In beeld: kindsterretjes toen en nu

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
In beeld: kindsterretjes toen en nu

Kindsterretjes
Met een halve bil op de schoolbanken en één voet op de set, deze kindsterretjes waren lang voor de puberteit toesloeg al klaar voor een leven vol roem. Maar hoe is het de beroemde kindertjes van weleer vergaan? Herken jij deze piepjonge acteurs, actrices en andere podiumbeestjes?

Zac Hanson

Mmmbop! We voelen ons er stokoud door, maar Zac Hanson vierde dit jaar zijn dertigste (!) verjaardag. Wij zullen hem eeuwig kennen als de hoogblonde uk die als geen ander kon drummen en zingen in de succesvolle band Hanson. Tegenwoordig gaat hij echter als muziekproducer door het leven, samen met zijn broers richtte hij het muzieklabel 3CG Records op. Moeilijk te geloven trouwens, maar de jongste Hanson broer is eveneens vader van drie kinderen, benieuwd of zij evenveel talent hebben als hun beroemde ooms en papa!

1/

Cora Carmell

Onmogelijk om Titanics Cora Cartmell te vergeten: de kleine uk ging aan boord van het noodlottige schip, danste er met Leonardo DiCaprio, moest lijdzaam toezien hoe Kate Winslet hem afsnoepte en verging uiteindelijk in de scheepsramp -net als haar grote liefde Jack trouwens. In het echte leven probeert de 27-jarige Alexandra Owens het sinds haar rol in de hitfilm met wisselend succes als actrice. Laatste wapenfeit: Background Music uit 2014.

2/

Even was dit monster in de running, maar gelukkig voor de Twilight franchise werd de schattige Mackenzie Foy in 2012 gekozen om de rol van kleutervampier Renesmee Cullen te vertolken. Drie jaar later heeft de tieneractrice Interstellar (naast Matthew McConaughey en Anne Hathaway) op haar film-CV staan en schrijdt ze steeds vaker stijlvol over rode lopers -laatste wapenfeit: Cannes.

mackenzie foy

3/

Technisch gezien geen tienersterretje, maar de glamoureuze transformatie van Padma Patil, Ron Weasleys rampzalige date op het kerstbal van Hogwarts, willen we je niet onthouden. Vandaag is actrice Afshan Azad all grown up, jouw verlies, Ron...

padma pattil

4/

Er vloeiden heel wat tranen toen ze als Rue het leven liet in The Hunger Games, vandaag kennen we de 17-jarige Amandla Stenberg vooral als prom date van Jaden -"de kleine van Will"- Smith. Nieuwe films staan voorlopig niet op de planning. Ondertussen scoorde ze wel een parfumcampagne naast Madonna's dochter Lourdes voor niemand minder dan Stella McCartney.

amandla stenberg

5/

Emma, de liefdesbaby van Ross en Rachel uit Friends, is vandaag 13 jaar oud en schattiger dan ooit. Twee keer weliswaar: Emma werd immers vertolkt door de tweeling Noelle en Cali Sheldon –net zoals Mary-Kate en Ashley Olsen ooit de rol van Michelle Tanner in de serie Full House deelden. De twee acteren nog steeds en verschijnen samen -net als de Olsen zusjes destijds- in kinderfilms. Benieuwd of zij later ook een mode-imperium uitbouwen!

emma friends

6/

Ook Emma's halfbroer Ben werd door een tweeling vertolkt, zo blijkt. Dylan en Cole Sprouse golden vorig decennium als dé best verdienende kindsterren ter wereld. De rol van Ben was dan ook peanuts vergeleken met hun overige projecten: tal van films, een eigen TV-show, een kledinglijn, een boekenreeks en een resem andere lucratieve schnabbels. Dit jaar studeerden beide broers af aan de New York University en kondigden ze aan hun acteercarrière verder te willen uitbreiden.

ben friends

7/

Ooit speelde ze het schattige dochtertje in Steven Spielbergs 'Hook' uit 1991 (!),
intussen is Amber Scott de kaap van 30 overschreden en stond ze al meer dan twintig jaar niet op de set. 'Cute' is ze wel nog steeds.

AmberScott
Amber Scott als Maggie Banning in 1991

8/

Nicholas Hoult

nicholashoult
Nicholas Hoult als Marcus Brewer in 'About A Boy' uit 2002

9/

Mackenzie Rosman

Mackenzie
Mackenzie Rosman werd wereldberoemd als Ruthie uit '7th Heaven'.

10/

Shailene Woodley

ShaileneWoodley
Ooit speelde 'The Fault in Our Stars'-ster het kleine zusje van Marissa Cooper in 'The OC.' Daarvoor was ze te zien in 'Felicity: An American Girl Adventure'

11/

Tania Raymonde

TaniaRaymondenu
Ooit was ze het televisievriendinnetje van Malcolm (die van in The Middle), later was ze even het liefje van acteur Jeff Goldblum.

12/

Jonathan Lipnicki

JonathanLipnickinu
Het schattige jongetje uit 'Jerry Maguire' (1996) en 'Stuart Little' (1999) is helemaal volwassen geworden.

13/

Haley Joel Osment

HaleyJoelOsment
Haley Joel 'I See Dead People' Osment toen en nu

14/

Demi Lovato

DemiLovato
Van Disney prinsesje tot wild child en terug. Demi Lovato legde een lange weg.

15/

Daveigh Chase

DaveighChase
In 2002 deed ze ons doodsangsten uitstaan als enge Samara uit 'The Ring'. Tegenwoordig zit Daveigh Chase er heel wat minder eng uit.

16/

Dante Basco

DantaBascoHook
Rufio! Rufio! Ru-fi-oooooooooh!!! Ooit was hij de 'bad boy' van Neverland. Vandaag ziet Dante Basco er heel wat minder 'bad' uit.

17/

Danica McKellar

DanicaMcKellar
De schattige Winnie uit 'The Wonder Years' is niet langer 'the girl next door'.

18/

Abigail Breslin

AbigailBreslinnow
In 2006 veroverde schattige Olive onze harten in 'Little Miss Sunshine'. Tegenwoordig is Abigail Breslin nog steeds te zien op het witte doek

19/

Anna Chlumsky

annachlumskynu
Ooit wilden we allemaal Ava uit 'My Girl' zijn. Tegenwoordig verdient Anna Chlumsky nog steeds haar geld als actrice.