6 beautyiconen door de jaren heen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
6 beautyiconen door de jaren heen

collageokstijl

Twiggy, Audrey Hepburn, Farrah Fawcett,... Elk decennium had een stijlicoon. Ontdek wat nog rest van de beautytrends die 's werelds grootste stijliconen op de kaart zetten.

Pinterest
Pinterest
  • Jaren '50

Model en actrice Audrey Hepburn (°1929) was hét stijlicoon in de jaren '50. Haar elegantie, korte pony, zwarte eyeliner en zware wenkbrauwen maakten van Hepburn een bijzondere verschijning. Ze is, dit in tegenstelling tot generatiegenoot Marilyn Monroe, geen sekssymbool maar een klassieke schoonheid die door veel vrouwen als rolmodel werd gezien. De invloed van de 'little black dress', een modelletje van Givenchy, dat Hepburn in 'Breakfast at Tiffany's' droeg, schreef modegeschiedenis. Tot op de dag van vandaag heeft bijna elke modieuze vrouw minstens één zwart jurkje in haar kast hangen.

Wist je dat: Audrey Hepburn in Brussel geboren is.

65 jaar later...

taylor
65 jaar later blijft de iconische beautylook van Audrey Hepburn nog steeds overeind. Ontelbare vrouwelijke beroemdheden zijn helemaal dol op die zwoele en tikkeltje sexy eyeliner met scherpe 'flick'. Denk maar aan Kylie Jenner, Adele en Taylor Swift.

Drie producten om zelf een jaren 50 look te creëren:

1/

Pinterest
Pinterest
  • Jaren '60

Topmodel Lesley Hornby alias Twiggy (°1949) werd ontdekt door The Daily Express nadat ze haar haren ultrakort knipte. In 1966 werd ze uitgeroepen tot 'The Face of 66'. Door haar opvallende, grote ogen met lange, zwarte wimpers en haar korte kapsel werd ze een internationaal stijlicoon en bepaalde ze het modebeeld van de jaren 60. Om de ogen zo groot mogelijk te maken, tekende ze onderaan extra wimpers met eyeliner.

Wist je dat: Twiggy 'twijgje' betekent. Door haar slanke, bijna jongensachtige figuur kreeg ze deze bijnaam. 

55 jaar later...

kkmod

We streven nog steeds naar mooie, grote ogen en een open blik. Zelf wimpers tekenen doen we niet meer maar we brengen wel mascara aan op de onderste wimpers. Kim Kardashian is het schoolvoorbeeld van lange boven- en onderwimpers.

Drie producten om je kijkers in de verf te zetten:

2/

farrah fawcett

  • Jaren '70

Farrah Fawcett (°1947) was ieders favoriete engel uit te populaire televisiereeks 'Charlie's Angels'. Fawcett had haar succes niet alleen aan haar rol te danken, ook haar voluminieuze kapsel droeg bij aan haar populariteit. Miljoenen vrouwen holden naar de kapper om haar haarstijl te kopiëren.

Wist je dat: Farrah Fawcett van Libanese afkomst is. Haar echte naam is Farah wat blijdschap betekent in het Arabisch.

45 jaar later...

rita ora volume modern

Nog steeds is het volumineuze kapsel van Fawcett de grote droom van vele vrouwen. We zijn vaak jaloers op de coupes van celebrities. Eén vraag: Hoe doen ze het toch?

Drie producten om volume te creëren:

3/

madonna80

  • Jaren '80

Queen of Pop Madonna (°1958) heeft nog steeds invloed op de modewereld. Toch beleefde ze haar hoogtijjaren in de eighties. Madonna onderscheidde zich van de concurrentie met haar excentrieke stijl, een messy chic look met sjaaltjes en strikken in het haar, leggings, veel laagjes en oversized jasjes. Ook haar kleurrijke make-up en golvende lokken met highlights waren een echte beautytrend in de jaren 80.

Wist je dat: Madonna bij Dunkin' Donuts heeft gewerkt. 

35 jaar later...

nickiminajmod

Kleurrijke oogschaduw is al lang niet meer weg te denken uit onze beautycase. Nicki Minaj toonde ons al vaak hoe het moet... of net niet moet. Geel, groen, paars, blauw,... zolang het onze ogen mooier maakt, kan alles. Experimenteren is de boodschap!

4/

crimped hair

  • Jaren '90

De Spice Girls (°1996) zorgden in de nineties voor een aardbeving in de modewereld. Chokers, trainingsbroeken, luipaardprints, torenhoge plateauzolen en zoveel meer rariteiten zwaaiden de plak. Maar ook: het wafeltjeshaar. 'Stop je haar tussen een wafelijzer want dat is cool!' moet iemand gedacht hebben.

Wist je dat: De Spice Girls jeansbroeken verafgoodden. 

25 jaar later...

Paris Fashion Week SS 2015 Amanda Murphy

Topmodel Amanda Murphy verscheen op Paris Fashion Week 2015 met een crimped kapsel. Jep! Deze haartrend zoekt na 25 jaar opnieuw z'n weg naar beautyland.

Drie producten voor wafeltjeshaar:

5/

christina aguilera2

  • Jaren '00

Christina Aguilera (°1980) en Britney Spears (°1981) waren dé trendsetters in de nillies. Miljoenen meisjes kopieerden de stijl van de twee blondines. Heupbroeken, olifantenpijpen, crop topjs met spagettibandjes waren 10 jaar geleden 'cool'. Maar je look was pas echt compleet als hem afwerkte met metallic oogschaduw en frosty lips. Misschien zat de film Titanic er voor iets tussen?

Wist je dat: Britney Spears op haar 17de gevraagd werd om in de groep 'Innosense' te zingen. Ze weigerde en koos voor een solocarrière. 

15 jaar later...

Rihannamodern

De hedendaagse alternatieven voor frosty lips zijn ongetwijfeld paars en blauw. Trendsetter Rihanna toont dat rood en roze vervangen kunnen worden door koude kleuren. En als Rihanna het doet, dan volgt de halve wereld.

Drie producten voor frosty lippen:

(Stagiaire Jolien Meulders)