrijgen (wit goud met zwarte diamanten). Naarmate ik ouder word, voel ik wel dat ik meer en meer word aangetrokken tot eenvoud.

3/

dpt4

3. Ben je anders te werk gegaan?

Stephanie: Het is ontzettend moeilijk om aan een tweede collectie te beginnen, wanneer de eerste goed onthaald werd. Op een of andere manier voelde ik me alsof deze niet mocht 'onderdoen.’ Ik zat een tijdje op een dwaalspoor, omdat ik de eerste collectie niet kon loslaten. Het was pas toen ik alles van tafel durfde vegen, dat ik helder begon te zien wat het moest worden. Ik kreeg ook bemoedigende reacties van het Diamanti Per Tutti team, die me aanspoorden om vooral goed te luisteren naar wat ik voelde. Ik vraag me uiteraard nog steeds af of de reacties wel positief zullen zijn, maar het doet me toch minder, omdat het voor mijzelf zo juist aanvoelt.

4/

DiamantiPerTutti_Necklace_M514YouPlusMeByStephanieDuval_White_180.00euro

4. Vanwaar de naam You + Me?

Stephanie: Deze collectie werd geïnspireerd door mijn zwangerschap en de geboorte van mijn dochtertje Juliet. Ik wilde dat hele speciale gevoel vertalen dat je ervaart wanneer je mama wordt: dat je nooit meer alleen zult zijn, en dat dat kleine persoontje 100% van de tijd in je gedachten is. De juwelen zijn altijd opgebouwd uit twee plusjes: eentje voor de drager, en eentje voor die speciale persoon in haar leven. Je kan het natuurlijk interpreteren zoals je wil: het kan ook symbool staan voor je partner of je mama, bijvoorbeeld. Ik vind gewoon de betekenis van die perfect symmetrische geometrische figuur – het plusteken – zo mooi.

5/

dpt5

6. Er zijn mama's die bij de geboorte van hun dochter een handtas of een juweelstuk kopen om het later als erfstuk door te geven aan hun kind. Zie jij dit ook zo met jouw collectie?

Stephanie: Natuurlijk zijn de twee collecties die ik mocht ontwerpen voor Diamanti Per Tutti een heel speciale herinnering aan bijzondere momenten in mijn leven. Diamanti Per Tutti zal daarom altijd een speciale plek in mijn hart hebben. Ik ben zeker van plan om alle juweeltjes goed te bewaren, zodat ik ze ooit aan mijn dochter kan laten zien en doorgeven, maar dat was niet het doel van de collectie. Tijdens de periode waarin je mama wordt, staat er al zoveel in het teken van je kind, dat ik het ook een best fijne gedachte vind om jezelf te verwennen met een extraatje. En deze collectie is voor mij wel een heel bijzondere extra geworden!