Emma Watson over feminisme en gendergelijkheid

Geüpdatet op 30 april 2019 door Christin Ho
Emma Watson over feminisme en gendergelijkheid

emmawatson

Emma Watson vierde Internationale Vrouwendag met een Q&A sessie over feminisme en gendergelijkheid. Wij belichten de hoogtepunten:

Over de United Nations toespraak die zij hield als gezicht van de HeForShe campagne van UN Women om mannen te overtuigen om op te komen voor gendergelijkheid:
Emma: Het leek wel een droom of een scène van een film. Ik had één van de belangrijkste dingen in mijn leven bereikt. Ik was zo zenuwachtig, maar ik had mijn boodschap kunnen overbrengen aan de Verenigde Naties en de wereld.

Over waarom we niet bang hoeven te zijn van feminisme:
Emma
: Ik ben mij er meer van bewust dat er veel meer mannelijke feministen zijn dan een aantal jaren geleden. Mensen hebben terug door dat feminisme draait om gelijkheid: sociaal, politiek en economisch. Feminisme is een genderneutrale term. Ik denk dat mannen ervan uitgaan dat het een typisch vrouwenwoord is, maar het betekent eigenlijk dat je gelooft in gelijkheid. En als je opkomt voor gelijkheid, dan ben je een feminist.

Over hoe ze omging met de hackers en de haters die niet akkoord gingen met haar boodschap over gelijkheid voor vrouwen en dreigden met het online zetten van (onbestaande) naaktfoto's van Emma Watson:
Emma: Het maakte me nog meer vastberaden om die boodschap te blijven verkondigen.

Over wat anderen kunnen doen om gendergelijkheid te bevorderen:
Emma: Het is niet genoeg om aan mannen te vragen om ons te steunen, maar iedereen zou elkaar moeten steunen. Toen ik vanmorgen aan mijn zus vroeg wat de jongens in haar leven zouden kunnen doen, antwoordde ze dat ze wil dat jongens en meisjes met elkaar spelen. En dat willen we bereiken: vrouwen willen erbij horen.

Heb je de Q&A sessie gemist? Bekijk ze via de Facebookpagina van Emma Watson.

LEES OOK: 8 maart: Internationale Vrouwendag
LEES OOK: Emma Watson inspireert weer met nieuwe speech
LEES OOK: Emma Watson scoort met knallende VN-toespraak