ELLEbeauty team: onze tips voor een stralende zomerhuid

Geüpdatet op 17 januari 2019 door ELLE België
ELLEbeauty team: onze tips voor een stralende zomerhuid

00

Wat is er beter dan het gevoel van de zon die langzaam je huid opwarmt? Om te kunnen pronken met een getinte, zachte en perfect gehydrateerd huid gedurende de volledige zomer moet je er de hele dag door zorg voor dragen. Ontdek de tips van het ELLE Beauty Team.

Een mooie huid volgt uit een gezonde voeding, een perfecte hydratatie en goede (herstellende) verzorging. Wat uitleg.

  • 'S OCHTENDS

01

Omdat ook de huid krachten moet opdoen vanaf ’s ochtends vroeg verzorgen we haar in het begin van de dag met de bestseller van Estée Lauder: Advanced Night Repair

Je brengt hem ’s ochtends en ’s avonds aan waardoor de huid versterkt en beschermd wordt tegen de dagelijkse aantastingen van buitenaf.

02

Aangezien schoonheid ook langs ons bord passeert beginnen we de dag met een gezond en efficiënt recept voor een stralende huid.

  • Een smoothie van wortel en mango om mooi te bruinen

Dankzij hun hoge gehalte aan bèta-carotine zijn wortels de voedingsstof bij uitstek voor een gebruinde huid. Dit verfrissende drankje zorgt ervoor dat je huid snel een kleurtje krijgt, dus twijfel niet om overvloedig van te drinken.

Ingrediënten (voor twee grote glazen)

3 wortels
1 mango
1 koffielepel kaneel
10 cl kokoswater
agavesiroop (om de smaak wat bij te werken indien nodig)

Mix alle ingrediënten in een blender en serveer in een groot glas.

03

1/

  • 'S MIDDAGS

04

Hoewel velen van ons ervan houden om uitgebreid te zonnebaden, mogen we niet vergeten dat sommige stralen meer kwaad dan goed voor de huid. Ze zorgen voor blijvende schade en versnellen de huidveroudering.

Hoe veilig van de zon genieten? Met behulp van een zonnecrème aangepast aan je huid, dat wil zeggen een factor die hoog genoeg is, die (zeer) vaak wordt aangebracht.

  • Goed om te weten

- De zonnebeschermingsfactor stelt een verband tussen de tijd waarin je verbrandt zonder bescherming en de tijd waarin je verbrandt (of zou verbranden) met bescherming. Als je een factor 15 hebt gesmeerd kan je dus 15 keer langer in de zon zitten dan zonder zonnecrème.

- De factor is slechts een “indicatie” van de beschermingsgraad. De hoeveelheid is veel belangrijker. Het is beter om een factor 20 of 30 te nemen die je elk uur aanbrengt dan maar een keer per dag factor 50 op te smeren.

- Let erop dat je crème beschermt tegen UVB (zeer energetische straling die verantwoordelijk is voor zonnebrand) EN tegen UVA (straling die verantwoordelijk is voor vroegtijdige huidveroudering en die ons DNA beschadigt).

2/

05

  • 'S NAMIDDAGS

Profiteer van de tijd die je al zonnend op het strand doorbrengt om jezelf te voorzien van een lichaamspeeling. Hiervoor hoef je niet ver te zoeken, het voornaamste ingrediënt bevindt zich namelijk onder je voeten.

Wrijf met cirkelvormige bewegingen je benen, armen, voeten, enz. in met licht vochtig zand. Neem daarna een duik in de zee om de circulatie te stimuleren en de zandkorrels weg te spoelen.

Voor als je niet het geluk hebt een uitstapje naar de zee te kunnen maken, is hier een heel eenvoudig recept voor een suikerpeeling.

Meng een soeplepel plantaardige olie (olijf-, zachte amandel-, arganolie…) met een lepel honing en een lepel suiker. Het type suiker kies je op basis van je huid: voor een droge of gemengde huid neem je een witte poedersuiker en voor een vette huid (met acné) gebruik je een grovere variant, zoals bruine suiker.

3/

  • 'S AVONDS

06

HY-DRA-TE-REN! Nadat de huid allerlei aantastingen (zonnestralen, wind, zout water, vervuiling…) ondergaan heeft, moet ze gekalmeerd en hersteld worden.

Onze favoriet voor de zomer: Advanced Night Repair van Estée Lauder. Een verzorgingsproduct met een lichte textuur en bewezen efficiëntie dat de huid intens voedt. Bij het opstaan voelt de huid zacht aan en heeft ze een egale teint.

Prijs: 78,63 euro voor 30 ml, 112,76 euro voor 50ml.
voor meer info: www.esteelauder.be

(stagiaire Naomi Ante De Kind via ELLE Belgique)