Vier tips om je gebruinde huid langer te bewaren

Geüpdatet op 13 juni 2019 door ELLE België
Vier tips om je gebruinde huid langer te bewaren

bruine tint bewaren how to

Het was enkele dagen mooi weer en nu is het weer zover: de regen en onweersbuien zijn terug. Hoe bewaar je die licht gebruinde huid in afwachting van de terugkeer van de zon?

1. Scrubben

Ondanks de bestaande opvattingen, doet een scrubbeurt je gebruinde tint niet verdwijnen. Integendeel, het zal de huid ontdoen van kleine, dode huidcellen die je huid dof maken.
Gebruik een zachte scrub, waarvan de korrels zo fijn mogelijk zijn. De huid moet zich al dagelijks tegen aanvallen van buitenaf beschermen, geen reden om ze nog meer te irriteren.
Doe een beetje scrub in de palm van je hand en bevochtig wat. Masseer daarna je lichaam door kleine cirkelende bewegingen te maken. Herhaal deze stap tweemaal per week.

LEES OOK: 5 RECEPTEN OM ZELF SCRUB TE MAKEN

1/

2. Hydrateren

Om je bruine tint langer te behouden, is het belangrijk je lichaam goed te hydrateren! Drink daarom voldoende water en doe elke avond en/of morgen een goede voedende crème op, naargelang jouw huidtype.

Na blootstelling aan de zon gebruik je best een after sun crème of balsem. Deze specifieke producten bevatten verzachtende en voedende bestanddelen die de blootgestelde huid verlichten. Herhaal dit gebruik zelfs als je je niet alle dagen blootstelt aan de zon -je zou verbaast zijn hoeveel effect die ook doorheen wolken heeft!

2/

3. Fake het

Je accentueert je bruine tint tijdens de grijze dagen met een beetje zelfbruiner. Een andere optie is om je bruine tint te bewaren door met een bronzer te experimenteren.

Shop hier onze favoriete producten voor een sunkissed look! 

3/

4. Voorbereiden

Het geheim voor een mooie gebruinde, gouden huid die lang bewaart, is om de huid goed voor te bereiden op de blootstelling.

Neem 1 à 2 maanden lang kleine capsules boordevol caroteen en andere vitamines (bv. Phytobronz van Arkopharma, Inneov zonnegevoeligheid, enz.) alvorens je gaat bakken op het strand... of in de tuin. Ze verminderen de risico's op zonnebrand, zonneallergieën en verlengen het effect van de gebruinde huid.