Matthias Schoenaerts op cover allereerste Franse ELLE Man

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Matthias Schoenaerts op cover allereerste Franse ELLE Man

MS“De nieuwe Marlon Brando”. Met die bijzonder flatterende woorden wordt onze eigen Matthias Schoenaerts beschreven op de cover van de al even nieuwe ELLE Man France.

Sinds Matthias Schoenarts Marion Cotillards hoofd op hol bracht in De Rouille Et D’os, lijkt ook de rest van ons buurland fan van de Antwerpse acteur. Zodanig zelfs, dat hij –en niet een Franse ster, heel wat voor onze chauvinistische  zuiderburen- de cover mag sieren van Frankrijks allereerste Elle Man.

Dat laatste ligt donderdag in de kiosken. Lagardère, de uitgeverij die ook ELLE in handen heeft in Frankrijk, is van plan het magazine vanaf 2014 als tweemaandelijkse uitgave uit te brengen.

Schoenaerts is alvast niet aan zijn proefstuk als coverboy toe. Vorig jaar mocht hij zijn indrukwekkende spiermassa –inclusief wet T-shirt- reeds showen in de Amerikaanse Vogue.  Het gaat de acteur internationaal dan ook voor de wind. Binnenkort is hij te zien naast respectievelijk Michelle Williams, Kate Winslet en Carey Mulligan –leading ladies die onze appetijtelijke landgenoot ongetwijfeld  zullen aanprijzen bij hun machtige vriendinnen in Hollywood. Het lijkt erop dat Schoenaerts’ agenda de komende tijd goed gevuld blijft.

Enige kink in de kabel: wie moeten wij nu op de cover zetten, mochten we ooit een broertje voor ons eigen tijdschrift in leven roepen? Welk Belgisch –want ja, wij blijven wel lekker chauvinistisch- talent zou onze voorpagina moeten halen?

1