Getest: Nivea Verstevigende Q10 bodylotion onder de douche

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Getest: Nivea Verstevigende Q10 bodylotion onder de douche

NiveaCover

Na de bodymelk voor onder de douche komt NIVEA met een gloednieuwe douchebestendige formule. In de vorm van een lotion en met verstevigende Q10 capsules belooft het merk een frisse en gehydrateerde huid. Wij deden de test!

Wat wordt er beloofd?

De korte versie: een verstevigende en gehydrateerde huid in geen tijd. De lange versie: na 5 jaar onderzoek ontwikkelde Nivea deze unieke formule voor onder de douche. In de witte tube zit een frisse bodylotion, niet te verwarren met bodymelk, verrijkt met gouden Q10 capsules die de huid steviger en elastischer maken en menthol extract wat de huid een fris en verkoelend effect geeft.

Gebruiken is heel eenvoudig. Na de traditionele wasbeurt met je favoriete douchegel of zeep, neem je wat lotion in de hand en smeer je er je lichaam mee in. De Q10 parels worden in de huid gemasseerd en lossen op door het warme water. Daarna spoel je de lotion van je af, droog je je af en kan je je meteen aankleden zonder plakkerig gevoel achteraf.

De gouden Q10 capsules zijn duidelijk zichtbaar in de best wel lopende lotion.
De gouden Q10 capsules zijn duidelijk zichtbaar in de best wel lopende lotion.

Wat is het resultaat?

Zeker positief. De lotion die verrassend lopend is, dus opletten met gedrup, heeft een neutrale maar heel frisse geur die je lang ruikt en goed doet voor je huid. De gouden Q10 parels zie je duidelijk zitten en voel je ook op je lichaam maar ze doen niet denken aan een scrub. Na het insmeren moet ik me wel grondig afspoelen omdat ik het gevoel heb dat de Q10 capsules overal blijven zitten. Allemaal volledig oplossen doen ze niet, maar dat kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat ik 45°C onder de douche niet haal.

Het verkoelend effect blijft een beetje achterwege door het contrast met zoveel warm water. Maar ondanks ik het goedje snel onder de douche heb aangebracht om het er even snel terug af te spoelen, voelt mijn huid wel zacht, gezuiverd en gevoed aan zonder te plakken. Of het de huid echt verstevigt, is nog maar de vraag. Ik denk eerder dat de gyminstructeur daar beter bij kan helpen. Maar ik stapte de douche wel uit met een dankbare, gehydrateerde huid. En het mooiste van alles: je wint effectief tijd! Als je nooit eerder bodylotion of bodymelk na het douchen gebruikt, is het geen aanslag op je strakke ochtendschema. Voor wie wel na het douchen nog zit te knoeien met de betere hydraterende lichaamsmelk, is dit een welgekomen aanrader!

NIVEA Verstevigende Q10 Body Lotion Onder de Douche is geschikt voor alle huidtypen, kost slechts €6,29 voor 250 ml en is verkrijgbaar bij de drogist.

(Stagiaire Kiënta Martens)