Welke make-up draag je voor een mondeling examen?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Welke make-up draag je voor een mondeling examen?

blok
Voor je die ‘sunkissed look’ kan perfectioneren, moeten eerst nog een paar minder fraaie varkentjes –examens! - gewassen worden. Hoe betreed je het hol van de leeuw ofte het lokaal van die moeilijk te imponeren professor? De antwoorden op examenvragen kunnen we je niet geven, maar tips voor hoe je een frisse, uitgeslapen look faket hebben we op overschot.

Het zijn zware tijden. Korte nachten vol sloten koffie en gigantische bergen te verwerken leerstof.  Een paar weken blok laten zo zijn sporen na. En hoewel het tijdens de eindeloos lijkende blokperiode meer dan gerechtvaardigd is om dagenlang in een comfortabele jogging achter je bureau te slijten , breekt vroeg of laat het moment aan waarop de trol die tijdelijk op je hoofd resideert eraan moet geloven, je échte kleren aan moet en de concealer dient bovengehaald. Time to face the music.
Op de agenda: een mondeling examen. In de spiegel: een met donkere kringen versierde schim van je doorgaans vrolijke zelf. Met deze tips voor een snelle, eenvoudige en examen-proof look ben je in no time die gezonde, zelfverzekerde student, klaar om het beste van zichzelf te geven.

1/

HUID
Korte nachten, kilo’s stress, liters koffie en een twijfelachtig kotcuisine, ook je huid krijgt het zwaar te verduren tijdens de examenperiode. Geef je doffe huid een boost met een hydraterende, voedende crème. De Oxygen Care Moisturizer & Radiance Booster van Guerlain bevat een O2 light complex dat de uitstraling aan het oppervlak en diep in de huid verfrist. De huid leeft op en de natuurlijke roze uitstraling komt na een poosje smeren weer tevoorschijn.

jfVBZT1HUSr1dlLbj5NRIJn56DFExwIE8lqb8wqVF2Q,eJT1tAqz4gaUctCXJd66p3UoL-EbtMKUIn7tKMsrC5I
Oxygen Care Moisturizer & Radiance Booster van Guerlain 64,50 euro

Vermoeidheid is vaak het eerst zichtbaar rond de ogen. Donkere kringen en wallen verraden een tekort aan slaap en een overdosis stress. Bestrijd de ontsierende vervelende wal-kring combo met een milde (geen parfum en parabenen) oogcrème zoals de Aquaporin Active van Eucerin. De formule met Gluco-Glycerol en Ginseng gaat de huid intens hydrateren en cellen van binnenuit opnieuw van vocht voorzien. De verfrissende applicator gaat uiterlijke tekenen van vermoeidheid vervlakken. Breng het product op de oogkas onder het oog aan en dep zachtjes met de ringvinger in de huid.

Aquaporin Active van Eucerin, 18,90 euro
Aquaporin Active van Eucerin, 18,90 euro

Straal zelfvertrouwen uit door je prof tijdens het beantwoorden van de vragen voldoende in de ogen te kijken. Zijn die door gebrek aan slaap rood doorlopen? Meer dan een paar ‘magische druppeltjes’ zijn er niet nodig om je ogen snel te verlichten en roodheid te verminderen. De Gouettes Bleues van Opticalmax hydrateren het hoornvlies en camoufleren symptomen van vermoeidheid. Dit dankzij gedistilleerde natuurlijke bloemenwaters van korenbloem, akkerhoningklaver, vlier, kamilleen toverhazelaar en die vermoeide en zware ogen meteen weer doen schitteren.

Gouttes Bleues Opticalmax (10 ml) is beschikbaar bij de apotheek aan 9,99 euro.
Gouttes Bleues Opticalmax (10 ml) is beschikbaar bij de apotheek aan 9,99 euro.

2/

MAKE-UP

Het is niet aan te raden om met te veel make-up op een mondeling examen te verschijnen. Je wil immers niet de indruk wekken dat je liever met kwastjes en crèmes in de weer bent (wat uiteraard wél het geval is) dan inzicht in die interessante cursus te verwerven. Less is more. Dat gaat niet op voor studeren, maar voor examenmake-up des te meer. Een frisse, subtiel opgemaakte kop kan een boost voor je zelfvertrouwen geven waarmee je ook je prof de indruk geeft zeker van je zaak te zijn. Rode lippen en een hevig gecontourd gezicht zenden een verkeerd signaal uit en hou je beter voor de ‘school ’s out for summer’- look.

Geef je aan het zonlicht onttrokken teint een boost door een paar ‘Magic Drops’ van Collistar door je dagcrème te mengen. Een uurtje later heb je weer een gezonde kleur, en dat zonder confrontatie met schadelijke zonnestralen! Overdrijf zeker niet, je wilt je prof uiteraard niet de indruk geven het weekend aan de rand van een zwembad doorgebracht te hebben.
Ook voor wie niet al weken met de neus in de boeken zit maar toch snel een kleurtje wil, is dit product een aanrader.

Magic Drops Face van Collistar, 29,95 euro
Magic Drops Face van Collistar, 29,95 euro

Draag tijdens een mondeling geen dikke laag foundation en kies liever voor een luchtige, natuurlijke gekleurde moisturizer. De Glam Broze GG Cream van L’Oréal Paris egaliseert de teint en zorgt voor een gezonde gloed.

Glam Bronze GG Cream van L’Oréal Paris - Teinte Universelle, 14,99 euro
Glam Bronze GG Cream van L’Oréal Paris - Teinte Universelle, 14,99 euro

Donkere kringen, een onverwacht stresspuistje of roodheden camoufleer je met concealer. Breng het product zachtjes met je vingertoppen aan enkel en alleen op de plekjes die extra dekking nodig hebben.

Studio Finish Concealer Duo van M.A.C, € 29,00
Studio Finish Concealer Duo van M.A.C, € 29,00

Niets geeft meer frisheid aan een gezicht dan gezonde, blozende wangetjes. Doe je gezicht opleven door op de appeltjes van je wangen een zachtroze blush met transparante crèmestructuur zoals de Aqua Blush van Bourjois aan te brengen. Geen mensen die nog gelooft dat jij tot een kot in de nacht met je neus in de boeken zat.

Aqua Blush van Bourjois, € 11,49
Aqua Blush van Bourjois, € 11,49

Felgekleurde oogschaduw is zomers maar hoort niet thuis op de oogleden van iemand die een one on one met een lesgever heeft. Gebruik enkel oogschaduw in nude-tinten om eventuele roodhden op de bewegende oogleden te camoufleren. Een lichte tint uit het All About Nude-palette van Essence gaat over het volledige ooglid, met de donkere kleur kan je een heel subtiel eyelinerlijntje tekenen. Geef voorkeur aan matte oogschaduw, zo voorkom je dat je hoofd na zenuwachtig geknipper met je ogen en gefriemel aan je gezicht als er als een discobal uitziet.

Nude oogschaduwpalette van Catrice, 3,59 euro
Nude oogschaduwpalette van Essence, 3,59 euro

Open je ogen met een zwarte mascara. Gezien de examens tijdens de warmste periode van het jaar vallen en een occasioneel traantje niet uitgesloten is, is het wijselijk om een waterproof exemplaar te kiezen.

Wonder’Full Mascara Waterproof Black van rimmel – 14,49 euro
Wonder’Full Mascara Waterproof Black van rimmel – 14,49 euro

Een zwart lijntje onder de ogen kan roodheden of donkere kringen benadrukken. Zeker als het door hitte, zweet of aanrakingen uitloopt. En dat is net wat je tijdens een mondeling examen niet wilt! Kleur de waterlijn met een beige of wit oogpotlood, zo lijken je ogen optisch groter en zie je er meteen frisser uit.

Witte matte Kajal van The Body Shop, 11 euro
Witte matte Kajal van The Body Shop, 11 euro

Rode of donkere lippen zijn een absolute no-no. Je mond moet tijdens het mondeling examen de show stelen met wat eruit komt, niet met wat erop geschilderd is. Hou je lippen dus zo natuurlijk mogelijk en zet ze niet meer dan met een zachtroze of nude glossje in de verf. De glossjes uit de Pop Water-collectie van Yves Saint Laurent smeren als romige boter op je lippen en hebben een hydraterende finish.

Witte matte Kajal van The Body Shop, 11 euro
Lipgloss uit de Pop Water Collection van Yves Saint Laurent, 34,50 euro