GETEST: Gel Setter van Essie

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: Gel Setter van Essie

box-essie

Is deze nieuwe lancering van Essie het ontbrekende puzzelstukje uit je nagellakcollectie?

Nagelnieuw in het gamma van Essie: de gel setter, een solide topcoat met de allure van een gellak. Maar dan zonder gedoe met lampen of gepruts om je nagellak achteraf te verwijderen. Moet je deze nieuwe innovatie vandaag nog in huis halen?

WAT?
Een topcoat met acrylaat copolymeer. Voordeel? Dit klein technologisch wonder zorgt voor een intense glans en beschermt je nagellak tegen afschilferen. Verder heeft de topcoat de stevigheid en transparantie van een gel en dat zonder uit te harden onder LED of UVB –licht. Bovendien is de topcoat makkelijk te verwijderen.

HOE?
Breng twee lagen nagellak over elkaar aan, werk af met de topcoat. Laat drogen en klaar!

GETEST
Op onze redactie worden dagelijks heel wat nageltjes gelakt. Hoe kan het ook anders, met onze eigen Essie nail bar als pronkstuk van de ELLE Beauty Room? Maar ondanks een base coat, twee laagjes nagellak en een beschermende topcoat, is de kans groot dat de DIY-manicure na amper twee dagen al enkele barstjes vertoont. Gelnagels zijn geen optie, want a) wie heeft in godsnaam tijd om tweewekelijks bij de schoonheidsspecialiste langs te gaan en b) wie wil nu twee weken met dezelfde kleur op de nagels rondlopen? Een zelf aan te brengen topcoat met gelijkaardige powers als die van een gellak, zou wel eens de oplossing voor onze nagelzorgen kunnen zijn.
En het moet gezegd, de gel setter stelt niet teleur. De topcoat (met breed borsteltje) laat zich makkelijk over de nagellak aanbrengen en geeft je kleurtje extra glans. Eens de dikke laag helemaal droog is (reken toch op een 20-tal minuten), kan je DIY-manicure echt wel tegen een stootje. Die van ons overleefde de volle drie dagen vooraleer de eerste tekenen van verval zichtbaar waren. Top die topcoat!

packshot-gelsetter

 

packshoot
Gel Setter van Essie, € 12,99