Zo kies je de perfecte nude lipstick volgens makeup-artiest Peter Philips

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en ELLE België
Zo kies je de perfecte nude lipstick volgens makeup-artiest Peter PhilipsImaxtree

Sprekende lippen, maar dan zonder opvallend rood. Hoe speel je dat klaar? Geen betere expert om hetaan te vragen dan Peter Philips, Creative en Image Director van Dior Make-up: “Er is nude en nude. Een vleugje koraal, bois-de-rose, steenrood of zelfs aubergine kan een nude lipstick zijn."

Peter Philips - DIOR

Laat ons één ding duidelijk stellen: een nude lippenstift is niet automatisch een beige lippenstift. In 2021 toont Peter Philips nieuwe facetten van de iconische Rouge Dior. In totaal zijn er nu bijna 75 tinten om uit te kiezen, in kleuren die passen bij alle huidtinten. Huidskleur bekleedt een ereplaats in het uitgebreide palet: “Rood is een statementkleur, terwijl nude het rood van alledag is geworden.” De kleuren zijn beschikbaar in vier afwerkingen: het gekende satijnglans of een intens gepigmenteerd mat, en nu ook in fluweel – een extra mat velourseffect met langdurig comfort – en metallic, een heldere metaalglans. De nieuwe Rouge Dior is hervulbaar, in lijn met Diors keuze voor ecodesign en ook als eerbetoon aan Christian Dior, die jaren geleden al droomde van een hervulbare lippenstift.

Hoe ziet een geslaagde nude make-up eruit?

“Nude is een interessante trend, want veel mensen zien nude als een synoniem voor beige, terwijl het in werkelijkheid veel subtieler is. Nude is voor elke vrouw anders. Neem 20 vrouwen en hun huid en lippen zullen allemaal een andere kleur hebben. Sommigen zullen meer roze, beige, blauwachtige of bruine tinten hebben. Het is daarom belangrijk om veel kleurnuances aan te bieden, zodat elke vrouw een tint kan vinden die haar flatteert. Een geslaagde nude make-up is naturel en nauwelijks zichtbaar, maar laat je er stralend uitzien. ”

Hoe kies je je ideale nude lipstick?

“Nude hoeft niet onzichtbaar te zijn, je hoeft niet precies dezelfde kleur te nemen als die van je lippen. Is je natuurlijke lipkleur minder flatterend, dan kun je dat corrigeren met lippenstift. Een geslaagde nude is een kleur die je er mooi doet uitzien terwijl het lijkt alsof je geen make-up draagt; het ‘zo werd ik wakker’-effect. Nude kan naargelang de vrouw een beige, taupe, bois-de-rose, koraal, steenrode of een bruintint zijn. Let erop dat de gekozen tint past bij de kleur van je huid en tanden. Vermijd te sterke contrasten. Een beige kan te bleek zijn voor de ene vrouw en te donker voor de andere.”

nude lipstick kiezen tips
DIOR

Hoe breng je een nude lipstick aan?

“Hoe je je lippenstift aanbrengt, bepaalt voor een belangrijk deel het eindresultaat. Neem bijvoorbeeld een steenrode lippenstift. Wanneer je de stick rechtstreeks aanbrengt of opdept met de vingers krijg je een nude look. Maar wanneer je hem met een penseel aanbrengt op nauwkeurig getekende lipcontouren, geeft dat een veel gesofisticeerder resultaat, minder natuurlijk. Een grootmoederstrucje dat altijd werkt, is je nude lippenstift als blush gebruiken. Doe gewoon wat op je wangen en vervaag het. Dat maakt je hele nude make-up harmonieus. Voor een natuurlijk resultaat kies je best voor de matte finish. De afwerking in subtiele satijnglans kan ook, maar glitter, intense glans of metallic zijn minder naturel.”

Welke fout mag je niet maken?

“De grootste fout is om nude gelijk te stellen met beige. Of met de natuurlijke kleur van je lippen. Je kunt zelf de nude kiezen die je flatteert. Nude make-up aanbrengen is niet moeilijk, dat gaat eenvoudig en intuïtief. De truc is om te weten wanneer je moet stoppen om het natuurlijk te houden en niet over te hellen naar een gesofisticeerde make-up.”

N°100 NUDE LOOK

peter philips nude lipstick tips

Shop hier

Een iconische tint is Nude Look, een herinterpretatie van het ‘greige’ uit de New Look collectie van 1947. Deze kleur werd door Christian Dior bedacht als de perfecte samensmelting van grijs en beige. Hij valt op als de nieuwe eigentijdse huidskleur, een universele en veelzijdige tint. Veel vrouwen zweren bij N°100 als de perfecte nude.

LEES OOK: de beste langhoudende lipsticks getest