Getest: je haargroei boosten met Puressentiel

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Getest: je haargroei boosten met Puressentiel

0a81143fea2e62233f029e1551aa3764Puressentiel brengt een gloednieuw gamma haar producten uit. Wij vertellen er jou alles over!

In het universum van Puressentiel draait alles om essentiële oliën. De familiezaak werd opgericht in 2005 door Isabelle en Marco Pacchioni. Allebei zijn ze enorm gepassioneerd door hun vak waardoor ze voortdurend blijven innoveren.

Het gamma is intussen zeer uitgebreid, gaande van producten voor de huid, gezondheid, aromatherapie en een gloednieuwe lijn voor het haar. Alle producten zijn 100 % biologisch, natuurlijk én Frans. Daar wouden wij uiteraard het fijne van weten!
Ik spoorde naar Parijs en dook in de wereld van Puressentiel.

De persconferentie vond plaats in het peopchique 'Le Royal Monceau' Hotel in Parijs.
Het nieuwe gamma haarproducten speelt in op een veelvoorkomend probleem: haaruitval. Dit vervelende kwaaltje kan het gevolg zijn van voorbijgaande factoren zoals stress, ziekte, medicatie, vitaminetekort, agressieve haarbehandelingen enzovoort. Daarnaast werken de producten ook tegen chronische haaruitval, die genetisch of hormonaal bepaald zijn.

De producten heractiveren de haargroei, stimuleren de aanmaak van nieuwe haren en zorgen voor stevigere haren die minder snel uitvallen en sneller groeien. De reeks is geschikt voor mannen en vrouwen.
Het gamma pakt het probleem zowel inwendig als uitwendig aan, met behulp van 5 producten die allen ontwikkeld zijn met 15 actieve bestanddelen, waarvan 7 gepatenteerde wortels. Het gaat hier om gember, rode ginseng, maca, kurkuma, harpagophytum, zoethout en vetiver.

De producten werken als volgt:
1. Behandelend SerumPuressentiel SerumAntiChute
Breng dit verzorgend serum breng je 1 keer per dag aan op de hoofdhuid en masseer in met de vingertoppen. Dit product geeft je een vollere haardos en maakt de haren sterker. Bovendien dringt het snel in en maakt het de hoofdhuid niet vet.

2. Versterkende ShampooPuressentiel ShampoingAntiChute
Deze shampoo is ideaal om de doeltreffendheid van het serum te verhogen. Was je haar ermee, masseer je hoofdhuid en spoel uit.

3. Versterkende LotionPuressentiel FrictionAntiChute
Met deze lotion verhoog je de resultaten van de vorige 2 producten. Breng het product streep per streep aan op droog of nat haar en masseer in op de hoofdhuid. Ook dit heeft een frisse en niet-kleverige textuur. Ideale conditioner voor na het wassen!

4. Revitaliserende Olie Puressentiel HuileAntiChuteB
De olie kan je wekelijks aanbrengen als verzorgend masker of dagelijks als styling lotion. Dit verzorgt de haren van wortel tot punt.

5. Versterkend Voedingssupplement
Dit voedingssupplement zorgt voor sterkere haren en nagels. Voor een intensieve behandeling neem je 2 capsules per dag, voor een gewone behandeling raden ze 1 capsule per dag aan.
Je hoeft echter niet alle producten samen te gebruiken, al is dat wel aangewezen indien je je haaruitval intensief wil aanpakken. Na 6 weken zie je resultaat, maar het is aangeraden de behandeling 3 maanden vol te houden.

(Stagiaire Nele Sarens)