Caroline VS Carolien: de streetstyle wedstrijd

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Caroline
Caroline VS Carolien: de streetstyle wedstrijd

CvsCvoorwebElke maand nemen competitiebeesten Carolien en Caroline een nieuwe trend op de korrel in een sportief, bizar, intellectueel of ronduit hersenloos duel.

DE UITDAGING: anno 2015 is streetstyle net zo belangrijk als de catwalk.
We stuurden C en C de straat op om de hipste vogels te spotten.
Wie fotografeerde de leukste trend(s) en kan jou inspireren? Stem nu!

 

 

Carolien

Schermafbeelding 2015-09-24 om 14.01.16

Ik trek naar Leuven, een smeltkroes van experimenterende studenten en hippe oma’s, waar ik m’n gading aan toffe tenues wel zal vinden. Ik beslis daarna wel wat de grote trend van de dag was. Maar wacht even. Mag ik eigenlijk zomaar kiekjes nemen van mensen zonder hun toestemming te vragen? Waarschijnlijk niet. En ik denk dat minderjarigen sowieso niet op de foto mogen zonder een ‘ja’ van de ouders. En waar zijn al die extravagant geklede mensen eigenlijk? Al snel blijkt dat Leuven New York niet is en begeef ik me na een korte tussenstop bij de Louizalaan naar de Zuidfoor in Brussel. Net als in Leuven spot ik weinig bijzonders, behalve dat ook hier meisjes én jongens vandaag kiezen voor een opvallend hoofdaccessoire bij hun sobere outfit. Toch maar vragen of ze willen poseren en als ze jonger zijn dan achttien even de mama bellen.

Caroline

Schermafbeelding 2015-09-24 om 14.01.58

Om te streetstylen moet je in Antwerpen zijn, geen twijfel aan. Er fietst een ruige kerel langs in een jeansjasje, met veel tattoos en hoog opgetrokken Vans-kousen. Ik trek een sprint van 500 meter en kan hem nog net inhalen. Hij vindt het niet vreemd dat ik aan zijn bagagerek hang. “I sure look good, don’t I?” Iets verder loopt nog een meisje in een zwart jurkje met spierwitte sneakers. Ze wil helaas niet op de foto want ze heeft net een beugel en daar wordt ze bepaald niet vrolijk van. Om de hoek zit weer een kerel vol tattoos, ook met hoogopgetrokken Vans-sokken. Ik heb zowaar een trend gespot. Er komen enkele mooie jongens in heel strakke broeken met knielange shirts voorbij - ook een trend als je het mij vraagt. Ik knoop in luttele uren een geprek aan met twintig onbekenden. Ze kleden zich niet per se volgens een bepaalde trend. Sommigen zijn gewoon erg origineel en inspirerend en daar gaat het toch om.
Conclusie na een dagje streetstylen: “Hallo, wat ziet u er goed uit”, is een geweldige ijsbreker. Ik heb veel mensen gelukkig gemaakt vandaag.