8 maart: Internationale Vrouwendag

Geüpdatet op 1 april 2019 door Christin Ho
8 maart: Internationale Vrouwendag

internationale vrouwendag

8 maart is traditiegetrouw Internationale Vrouwendag. Deze dag staat elk jaar in het teken van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Gelijke rechten voor vrouwen is immers ieders verantwoordelijkheid. Draag je steentje bij vandaag!

1/

1. Steun vrouwelijk muzikaal talent

internationale vrouwendag1

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag heeft Studio Brussel de affiches van Rock Werchter, Pukkelpop, Dour en Tomorrowland van 2014 onderzocht op het aantal vrouwelijke artiesten. Vrouwen waren op al deze festivals spijtig genoeg ondervertegenwoordigd, terwijl er genoeg vrouwelijk muzikaal talent is!

Voor de gelegenheid hebben wij met Deezer een powerlist gemaakt met 30 succesvolle vrouwen uit het heden en verleden:

internationale vrouwendag2

2/

2. Volg live een Facebooksessie met Emma Watson

internationale vrouwendag3

Als gezicht van de HeForShe campagne van UN Women, die mannen stimuleert om op te komen voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen, gaat Emma Watson live in op vragen van het publiek over gendergelijkheid. Deze sessie kan je volgen via de Facebookpagina van de Britse actrice.

LEES OOK: Emma Watson chat met fans
LEES OOK: Emma Watson inspireert weer met nieuwe speech
3/
3. Hashtags all the way
internationale vrouwendag4

Denk, strijd mee en gebruik deze hashtags om de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen aan te kaarten, zet goede initiatieven in de kijker of geef je ongezouten mening over deze thematiek. #womensday #makeithappen

4/
4. VeelZIJdig @ Leuven
internationale vrouwendag5

Op  8/3 2015 kan je in Leuven terecht voor ‘VeelZIJdig’. Een project van de stad Leuven, provincie Vlaams-Brabant, deMens.nu, KULeuven e.a. met lezingen en workshops.