GETEST: cellulitis behandeling bij Yves Rocher

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: cellulitis behandeling bij Yves Rocher

Peachy pants

Yves Rocher helpt je in je strijd tegen cellulitis. Sinds kort kan je in Vlaanderen bij drie Yves Rocher instituten terecht voor een LPG-behandeling. Deze lypomassage verstevigt je silhouet en pakt die ontsierende sinaasappelhuid aan. Nu de zomer écht wel in aantocht is en we die maxi-rok liever in mini-versie zien, stellen we ons lichaam graag ter beschikking van de wetenschap. GETEST!

Er was een tijd waarin ik ongegeneerd in korte turnshort over het schoolplein huppelde. Tijdens het omkleden ving ik in de kleedkamer wel eens de woorden ‘cellulitis’ of – erger – ‘sinaasappelhuid’ op. De meisjes spuwden de woorden met afschuw uit terwijl ze met gebalde vuisten op hun billen klopten. Hoewel ik de angst voor hun onzichtbare vijand met de moeilijke naam toen niet begreep, staat hij tien jaar later ook op mijn blacklist. Cellulitis. Het verschil tussen mini- of maxirok, badpak of badjas.

Hoe kan je de onderhuidse duivel bestrijden? Door veel water te drinken, gezond te eten en voldoende te bewegen. De heilige drievuldigheid waarmee we naast het eeuwige leven ook een glad stel benen kunnen najagen. En toch. Ook al hou ik er een relatief gezonde levensstijl op na vang ik in een slecht verlichte ruimte (pashokjes!) wel eens een weinig appetijtelijk stukje bilpartij op.

behandelingcellulitis

En dan ga ik smeren. ’s Ochtends en ’s avonds. Van de tenen tot onder de navel. Op een handdoekje in de living of op één been balancerend in de badkamer. Liters anti-cellulitiscrème verdwijnen dankzij cirkelvormige bewegingen in de huid van billen en buik om daar hun werk te doen. En als dat niet helpt, trek ik naar een van de drie Yves Rocher vestigingen in Vlaanderen waar sinds enkele weken een indrukwekkend LPG-toestel staat dat sinaasappelvel tot een perzikhuid masseert.

LPGYvesRocher2

Drie weken later ben ik uitgesmeerd en klop ik aan bij het Yves Rocher instituut in het Waasland Shopping Center. Nadat ik de vragen van schoonheidsspecialiste Katia zo waarheidsgetrouw mogelijk beantwoord heb, ga ik uit de kleren en bekijken we samen welke delen van mijn lichaam moeten worden aangepakt. Zo’n eerste lichaamsanalyse van 30 minuten is bij Yves Rocher trouwens helemaal gratis en geeft potentiële klanten meteen een duidelijk beeld van de behandeling.

Door op mijn billen te drukken test Katia in welk stadium de cellulitis gevorderd is. De witte vlekken die haar duimafdruk achterlaat, krijgen snel hun oorspronkelijke kleur terug, voor Katia het bewijs dat het allemaal best meevalt. We beslissen in overleg om voor de gynoïde behandeling te gaan. Die pakt cellulitis aan en gaat de huid verstevigen.

De laatste stukken textiel vliegen uit en ik krijg een papieren slipje een heel nauw aansluitend wit LPG-pakje waarin ik er als een soort van capeloze superheld uit zie. Of beter: waarin ik me zo voel. LPG Girl, to the rescue! Kill (that cellulite) Bill!

Terwijl ik op mijn buik op de behandeltafel ga liggen, selecteert Katia het juiste massageprogramma en voel ik het LPG-apparaat voor het eerst op mijn huid. Het apparaat heeft flink wat zuigkracht en slaagt er met behulp van ingebouwde rollen in de onderhuidse vetophopingen stuk te maken. Die verwoeste cellen worden via massagebewegingen langs de lymfebanen afgevoerd. Hoewel dit vrij agressief klinkt is de volledige behandeling pijnloos en verdraag ik zelfs de stand met hoogste zuigkracht.

Om de drie minuten verandert Katia van massagetechniek, soms werkt ze horizontaal, dan zuigt het apparaat weer stevig terwijl ze het toestel met een ‘rockende’ beweging over de billen glijdt. Zelf kan ik alle stappen van de behandeling via het schermpje naast de behandeltafel volgen maar sluit de ogen af en toe om te genieten van het ontspannende aspect van deze massage.

Na 25 minuten mag ik op mijn rug liggen en stort Katia zich vol overgave op de voorkant van mijn bovenbenen. Terwijl ik haar gadesla, besef ik dat zij hier de enige superheld is. Meer dan wat soezen op de behandeltafel is er voor mij niet aan, LPG-girl Katia en haar anti-cellulite device doen uiteindelijk al het werk. Toch leert een eenvoudige denkoefening dat ik hier met een win-win situatie te maken heb.

LPGYvesRocher

Nog eens 25 minuten later probeer ik zo elegant mogelijk uit mijn pakje te kruipen en zie ik twee rode billen in de spiegel. Wereldschokkende resultaten blijven na zo’n eerste behandeling voorlopig uit. Vanaf volgende week herhaalt Katia het proces nog eens van voor af aan, en dat zes beurten lang. Voor het slapengaan smeer ik me in met een heerlijk geurende ‘dimpled skin smoother’ met groene thee en koffie van Yves Rocher.

Het turnbroekje is al lang zoek en op dat speelplein heb ik niets meer te zoeken. Toch zie ik de zorgeloosheid van toen graag gecombineerd met een rokje en een zonnig terras van nu. Werk aan de winkel, LPG-girl! (LV)

LPG-behandeling bij Yves Rocher
55 euro/beurt
6 beurten kaart plus gratis Intensive Slimming Gel/300 euro

Yves Rocher Schoonheidsinstituut
Waasland Shopping Center
Kapelstraat 100
9100 Sint-Niklaas
03/777 75 59