How to: 5 retrokapsels in een modern jasje

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
How to: 5 retrokapsels in een modern jasje

covercheveux

Schouderlange golven, lang en glanzend of net kort en sluik… Ook op het gebied van kapsels worden de ontwerpers van vandaag geïnspireerd door de iconen van gisteren.

  • De XXL krullen van Jennifer Grey in “Dirty Dancing”

Waarom werkt dit altijd? Omdat zo’n mooie haardos, vol welgevormde krullen die soepel bewegen, nu eenmaal een onweerstaanbare zin geeft om aan te raken.

Hoe dragen we het in 2015? We vermijden een meisjesachtig effect met een aangepaste coupe, een gedegradeerde bob, en we herdefiniëren met de krultang de krullen die hun volume lijken te verliezen. De lokken moeten bewegen om mooi te zijn!

01

1/

  • Het lang en glanzende kapsel van Françoise Hardy

Waarom werkt dit altijd? Omdat lange, mooie, gezonde, soepele haren die glanzen het onweerlegbare bewijs zijn van een goede verzorging en gezondheid van vrouwen. Een stijl die in de smaak valt!

Hoe dragen we het in 2015? Dat is gemakkelijk, we schakelen over naar low poo en gebruiken verzorgingsproducten die glans stimuleren en splitten tegengaan, zowel thuis als bij de kapper.

02

2/

  • De schouderlange golven van Katharine Hepburn

Waarom werkt dit altijd? Omdat het onmiddellijk iets mysterieus geeft. Zeer verleidelijk!

Hoe dragen we het in 2015? We maken het statement iets minder dramatisch door voor een langere, minder gemaakte versie te gaan.

03

3/

  • De korte sluike coupe van Joséphine Baker

Waarom werkt dit altijd? Omdat de mannelijk-vrouwelijke kant in elke periode weet te fascineren.

Hoe dragen we het in 2015? Het volstaat om de haren naar achter te kammen om ze daar, indien ze wat langer zijn, in een strakke paardenstaart te verzamelen en tot een kleine, strakke dot in de nek te draaien. De losse haartjes wrijven we plat met een matte wax. Volstrekt hedendaags!

04

4/

  • De gebekte lange lokken van Madonna in de jaren ’70

Waarom werkt dit altijd? Omdat het met zijn vintage kantje hét kapsel is dat succes heeft dit seizoen.

Hoe dragen we het in 2015? We houden de wortels glad en trekken een middenscheiding. Ook houden we eventuele krulletjes in de lengtes tegen met een verzorgende crème die we aanbrengen tot bij de wortels.

05

(stagiaire Naomi Ante De Kind via ELLE Belgique)