6 originele en romantische trips in eigen land

Geüpdatet op 1 februari 2018 door ELLE België
6 originele en romantische trips in eigen land

cover13

Ondanks de hevige regenval heb je reden genoeg om je liefde aan België te verklaren, met dank aan deze ongebruikelijke schatten van adresjes.

1/

  • La Cabane du Bois Dormant

Spa herbergt een feeërieke boomhut waar je de nacht als een prinses kan doorbrengen. La Cabane du Bois Dormant is 35 vierkante meter magie in de Belgische Ardennen: haal de sprookjesfiguur in jezelf naar boven! Klein detail: wie dacht aan een stevige portie slaap zit mis, de vogels en eekhoorntjes zijn verantwoordelijk voor een bosorkest.

64

2/

  • De mobiele sauna

Sauna's werken áltijd, maar deze nog net iets meer. Je beslist zelf de locatie waar je wil puffen: op een veld vol klaprozen, naast een landelijk meer of aan de voet van een boomhut, zolang de bodem maar werkbaar is. Verwarm je alvast aan de gedachte van je - al dan niet geheime - escapades met dank aan deze mobiele hittebron.

Vanaf €190 per dag.
info@rollingsauna.be

213 

3/

  • De roze loft

Ben je toe aan een romantisch uitje dichtbij Luik? De Adam en Eva loft van Pink Apple biedt antwoord. Bereid jezelf voor op een sauna, een zwoele massage, op 38° verwarmd water in de jacuzzi, een glas champagne in de hand, een Italiaanse tropische douche en een traiteur die je smaakzin oppept in een decor van kaarslicht en een mooi gedekte tafel...

Vanaf €250.

Meer info hier.

311

4/

  • De container B&B

Studiomie, dat is de naam van het charmante hotelkamertje in het centrum van Gent. Bereid je voor op een verblijf in een container - maar niet zomaar eentje! - pal op het dak van een gebouw. Om je een idee van het interieur te geven: een kingsize bed, een badkamer (inclusief bad én douche) in een aparte, maar gezellige omgeving!

Voor info over de tarieven en reservaties mail je naar: mieke@studiomie.be

136

5/

  • Het nomadenbad

Je droomt weg van een romantisch avondje bij kaarslicht in bad, waarbij de bubbels om je heen dansen, maar je hebt enkel een douche? Geen paniek, als je niet over een bubbelbad beschikt dan breng je hem toch gewoon tot bij jou! Het nomadenbad is een concept dat mensen laat baden in een bad met water op 38°, met uiteraard jouw gezelschap naar keuze !

Meer info vind je hier.

49 (1)

6/

  • Het kleinste restaurant van België

Een restaurant voor twee. Een tafel en twee stoelen. Een interieur dat de Vlaamse meesters zou doen panikeren. Dat is het best bewaarde romantische geheim van de tortelduifjes onder ons! Het adres bevindt zich in Brussel, maar de juiste ligging wordt pas bij reservatie prijsgegeven. Het eten is goddelijk, de service is discreet maar erg klantvriendelijk. Privacy, ornamenten uit de natuur, accessoires en zilverwerk geselecteerd uit openbare verkopen en bij de ontruiming van kastelen: je zal niet weten waar eerst te kijken. Of toch wel, naar het object van jouw verlangen...

Info en reservatie op: surprise@please-surprise.me

54

Nog meer adresjes te ontdekken dankzij de gids 'Magique Belgique' van Emmanuelle Halabi, Isabeau Paape en Elisabeth Clauss (Renaissance du Livre).

Via ELLE Belgique (Stagiaire Mandy Kourkouliotis)