Vier tips om je gebruinde huid langer te bewaren

Geüpdatet op 3 juli 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Vier tips om je gebruinde huid langer te bewaren Launchmetrics Spotlight

Na dagenlang in de zon te liggen, wil je liefst je gebruinde huid zo lang mogelijk bewaren. Dankzij deze vier tips kan dat.

Onmiddellijk vervellen wanneer je terug bent van vakantie, is allesbehalve leuk. Zeker niet wanneer je elke dag enkele uren in de zon hebt doorgebracht voor een mooi kleurtje. Gelukkig bestaan er manier om je gebruinde huid langer te bewaren. Deze vier tips helpen je op weg.

1. Hydrateer

Om je gebruinde huid langer te bewaren, is het belangrijk dat hij niet uitdroogt. Als dat wel gebeurt, sterven je huidcellen sneller af waardoor je kleurtje niet zo lang meegaat. Smeer  je huid daarom dagelijks in met aftersun of hydraterende bodylotion. Daarnaast moet je genoeg water drinken, zodat de rest van je lichaam ook voldoende vocht binnenkrijgt. Een warm bad of douche is dan ook af te raden, want die drogen je huid uit.

Aftersun Avène
Herstellende aftersun, Avène

Shop hier

2. Scrub

Scrub je huid grondig voor het zonnebaden. Op die manier verwijder je de dode huidcellen en krijgt je nieuwe huid een kleurtje. Ook na het bruinen is het een goed idee om je huid af en toe te scrubben. Doe dat wel met een milde scrub, zodat je de gebruinde huidcellen niet verwijdert.

Scrub
Fysiologische Superfijne Scrub, La Roche-Posay

Shop hier

3. Zonnecrème

Niets is nefaster voor je bruine huid dan verbranden. De verbrande cellen sterven af en je huid verliest zijn kleur. Smeer je daarom goed in met zonnecrème voor je de zon in gaat. Je krijgt dan wel minder snel een gebruinde huid, maar je kan hem veel langer bewaren.

Zonnecrème Rain Pharma
Natural Daylight Defence SPF 50, Rainpharma

Shop hier

4. Vitamines

Om lang te kunnen genieten van je gebruinde huid, zorg je er best voor dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Vitamines als caroteen en keratine hebben namelijk een positieve invloed op (de kleur van) je huid. Eet daarom dus voldoende groenten en fruit. Absolute aanraders zijn bijvoorbeeld wortels, zoete aardappels en meloen. Voor een extra vitamineboost kan je ook kiezen voor een natuurlijke capsule die rijk is aan anti-oxidanten.

vitamines gebruinde huid
Voedingssupplement Sun Kissed Skin, Ba'sil

Shop hier

LEES OOK: Dankzij deze virale bikini heb je nooit meer last van tanlines