ELLE.be in de stoel bij Adrien Coelho

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
ELLE.be in de stoel bij Adrien Coelho

2013_Salon_AdrienCoelho_PremierStudio_1

Omdat het ronduit onbeleefd zou zijn een gratis kappersbeurt af te slaan, trok ELLE.be met een knoert van een ochtendhumeur en een bos beschadigd haar richting kapsalon Adrien Coelho in Brussel. Een was- en verwenbeurt met het nieuwe gamma van Shu Uemura maakte meteen komaf met die potentiële bad hair day. En ook dat ochtendhumeur werd in het alternatieve luxesalon aan flarden geknipt.

Kop- en andere zorgen

Drogen gebeurt met de haardroger op de hoogste stand. Haast en spoed zijn niet alleen zelden goed maar zorgen er eveneens voor dat er tijdens het droog blazen geen warmtebestendig product wordt bovengehaald. Wanneer het haar handdoekdroog geblazen is, mag de stijltang in actie schieten. Ook die draait op volle kracht want het moet alweer snel gaan. Hoewel het resultaat op korte termijn, de coupe die ik in de spiegel zie, me wel bevalt, weet ik maar al te goed dat ik onder de gladgestreken haarschubben heel wat schade heb aangebracht. En zo gaat het keer op keer nadat ik met een versgewassen kop vanonder de douche stap.

Jaren vol onophoudelijk badkamergeweld liegen er niet om. Droge punten, weinig glans en een badrand vol conditioners en maskers met op het etiket de (veelal loze) belofte een eind aan mijn kopzorgen te maken.

Een zelf uitgevoerd ombré-experiment bleek de finale doodsteek voor mijn coiffure en de kapper zag zich genoodzaakt de troosteloze blonde topjes met een kordate knip van de schaar te amputeren. Maar ook mijn praktische en frisse bob bleek tot het ‘high-maintenance ’ soort kapsels te behoren. Gevolg: een weinig flatterend kroontje van schuimhaar op een verfrommeld ochtendhoofd vol donderwolken.

De kracht van lotus in je lokken

De aanblik van kapsalon Adrien Coelho, het stijlvolle haarpaleis in de trendy-edgy Kastelein buurt dat in juli de deuren opende, deed mijn weerbarstige haarhelm al krullen van plezier. De redding was nabij, zoveel is zeker wanneer ik me aan de wastafel overgaf aan een paar door ervaring gestuurde handen. In het kapsalon van Adrien Coelho, Jean Philippe Beaupied en Michael Bassenelli zorgen de producten van Shu Uemura voor gezonde en glanzende lokken. Het luxemerk lanceerde aan het begin van deze maand een gloednieuwe lijn producten om haar zelfs zo droog als de humor van een Brit nieuw leven in te blazen. Mijn haar wordt gewassen met de crèmige Ultimate Remedy shampoo (34 euro) die de hoofdhuid grondig reinigt en het haar nadien grondig herstelt en voedt. Daarna volgt de conditioner (46,50 euro) uit hetzelfde gamma om het haar te verzachten en ontwarren. Het hoogtepunt van de wasbeurt is ongetwijfeld de hoofdmassage waarbij de kapster het Lotus & Ceramide masker (57,00 euro) grondig inmasseert. De combinatie van lotus en ceramide, het meest krachtige cellulaire cement, gaan de gebarsten haartjes vullen en reconstrueren. Dankzij de extreem hoge concentraties van deze biomedische molecule krijgen zelfs de meest beschadigde haren een tweede kans en worden de haarvezels verstevigd.

Een knip voor de neus waard

Van de wastafel gaat het richting kapperstoel waar mijn uitgegroeide kapsel met weloverwogen handelingen en de vlijmscherpe schaar van Michael Bassenelli weer in model wordt geknipt. Elk gesplitst haartje moet eraan geloven en de plukjes beschadigd haar verzamelen op de grond en – just my luck – in mijn openstaande handtas.  Voor de kapper de haarddroger bovenhaalt, krijgen de vochtige lengtes en punten nog een voedende toets met het extreme restoration duo-serum (39,00 euro) mee. Dankzij dit serum is mijn haar ook beschermd tegen de verschroeiend hoge temperaturen van de stijltang. Terwijl de kapper de laatste hand aan mijn kapsel legt, geniet ik van het cleane, Scandinavisch aandoende interieur met strakke lijnen en warme accenten in hout. ‘Ik wou dat ik in mijn achtertuin zo’n Adrien Coelho studio had’, wenste ik terwijl ik het salon met een glanzende coupe verliet. De combinatie van goede producten, goed luisterende kappers en een mooi interieur maken van Adrien Coehlo een must-visit plek in Brussel. De prijzen liggen iets hoger dan bij het gemiddelde kapsalon maar elke haarmeester die mijn bad hair day én bad mood kan wegtoveren, is zijn prijs meer dan waard.

Het Ultimate Remedy-gamma van Shu Uemua is nu verkrijgbaar

Adrien Coelho – Rue Tenbosch 74, 1050 Brussel. (gesloten op maandag)
Afspraak via 02/345 58 47 of info@adriencoelho.com