Make-up tips voor vettige oogleden

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Make-up tips voor vettige oogleden

vettige oogleden

Als je vettige oogleden hebt, weet je dat je make-up op zijn plaats houden een onbegonnen strijd is. Je steekt zo veel moeite in een gesofisticeerde look en na een paar uur blijft alleen nog maar een stel panda-ogen over.

Gelukkig bestaan er enkele simpele tips & tricks voor een leven vrij van mascara vlekken, uitgelopen eyeliner en strepen in je oogschaduw.

De basis

First things first. Vooraleer je oogschaduw aanbrengt, moet je zorgen dat je oogleden volledig make-up en olie-vrij zijn. Verwijder daarom eerst alle make-up residuen van de dag ervoor.

1/

Dagcrème

Als je gezicht vrij van make-up is, is het tijd voor de juiste dagcrème. Opteer voor een crème voor een vette huid die weinig oliën bevat. Ook je oogcrème moet aangepast zijn.

2/

Primers

Een goede primer lost eigenlijk het grootste deel van het probleem op. Door een vocht- en zweetbestendige oogschaduwbasis aan te brengen, gaat je make-up nergens heen.  Ideaal voor een potje zweten in je favoriete discotheek.

 

3/

Crème oogschadauw

Alles waar de magische woorden long lasting niet op staat, zal bij jou waarschijnlijk alle kanten uitglijden. Opteer daarom voor waterproof crème oogschaduw. Ze zijn niet alleen enorm makkelijk om mee te werken, maar gaan bovendien onder geen enkele omstandigheden hun eigen leventje leiden.

4/

Waterproof

Een waterproof formule is je beste vriend. Als je merkt dat je mascara er niet na twee keer wrijven afgaat met remover, dan weet je ook dat het na een paar uur dragen niet op je wang belandt. Investeer in een mascara met een krachtige formule, we willen geen risico's nemen. Aan een kwaliteitsvol product, hangt natuurlijk een stevig prijsje.

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)