INTERVIEW: Léa Seydoux

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
INTERVIEW: Léa Seydoux

Bond 24 - Photocall
Française Léa Seydoux (29) is al enkele jaren het gezicht van Prada’s populaire ‘Candy’ parfumreeks. De mooie actrice was onder meer de ster uit de kortfilm ‘Prada: Candy, geregisseerd door niemand minder dan Wes Anderson. Die samenwerking beviel de regisseur zodanig dat hij Seydoux later een rol in ‘The Grand Budapest Hotel’ aanbood. Bij ons brak Seydoux in 2013 door met haar rol in het met een Gouden Palm bekroonde ‘La vie d’Adèle’.

Portrait Lea Seydoux © Thomas Lavelle

Prada Candy-gezicht Léa Seydoux over geuren, haar favoriete beautyproducten en haar allereerste parfum.

Breng je je parfum aan volgens een bepaald ritueel?
Ik draag heel graag parfum en gebruik veel verschillende geuren. In het algemeen verkies ik sterke parfums die veel persoonlijkheid en originaliteit in zich hebben.
Parfum is heel belangrijk voor mij, ik hou zelf ook van mensen die lekker ruiken. Voor mij zijn sommige herinneringen ook onlosmakelijk verbonden met bepaalde parfums. Ik kies steeds een vast parfum voor een personage dat ik speel, het helpt me om het personage vorm te geven en beter te begrijpen.

Je hebt een heel drukke agenda. Hoe slaag je erin om er steeds fris en verzorgd uit te zien?
Als het kan draag ik geen make-up zodat mijn huid vrij kan ademen. Eens ik op de set sta is het onmogelijk om geen make-up te dragen, dus als ik niet aan het werk ben is het noodzakelijk om ook mijn huid vrijaf te geven. Ik koop mijn favoriete beautyproducten bij de apotheek. Ik zweer bij 2 à 3 basisproducten zoals foundation, haarproducten en lippenbalsem. Daarnaast experimenteer ik ook graag met nieuwe make-up.

Waar breng jij je parfum aan?
Ik verstuif mijn parfum het liefst in mijn nek en gebruik zeker niet te veel. Ik vind het niet erg elegant als iemand een wolk parfum om zich heen heeft. De manier waarop je je parfum draagt, geeft een deel van je persoonlijkheid prijs. Iemand die te veel parfum draagt, is volgens mij geen zelfzeker persoon.

Wat was jouw eerste parfum?
Beauty and the Beast van Disney. Ik had het flesje cadeau gekregen.

Van welke geuren hou je?
Ik hou vooral van het feit dat je parfums niet kan voelen en toch hebben ze de kracht om je naar een ander universum te transporteren. Geuren zijn voor mij dan ook belangrijker dan muziek. Ze herinneren me aan mooie momenten van vroeger, aan hoe mijn moeder rook. Ik raak altijd geëmotioneerd als ik haar parfum op straat opvang.

Welk beautyproduct neem je mee naar een onbewoond eiland?
Ik ben dol op de producten van Santaverde met Aloë Vera en de huidverzorgingsproducten van Elizabeth Arden.

Wat is het geheim achter die ‘Parisienne’ look?
Een grote naturel. Schoonheid staat voor mij gelijk aan imperfectie.

Ultieme beauty faux pas?
Te veel make-up dragen. Zet ofwel je ogen of je lippen in de kijker maar niet allebei.

Wie is jouw beauty-icoon
Catherine Deneuve