GETEST: Blauwe Inimitable mascara van Chanel

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: Blauwe Inimitable mascara van Chanel

InimitableChanel

De tijd dat we blauwe oogmake-up met die foute jaren '80 associeerden, lijkt in beautyland helemaal voorbij. Zwarte, bruine en grijze mascara's krijgen het gezelschap van blauwe wimperkrullers voor een extra zomerse oogopslag. Chanel gaat nog een stapje verder en dopt het borsteltje van de mascara onder in appelblauwzeegroene verf.

'Why so blue?' Omdat het de mode is, daarom.

De zomer van Chanel is er eentje vol kleur. De wimpers krijgen een lik blauwe verf en de echte waaghalzen werken de topjes af met gele ( ja gele, u leest het goed) mascara. Wij bewandelen de gulden middenweg en visten de 'Inimitable Lime Light' mascara uit het make-uptasje. Hoewel we op de redactie wel vaker mascara's, lipsticks of flesjes nagellak met vreemde kleurtjes opendraaien, lokte de azuurblauwe mascara van Chanel heel wat reacties uit. En die waren niet altijd positief.

Ondanks alle uitingen van afkeer schilderde ik mijn wimpers blauw, vakantieblauw. Mijn nagels ondergingen hetzelfde lot en kregen een laagje 'Nouvelle Vague', de Chanel klassieker en tevens meest begeerde nagellak van 2010.

GETEST: Inimitable Lime Light van Chanel

Niets mis met mascara's van Chanel. De krultuigjes behoren niet tot mijn favorieten maar ze klaren de klus aardig. Uiteraard is het in het geval van de 'Lime Light' de kleur die de mascara tot een opvallend object maakt. Want die is blauw. Niet het blauw van de lucht, niet het blauw van onze Noordzee, wel het blauw van een doorzichtige oceaan die alleen over witte, warme stranden rolt.

Aanbrengen ging vlot en het borsteltje liet vrij snel voldoende product achter op de haartjes. Nadat de eerste laag droog was, ging ik nog een tweede en zelfs een derde keer over de wimpers totdat hun natuurlijke kleur niet meer doorschemerde. Ook de onderste wimpers kregen de zomerse kleur en dankzij het fijne borsteltje lukte dat zonder morsen. De waterlijn kleurde ik met een wit oogpotlood voor een extra frisse blik.

Tijd voor de confrontatie met de spiegel. Het was me niet meteen duidelijk wat ik van het resultaat vond. Ondanks de coole kleur zag het er allemaal, nu ja, vreemd uit. Maar alles went en wanneer ook mijn lief het er 'best leuk' uit vond zien, ging ik winkelen en hield de reacties van de dames achter de kassa's extra goed in de gaten. Maar reacties kwamen er niet. En dat vond ik wel vreemd. Toen ik enkele jaren geleden met mijn wimperextensions de winkelstraten indook, waren de reacties en vragen niet te tellen.

eyeL_imagelarge

Tijdens het geworstel met een truitje in een pashokje ving ik een blik van mezelf op in de spiegel en besloot toen dat het welletjes was geweest met die wimpers. Vanop een afstandje leek het immers alsof ik geen make-up op had, alsof ik zelfs helemaal geen wimpers had. Niet goed dus.

Thuis experimenteerde ik verder en creëerde een look waarbij Chanels 'Lime Light' net iets minder in het oog sprong. Donkerblauwe wimpers kregen azuurblauwe topjes, ook onderaan gebruikte ik de lichte mascara.

eyeR_imagelarge

Conclusie: leuk voor een experimentje maar iets te gewaagd voor in 'het dagelijkse leven'. Toch hou ik de ultieme zomermascara in mijn beautycase want de topjes en onderste wimpers lopen de komende maanden vast nog wel een blauwtje. Een azuurblauwtje.

Inimitable Lime Light mascara van Chanel - 30,50 € - te koop bij de parfumerie

(LV)