Daarom werden Phoebe en Joey nooit een koppel

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Daarom werden Phoebe en Joey nooit een koppel

Joey Phoebe geen koppel daarom

Jaren nadat de stekker uit de serie werd getrokken, weet Friends ons nog steeds te boeien. Vooral als de voormalige hoofdacteurs pittige behind-the-scenes weetjes met ons delen. 

Zo ontdekten we eerder dat Chandler en Monica oorspronkelijk geen koppel hadden moeten zijn, en dat Rachel en Ross wel vanaf het prille begin voor elkaar waren voorbestemd. Hoe zit het dan met de twee overblijvers, Phoebe en Joey? Als er één duo reeds sinds aflevering één heel wat chemie vertoonde, waren zij het wel, en toch kwam het nooit tot een relatie. Een plotwending die Matt Leblanc en Lisa Kudrow zelf blijkbaar ook betreuren. Beide acteurs werden dit jaar genomineerd voor een Emmy awards en dat vieren ze door in een interview met People Magazine een boekje open te doen over hun Friends verleden.

Blijkbaar was het naar het einde van de reeks toe hun bedoeling om plots te laten uitkomen dat Joey en Phoebe sinds het prille begin friends with benefits waren. Als je de afleveringen door de jaren heen bekijkt, valt het trouwens op dat beiden vaak met z'n tweetjes uit een kast of kamer komen gestapt: puur toeval, zo blijkt, maar wel eentje die de acteurs op ideeën bracht. De makers van de serie vonden het na MonicaxChandler en RachelxRoss echter welletjes en lieten Phoebe uiteindelijk trouwen met buitenstaander Mike. Haar relatie met Joey zou louter vriendschappelijk blijven.

Dat weet je dan ook weer!