How to: marmer nail art

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
How to: marmer nail art

marmernagels

Ga stijlvol de lente door met marmeren nagels. Toegegeven het is een tijdrovende klus, maar het eindresultaat mag er zeker zijn!  ELLE legt het stap voor stap uit.  

Wat heb je nodig?
Essie base basecoat
Essie Marshmallow
Essie Petal Pushers
Essie Good To Go topcoat
Plakband
Wattenstaafjes
Beker met lauwwarm water

Stap 1: de basis is alles
Kuis alvorens je een base coat aanbrengt grondig je nagels met nagellakremover. Zo zijn je nagels vetvrij en blijft de nagellak goed zitten. Breng vervolgens Essie first base base coat aan om verkleurde nagels te voorkomen. Bovendien bevat de base coat proteïnen en calcium, ideaal om je nagels een boost te geven!

Stap 2: de eerste laag

Lak je nagels met Marshmallow van Essie. Geef ze drie lagen om de gewenste kleur te bekomen.

Stap 3: de voorbereiding

Het aanbrengen van marmermeren nagellak kan een smerig boeltje worden. Wikkel daarom een stukje plakband net onder je nagels zodat je vingers proper blijven. Vul vervolgens een bekertje met lauwwarm water en spuit er een beetje haarlak op.

Stap 4: creëer een marmerprint 

Spuit haarlak over het oppervlakte. Voeg twee à drie druppeltjes Essie Petal Pushers in het water. Wacht tot de lak is opgelost. Spuit vervolgens hier en daar wat haarspray op het oppervlak tot je het gewenste marmerpatroon bekomt.

Dep je vinger op de print en verwijder de omliggende lak in het water met een wattenstaafje. Maak de huid rond je nagel schoon met remover.

Stap 6: de afwerking

Breng als afwerking een laagje van de Essie Good To Go topcoat aan om extra lang van je nieuwe nagels te genieten.

(Video: Stagiaire Maxime Aerts)

(Tekst: Stagiaire Maxime Aerts en Mathilde Van Hoof)