Waarom boksen dé sport bij uitstek is

Gepubliceerd op 24 februari 2015 door ELLE België
Waarom boksen dé sport bij uitstek is

[caption id="attachment_68921" align="aligncenter" width="600"]introboksen De Victoria's Secret modellen zijn fans van de bokssport[/caption]

Heb je geen tijd om uren in de sportschool door te brengen, maar wil je tóch snel en effectief in vorm geraken? Dan is boksen jouw sport!

Volledige body workout
Het interessante aan deze sport is dat het niet enkel je volledige lichaam traint maar ook je zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen! Een paar bewegingen en je hartslag gaat de hoogte in. Terwijl je bokst span je namelijk je spieren op waardoor je zowel aan je cardio werkt als aan krachttraining doet. Je wordt er sterker van en ontwikkelt doorgaans de nodige discipline die boksen van je vraagt.

Warming-up
Zorg er wel voor dat je vóór je training minstens twintig minuten de tijd inneemt om je op te warmen. Dit doe je door touwtje te springen. Begin traag maar versnel naarmate je het springen onder de knie hebt. Interval training (met korte pauzes tussen het springen in) is aangeraden om nóg sneller je hartritme te verhogen. Je zal merken dat je na enkele minuten buiten adem zal zijn, maar dat is net de bedoeling! Ook schaduwboksen wordt vaak gedaan, het bied je immers de mogelijkheid om je boksvaardigheden te oefenen nog vóórdat je aan de training begint. Begin met de basic moves; uppercuts, jabs en crosses.

Geen wonder dus dat topmodellen als Adriana Lima en Doutzen Kroes zweren bij deze sport! Hieronder zie je hoe Adriana getraind wordt door haar trainer.

Geïnspireerd en wil je meer? Bekijk hieronder dan een boksles door Michael Oladjide!

(Stagiaire Karima El bajaj)