7 handige sollicitatie apps

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
7 handige sollicitatie apps

 

ok.jpg
Beeld: pinterest

Ga jij binnenkort solliciteren voor een job in de modewereld? Met deze apps was het nooit zo makkelijk. Go get it tiger!   

1/

De voorbereiding

40a2fe749d0c805f07714649116d009e
Beeld: Pinterest

1)Interview Buzz Pro

Geen idee welke vragen ze op je gaan afvuren? Bekijk dan snel deze applicatie en ontdek de meest gestelde vragen, alsook de beste antwoorden. Zo kent de bevreesde vragenronde geen geheimen meer voor jou. Een testje: "Met wie zou je graag een avond aan tafel zitten, moest de gelegenheid zich voordoen?" Hoezeer we ook een avondje bij Ryan Gosling aan tafel willen vertoeven, is dat spijtig genoeg niet het correcte antwoord... Kies liever een persoon die meer outside the box denkt, à la Martin Luther King. Ontdek snel de 300 andere vragen op de app.  (Verkrijgbaar in de App Store voor €0,99)

Interview Buzz 3
Interview Buzz Pro

2)How to get a job interview

Leer via simpele videolessen de kunst van het solliciteren, en haal zonder problemen de job binnen dankzij deze app. Hoe imponeer je een CEO? Wat zijn de drie simpele stappen tot een succesvol sollicitatiegesprek? En oei, de sollicitatie begint vroeger dan verwacht, wat nu? Professionals en job-interviewers geven in korte filmpjes een antwoord op de meest belangrijke vragen.  (Gratis verkrijgbaar in de App Store)

dfghhhdhd.jpg

2/

What to wear? What to wear?

Beeld: Pinterest
Beeld: Pinterest

Eerste indrukken zijn enorm belangrijk. Nog voor je de kans krijgt om je voor te stellen, word je al van kop tot teen gescand -een deftige look is dan ook geen overbodige luxe. Een slordige outfit, een slordige persoonlijkheid, toch?

3) 1 2 3 dress me

Verspil jij elke ochtend een kwartier aan het zoeken naar de juiste kledij in die uitpuilende kleerkast? Niet weten wat aan te doen met grote frustraties, en een nog groter tijdtekort tot gevolg? Installeer dan gauw '123 dress me'.

Het enige wat jij moet doen, is een foto van elk kledingstuk nemen. Vervolgens digitaliseert de app je hele garderobe, en kan jij lekker lui vanuit je bed een outfit samenstellen door te schuiven met de drie rijen. Vervolgens kan je de outfit opslaan in je virtuele kledingkast. Wil je toch een second opinion om zo zeker mogelijk in je schoenen te staan? Stuur dan je gekozen ensemble naar een vriendin, en ontvang meteen feedback. Zo ben je al die onnodige stress de ochtend voor je sollicitatie de baas. (Gratis verkrijgbaar in de App Store)

Naamloos

4)Pose

Deze app kan je een beetje vergelijken met Instagram, maar dan puur voor kledij. Van styliste Rachel Zoe tot Canadees model Coco Rocha, allemaal delen ze hun favoriete outfits op Pose. Dé perfecte plaats om inspiratie op te doen voor jouw perfecte sollicitatie look. (Gratis verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

pose

3/

Apps die je helpen bij het zoeken naar een job

Beeld: Getty
Beeld: Getty

5) SWOP

SWOP werkt volgens het principe van de dating app Tinder. Valt je oog op een bepaalde vacature? Swop dan naar rechts. Lijkt de job je maar niets? Schuif dan met je duim naar links. Solliciteren was nog nooit zo leuk en simpel! En nu, daten geblazen! (jobdaten weliswaar) (Gratis verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

2-iphone-left

6) Jobtease

Motivatiebrieven zijn zo 2014, videoselfies daarentegen zijn de toekomst. Althans toch volgens de breinen achter de nieuwe, innovatieve app jobtease. De makers spelen in op de populariteit van de selfie door hem te professionaliseren. Aan de hand van een videoboodschap kan je laten zien wat je in mars hebt. CV's zijn daarbij ook verleden tijd, zij moeten wijken voor een aantal korte, maar slimme vragen.

Op basis van je ingegeven skills en referenties krijg je push-notificaties aan op je gsm als je in de buurt bent bij een bedrijf met een vacature dat een match vertoont met jouw vaardigheden. Zo ga jij niet op zoek naar de banen, maar de banen op zoek naar jou! (Gratis verkrijgbaar in de App Store en in Google Play)

fdhsh.jpg

7)LinkedIn Job Search

Onopgemerkt solliciteren? Dat kan via LinkedIn Job Search waarbij jouw Linkedin-profiel als cv wordt gebruikt. Hoewel je als gebruiker van het sociaal netwerk voor professioneel gebruik kan zien als er iemand een ander profiel of vacature heeft bekeken, is dat via deze job app niet meer mogelijk. Bovendien stuurt de app automatisch suggesties indien er mogelijk interessante, nieuwe vacatures opduiken. Zo hoef jij niet 24/7 op zoek te gaan naar nieuwe jobaanbiedingen, maar komen ze automatisch jouw richting uit. handig! (Gratis verkrijgbaar in de App Store)

LinkedIn-Job-Search-App

 (Stagiaire Maxime Aerts)