EXCLUSIEF: 2 tutorials met het Naked Smokey palette van Urban Decay

Geüpdatet op 24 januari 2019 door ELLE België
EXCLUSIEF: 2 tutorials met het Naked Smokey palette van Urban DecayNaked Smokey: € 49,90

003

ELLE België en Urban Decay sloegen de handen in elkaar en creëerden twee exclusieve  beautylooks met het gloednieuwe Naked Smokey palette dat vanaf 10 september verkrijgbaar is bij ICI Paris XL.

Het Amerikaanse make-upmerk dat vooral bekend is om zijn NAKED paletten is (eindelijk!) verkrijgbaar in België. Vanaf donderdag 10 september is het volledige gamma van het merk verkrijgbaar in de ICI Paris XL parfumerie in de Brusselse Nieuwstraat.

Om deze lancering te vieren én omdat we zelf enorm nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het nieuwe palette waren, doken we de ELLE Beauty Room in een creëerden we twee looks die je thuis makkelijk kan nadoen. Aan de slag!

Modellen: Lissa Callens en Angke Wullus ofte de dj's achter Beauhause

Fotograaf: Felicia van Ham

Make-up artiest: Nore Bollen

1/

Is het mogelijk om met één enkel palette een dag- én een nachtlook te creëren? Met het Naked Smokey oogschaduwpalette is dat geen enkel probleem.

Denk je bij het horen van 'smokey eye' meteen aan donker, verleidelijk en over the top? Weet dan dat een smokey eye altijd in de mode is en op verschillende manieren uitgevoerd kan worden, van subtiel tot 'let's get the party started!'

Een smokey eye is zoveel meer dan een hoop donkere oogschaduw op je ooglid. Een goed uitgevoerde smokey look bevat heel veel subtiele kleurschakeringen, van bleek tot pikzwart met warme bronstinten en schakeringen grijs ertussenin. Het toeval wil dat net al die kleuren in het nieuwe palette zitten! Een bijgeleverd penseel met twee borstels zorgt ervoor dat je meteen aan de slag kan.

Naked Smokey: € 49,90
Naked Smokey: € 49,90

Bij Urban Decay maakt het niet uit welke haarkleur of welke kleur je ogen hebben, alles draait immers om je persoonlijkheid. 'Mij zal je nooit horen zeggen: jij bent blond, dus moet je die of die kleur gebruiken'. Wij werken liever met kleuren die de persoon zelf mooi vindt, op die manier zet je haar persoonlijkheid extra in de kijker.', aldus de Urban Decay make-upartiest.

2/

De teint:

PicMonkey Collage1

Het is eenvoudig: elke make-uplook begint met een egale huid. Verstuif een klein beetje Vitamin-Infused Complexion Prep Spray over het gezicht om te huid voor te bereiden. De spray gaat de huid hydrateren en zorgt ervoor dat je foundation langer houdt.

Breng nadien de Naked Skin foundation aan met een penseel. Met zijn semi-poeder structuur glijdt het product op de huid en zorgt voor een gephotoshopt effect. Warm de huid vervolgens op met het Naked Flushed palette. Dit 3-in-1 palette bevat een bronzer, een highlighter en een rozige blush. Alles wat je nodig hebt om je gezicht te contouren!

De wenkbrauwen:

Of je nu voor een nude of voor een smokey eye gaat, is het belangrijk je wenkbrauwen aan te zetten. Mooie wenkbrauwen geven structuur aan het gezicht en zorgen voor een mooie omkadering van je ogen. Gebruik het uitschuifbare Brow Beater potlood om zones met minder haartjes op te vullen. Wie een zwaardere wenkbrauwlook verkiest kan de haren inkleuren en ze in vorm kammen met de Brow Tamer gel.

3/

De daglook

131

Stap 1 > Breng de Primer Potion over het volledige ooglid, tot net onder de wenkbrauwen, aan.

Tip: breng altijd een basis onder je oogschaduw aan zodat de make-up tot 24 uur lang blijft zitten.

018

Stap 2 > Breng met de meest zachte kant van je penseel de beige oogschaduw Thirteen aan op de arcadeboog om het oog te openen en je blik op te lichten. Breng vervolgens het champagnekleurige High op dezelfde plek voor een 3D-effect. Blend beide kleuren goed.

PicMonkey Collage2

Stap 3 > Meng de kleuren Combust en Whiskey en breng ze aan in de plooi van je ooglid. Gebruik hiervoor een zacht penseel. Op die manier krijgt het oog meer definitie.

Tip: Klop het teveel aan oogschaduw voor je het aanbrengt om het gezicht af op de bovenkant van je hand. Zo voorkom je dat het teveel aan oogschaduw op je wangen valt.

PicMonkey Collage3

Stap 4 > Breng de kleur Radar met een fijn penseel aan op het midden van je bewegend ooglid.
PicMonkey Collage4

PicMonkey Collage6

Stap 7 > Breng de oogschaduw Radar aan onder de onderste wimperrand voor een meer 'smokey' effect.

PicMonkey Collage7

Stap 8 > Gebruik de Subversion mascara om de wimpers te verlengen en extra te krullen. Breng nadien een laagje Perversion mascara aan over alle wimpers.

PicMonkey Collage8

Stap 9 > Bereid de lippen voor met het Ultimate Ozone potlood. Kleur daarna de lippen in met de Matte Revoultion Lipstick in de kleur Stark Naked.

Tip: Breng een basis aan op de lippen voor lippenstift aanbrengt om te voorkomen dat de mond in de loop van de dag gaat 'bloeden' en je lippenstift in de fijne lijntjes rond de lippen kruipt. Verder zorgt een basis voor extra hydratatie van de lippen.

PicMonkey Collage9

Stap 10 > Fixeer de make-up met de Setting Spray zodat je look de hele dag mooi blijft zitten.

PicMonkey Collage10

En het resultaat...

PicMonkey Collage32

4/

De avondlook:

1231

Etape 1 > Breng de Primer Potion over het volledige ooglid, tot net onder de wenkbrauwen, aan.

075

Stap 2 > Breng met de meest zachte kant van je penseel de beige oogschaduw Thirteen aan op de arcadeboog om het oog te openen en je blik op te lichten. Breng vervolgens het champagnekleurige High op dezelfde plek voor een 3D-effect. Blend beide kleuren goed.

PicMonkey Collage20

Stap 3 > Mix de kleuren Dagger en Password en breng ze aan in de plooi van het ooglid. Gebruik hiervoor een zacht penseel. Op die manier krijgt het oog meer definitie.

PicMonkey Collage21

Stap 4 >Breng met een klein penseel de kleur Armor aan op het midden van het bewegende ooglid.

PicMonkey Collage23

 

Stap 5 > Breng de kleur High aan op de binnenste hoekjes van het oog.

PicMonkey Collage24

Stap 6 > Volg de omtrek van het oog met het zwarte Glide-On-Eye Pencil. Blend de lijntjes voor een sexy, smokey effect.

PicMonkey Collage25

Stap 7 > Gebruik de Subversion mascara om de wimpers te verlengen en extra te krullen. Breng nadien een laagje Perversion mascara aan over alle wimpers.

PicMonkey Collage26

Stap 8 > Bereid de lippen voor met het Ultimate Ozone potlood. Kleur daarna de lippen in met de Matte Revoultion Lipstick in de kleur Afterdark.

Tip: Breng een basis aan op de lippen voor lippenstift aanbrengt om te voorkomen dat de mond in de loop van de dag gaat 'bloeden' en je lippenstift in de fijne lijntjes rond de lippen kruipt. Verder zorgt een basis voor extra hydratatie van de lippen.

PicMonkey Collage27

Etape 9 > Fixeer de make-up met de Setting Spray voor een all night flawless look!

En het resultaat...

PicMonkey Collage30