How to: de perfecte beach lob

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
How to: de perfecte beach lob

collage haartutorial

De messy lob (kort voor "lange bob") is deze zomer nog steeds helemaal in. De leukste lobs zijn niet te netjes en hebben veel textuur en volume.

Om deze look te creëren gebruikten we de L'Oréal Professional Shaggy Lob Kit (€ 34,00), maar ook zonder de producten kan je dit stappenplan uitproberen.

1/

Was je haar met je favoriete shampoo en maak het handdoekdroog. Wij brachten vervolgens de L'Oréal Scruff Me gelée aan op de lengtes en de punten.

2 IMG_0142

2/

Verdeel de gel gelijkmatig met een kam met grote tanden.

3 IMG_0147

Om meer beweging in je haar te creëren, draai je 6 tot 12 dotjes in je haar die je vervolgens vastzet met een schuivertje. Hoe meer en hoe strakker de dotjes, hoe meer je haar zal krullen. Als je van nature al veel golf in je haar hebt, kan je deze stap overslaan. Wij maakten zes dotjes, voor een subtiel resultaat.

Tips: haar dat opgerold zit droogt enorm traag, dus maak de dotjes pas als je haar al 90% droog is. Voor een modernere look laat je de puntjes van je haar uit de dotjes zodat die stijl blijven.

4 IMG_0156

3/

Laat je haar aan de lucht drogen of droog het met eenhaardroger. Maak vervolgens de dotjes los, en ga met je vingers door je haar. Spray dan Next Day Hair texturizing spray op de wortels en op de lengtes. Je kan ook zelf een salt spray maken met dit recept.

5 IMG_0176

4/

Werk het product goed in je haar met knijpbewegingen.

6 IMG_0177

5/

Om af te werken kan je met een stijltang je puntjes gladder en steiler maken. Gebruik eventueel een krultang om extra beweging te creëren.

7 IMG_0192

6/

En voilà, een wilde, textured lob, alsof je net van het strand komt.

8 IMG_0170

Ons eindoordeel:

Met de L'Oréal Shaggy Lob Kit kan je echt enorm volume en textuur opbouwen, een aanrader als je fijn of levenloos haar hebt. Je voelt natuurlijk wel dat er iéts van product in zit, maar de kit maakt je haar zeker niet crunchy of plakkerig. Zelfs de volgende dag heb je nog volume. Alleen als je last hebt van pluizig haar is deze kit waarschijnlijk minder geschikt voor jou.

Shaggy Lob Kit van L'Oréal Professionnel,  € 34,00, ook beschikbaar: Messy Braid Kit, XXL Volume, Wavy Blow Dry, Asymmetric Pixie

(Stagiaire Astrid Van Wambeke)