Deze 4 vergeten plekken moet je dagelijks insmeren met zonnecrème

Geüpdatet op 16 juni 2023 door Lotte Gillis en ELLE België Foto’s: Unsplash
Deze 4 vergeten plekken moet je dagelijks insmeren met zonnecrème

Dat je gezicht elke dag wel een laagje SPF kan gebruiken wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat er daarnaast nog 4 plekken zijn die je elke dag moet insmeren met zonnecrème? Je vindt ze in dit lijstje.

1. SPF in je haarlijn

Als je geen fervent petten- of hoedjesdrager bent, kreeg je waarschijnlijk als eens te maken met een verbrande haarlijn. We hoeven je dan ook niet te vertellen dat dit verschrikkelijk veel pijn doet. En als het gaat pellen is het net of je hoofdroos hebt. Een verbrande haarlijn is dus absoluut iets wat je wil vermijden, maar hoe doe je dat? Eigenlijk is het super simpel. Neem een wattenstaafje en breng daar wat zonnecrème op aan. Ga nu met het wattenstaafje door je haarlijn en voilà!

2. Huidveroudering aan je hals

De kans is groot dat je je gezicht wel insmeert met zonnecrème, maar dat je je hals -die evenveel zon opvangt- vergeet. Toch is het minstens zo belangrijk om je hals van een goede laag SPF te voorzien aangezien dit een van de plekken is waar huidveroudering het eerst zichtbaar wordt. Wil je nog lang genieten van je ongerimpelde, egale hals, smeer die dan vanaf nu dagelijks in met zonnecrème!

3. Verbrande oren

Kreeg je als kind al 100 keer van moederlief te horen dat je je oren moest insmeren en blijf je het desondanks vergeten? Dan wordt het de hoogste tijd om ook je oren te integreren in je skincare routine. Zelfs als je je haar los draagt is dit superbelangrijk. Voor je het goed en wel beseft heb je je haar al achter je oren gedaan om die warme haardos uit je gezicht te halen en dan zijn je oren een vrij doelwit voor de zon.

4. UV-schade aan je handen

Naast je hals zijn ook je handen een van de plekken waar je de eerste tekenen van huidveroudering kan zien. Je had er misschien nog niet aan gedacht, maar eigenlijk worden je handen -net als je gezicht- dagelijks blootgesteld aan de zon. Als je daar nog eens je maandelijkse manicure, inclusief UV-lamp bijtelt, kom je aan veel meer UV-schade dan verwacht.

 

Meer weten over SPF?

Zonnecrème smeren voor dummies: vermijd deze fouten in de zon
5 Belgische merken met zonnecrèmes die lief zijn voor de natuur
Deze zonnecrème laat geen witte waas achter op een donkere huid